Optakt til Nymåne i Jomfruen den 20. september

August måned 2017 var årets store skæbnemåned. Mange menneskers livslange mål ændrede kurs, sjælskontrakter blev opløst, andre blev fornyede, skæbner i det hele taget blev transformeret i stor stil på globalt og lokalt plan. Der var også mange, der forlod os for at gå over på den anden side. Nye frø blev sået, illusioner brudt ned, så visioner blev mere klare og vi nu kan fortsætte med at efterlade alt, der ikke skal med os, når Saturn den 20. december 2017 går i Stenbukkens tegn – Saturns eget tegn – og starter en ny, 28-årig cyklus på verdensplan. Allerede fra 2018 skal vi manifestere det, vi har visualiseret og lagt små frø til i 2017. At opbygge noget konkret herfra er så det, Stenbukken gør. Det kommer jeg til i et andet indlæg.

Indtil da er Saturn i Skytten. Skytter har haft en sej transit de sidste par år, må man sige. Skytten handler især om frihed, friheden til at være sig selv. Dette understøttes af Den Nordlige Måneknude i Løven frem til november 2018 – jeg skal blive den, jeg allerhelst vil være og lave det, jeg allerhelst vil lave med de mennesker, jeg allerhelst vil have omkring mig. Saturn – den strenge rektor – sørger for, at man tager sine drømme og ønsker alvorligt. At man virkeligt gør noget ved det, som jeg har skrevet om flere gange i år. Og i 2017 skal illusionerne falde, så vi kan se klart, hvad vi egentlig ønsker, så vi opbygger det helt rigtige fra 2018.

Vi er ikke helt ude af august måneds skæbnebetonede skygger endnu og den kommende weekend byder på et festfyrværkeri af heftige konstellationer, hvor det der skete i august for alvor skal afsluttes. Her har vi en såkaldt Dark Moon.

Derudover rejser Merkur og Mars sammen med Solen gennem Jomfruens tegn og de er stadig i opposition til Neptun, som er i retrograd frem til 22. november 2017.

Nymånen på tirsdag 20. september er i opposition til Chiron . Vi er stadig i Jomfru/Fisk-aksen. Neptun spiller med vand-musklerne i Amerika og herhjemme bliver vi detoxet og ”renset” af konstant regnvejr. Med ovenstående planeter i Jomfruen er der lagt op til en meget speciel fest, især i denne weekend.

At det sker i dette område af Zodiakken, Jomfruen, er ikke tilfældigt. Her starter vi virkeligt fra nul. Jomfruen er initiativernes tegn, og står for det rene, det nye. Tid til at være realistisk, tid til at være praktisk.

Fordi Jomfruen er et perfektionistisk tegn, bliver folk med mange planeter her ofte beskyldt for at være overkritiske. Med Merkur-Mars her, kan man også blive overperfektionistisk og overkritisk over for sig selv (!).

Tag det roligt, for det er nemt at blive irritabel i denne tid, det gælder for alle. Og det er især andre mennesker, der irriterer en. Jupiter synger på sidste vers i Vægtens tegn. Vægten handler om relationer til andre mennesker, Jupiter forstørrer alting og vil have mere mere mere, så der kan hurtigt være mange relationer at forholde sig til hvilket igen kan være overvældende. Med ekstra kraft fra især Mars kan det være så overvældende, at låget bare springer af og man uden varsel kaster håndklædet.

Den her Merkur-Mars alliance fortsætter et par uger endnu. Venus slutter sig heldigvis til dem på tirsdag den 20. september og bløder det hele lidt op

Husk, at Neptun er over for alt det her. Neptun er drømme og fantasi, men så sandelig også eskapisme – at drømme sig ud af realiteterne, at tage stoffer, drikke alkohol eller bare fornægte problemer. Så ignorerer man problemerne og udfordringerne, som tårner sig op indtil man slet ikke har overskuddet til noget eller nogen.

For den, der har mod på virkeligt at holde tungen i munden igennem denne tid, er der en god og vigtig læring, synes jeg: Jomfruen handler også at skelne og her taler vi især at skelne imellem prioriteter. Hvilke skal være øverst og hvilke skal være nederst? Hvad er mest vigtigt? Pres tvinger en til at prioritere.

Ingen har nok tid, penge eller energi til at hjælpe alle. Chiron i Fisken  = "jeg ønsker at give alt til alle mennesker". Jomfruen siger – "desværre, mester. Det kan ikke lade sig gøre". Saturn i Skytten er endnu mere "nej, det kan slet ikke lade sig gøre". "Jeg er ude, jeg skal have min frihed", siger Skytten.

Jeg sagde jo, at det var en speciel fest.

Inden låget popper totalt af og man i al hast forlader livets boksering for at bo i en hjemmebygget hytte i bjergene, gå i kjortel og skule ad alle, der ejer et fjernsyn, kan det måske betale sig at prioritere sig selv. Eller ihvertfald ens egen sindsro og indre balance om man så finder den gennem meditation, sex eller computerspil. Nogle gange er noget så enkelt som at fokusere på sit åndedræt nok til, at man kommer fra hovedet ned i kroppen. Med et rent numeroskop kommer balancen helt ad sig selv. Bare husk, at alle er sensitive med så kraftige Jomfru/Fisk/Neptun-aspekter, som vi oplever nu.

Krishnamurti, Osho (som jeg tilbragte 3 år med for snart en del år siden) og sikkert andre store læremestre har talt om, at man skal være vidne til sit eget liv. At man objektivt skal observere de hændelser, man gennemgår og tage stilling til dem ud fra et helt ”rent” grundlag uden frygt, fordømmelse, offermentalitet etc. Det er en del af vejen til den ultimative sindsro, hvor intet kan ramme ens kerne, uanset hvilken situation man står i. Universet bliver alligevel ved med at teste en, indtil man har lært det og egoet ikke længere har brug for dramadramadrama.

Filmen "La vita e bella" (Life is beautiful) fra 1997 er et fremragende eksempel på dette, synes jeg. Den handler om en jødisk mand, der med sin søn kommer i koncentrationslejr under 2. verdenskrig. For at beskytte sønnens uskyld, bruger manden sin fantasi til at gøre det skrækkelige ophold eventyrligt og magisk for sønnen. En fantastisk film, der varmt kan anbefales at se - måske i denne weekend? :). Det handler om perspektiv.

Ihvertfald kan det anbefales at være ærlig og klar med sig selv og andre omkring, hvorvidt vi egentlig spiller på samme hold, stadig kører i samme retning, har de samme mål, har de samme værdier og alt det der også var oppe i 9 7 16/7 – august måneds talværdier.

Nu skal cyklussen gerne sluttes, så vi kan køre videre i den rette bil som kører i den rigtige retning med de rette passagerer.

Just let it go, my friend. Louise

Kategorier