November måned 2017

November er en meget smuk og ikke mindst spirituel måned. Nu, da året så småt går på hæld, er det tid til at se indad og få ryddet det sidste op. Få luget ud i krogene, ændret på mønstre og sluttet det, der ikke skal med videre. Godt nok er 2017 et 1´er-år, hvilket per definition handler om nye begyndelser, men det er også en overgangsperiode, der især har handlet om at få nedbrudt illusioner og efterlade alt, der ikke skal med videre i 2018.

Hvorfor er 2018 så interessant? Det er fordi Saturn går i Stenbukken den 20. december 2017. Saturn hersker over Stenbukken og kommer altså ”hjem” til sig selv efter 27 år rundt om zodiakken. Det er altså afslutninger på det store plan og er du gammel nok til at kunne huske, hvad der startede for dig for 27 år siden, så ved du også hvilken fase, der nu slutter. Samtidig starter selvfølgelig en ny 27-årig cyklus for alle og den vil især i starten være hård, hvis man ikke har gjort forarbejdet. Cyklussen foregår på verdensplan og Saturn bliver i Stenbukken i flere år.

Saturn har siden 2015 været i Skyttens tegn, hvilket mindst af alt har været særligt fedt for Skytter, men det er altid en ydmyg læreproces for alle at opleve en Saturn-transit som der kommer et mere beskedent og taknemmeligt menneske ud af på den anden side. Det kommer dog aldrig uden hårdt og ærligt arbejde med det livsområde (”hus”), den transit nu engang har passeret. Saturn har ikke været særligt komfortabel i Skytten, og noget af det der har kendetegnet denne transit er det her med at sige tingene højt. Især noget uretfærdigt. Uh, ingen kan parkere ordentligt, Trump er bare dum etc.

Yes, det er han måske. Men når Saturn går i Stenbukken, så kan vi ikke længere være den gammelkloge teenager, der sidder og peger fingre ad alt og alle, der er noget galt med. Stenbukken er et jordtegn, et kardinaltegn og det handler om at manifestere. Om at gøre arbejdet. Utilfreds med politik? Stil selv op. Vil du have dine ønsker opfyldt? Gå i gang. Meget karikeret, men det er lidt med den på. Faktisk ret meget med den på. Den nuværende transit, som går på hæld, har handlet om at lave det visionære forarbejde, så vi står klar med spade, skovl og handlekraft når Saturn ændrer tegn til december.

November måned 2017 lægger altså ikke ligefrem op til nye begyndelser. Og dog. Med så mange Skorpion-aspekter vi har pt, er der også lagt op til transformation. Det betyder, at det gamle ikke nødvendigvis skal afsluttes, men måske skal transformeres til at komme med over i en ny tid. At det bare bliver noget nyt, at det bliver på en anden måde der passer til den nuværende tid. Og med Venus på vej ud fra sin comfort zone Vægten og ind i Skorpionen, så er det især transformerende kærlighed, hvis man kan kalde det det. At få dræbt det ego - sin "conditioning", som jeg skrev om sidst, ud med alt det der ikke er kærlighed – jalousi, manipulation, kontrol, projicering, ejerfornemmelser etc – og transcendere til at opleve ubetinget kærlighed. Kærlighed findes i mange former og taler vi romantisk kærlighed mellem to mennesker, er det kun to hele mennesker der virkeligt kan elske hinanden. Når man har gjort forarbejdet og healet.

Et af årets sidste chancer for at få balanceret det hele er når vi har fuldmåne i Tyrens tegn imorgen den 4. november. Tyren handler om noget om kærlighed, dog på en lidt ”mig”-agtig måde. Hvilket måske er meget godt i tråd med hele dette år og med den Nordlige Måneknude i Løven. Hvad vil JEG egentlig? De fleste har nok naturligt gjort den største del af forarbejdet (også selv om man ikke tror, at man har - det er uundgåeligt med en Saturn-transit), så nu er det lige den sidste, støvede kasse på loftet, hvor vi skal hen med lommelygten. Lige det allersidste. Hvad har jeg overset? Noget, som virkeligt definerer mit egentlige jeg? Mine værdier?

Hele november er også en ret spirituel måned, hvilket har med en del positive Neptun-aspekter at gøre. Neptun var også meget aktiv i september , men var udfordret hvilket fik havets gud til at flyde over. Ja, det var her der var oversvømmelser og flodstorm og hvad ved jeg. Neptun er også i tråd med denne her sidste Skytte-Saturn-transit for det handler om det højere selv. Nu er det tilbage til at finde sig selv som man egentlig er. Det allerinderste. Det, som man godt ved, men måske ikke længere kan nå (hvilket et rent numeroskop dog hurtigt hjælper en tilbage til).

Dog kan Neptun også sløre det hele en smule og her skal man være opmærksom på, at november numerologisk er 12/3 over for 10/1. Det er der så meget at sige om, at jeg nærmest ikke ved hvor jeg skal starte. Fordi det også afhænger stort af, hvor balanceret ens numeroskop er. For jer med optimalt, rent numeroskop – det er bare at brage derudaf. Det er vitterligt succes, held, udvikling og vækst i raketfart på den fede måde, så man også får de andre med. Med 10/1 ved vi, at vi alle er forbundne. Alt og alle i universet. Meget Neptunsk. Ubalanceret kan det dog også betyde drama, ofte fordi vi lægger noget i situationer uden at der er noget i det. Det er klassisk 12/3. At forvrænge sandheden, især med sit intellekt. Så igen afhænger det hele af, hvor balanceret og integreret dit numeroskop er.

Den 11.11 – yess, altid en speciel dag og her skal vi jo heller ikke glemme, at det er bagerens fødselsdag – har vi et smukt aspekt mellem Saturn og Uranus. Det er et positivt aspekt, som faciliterer forandring hvilket 12/3 over for 10/1 også handler om. Om den forandring så er velkommen eller ej, afhænger af dig. Det er dog så positivt et aspekt, at det burde foregå rimeligt gnidningsfrit og harmonisk, uanset hvor stor en ændring det er i det liv. Som skrevet før – måske handler det ikke altid om at lave noget helt nyt, men snarere transformere det gamle. Brikken skal måske ikke skiftes ud, puslespillet skal måske bare lægges på en anden måde.

Ihvertfald vil Neptun vise dig, at dit ”missing link” – være det sig den perfekte partner, det perfekte job, det perfekte hjem etc – altid vil smuldre i dine fingre, hvis du forsøger at finde eller skabe det eksternt.

Det findes kun i dig og det er perfekt. Du er perfekt, du er lige præcis som du skal være og alt er lige som det skal være. Altid.

I det hele taget er det en utroligt smuk måned. Weekenden den 18. – 19. november er den mest udfordrede pga et Mars-Pluto aspekt, som bringer aggressivitet og frustration til overfladen. Mars repræsenterer vores egen vilje. Pluto er astrologisk den højere oktav af Mars, den handler om guddommelig vilje. Altså hændelser, der er uden for vores kontrol. Som allerede er skæbnebestemte. Når disse to kolliderer er magtkampe uundgåelige. Måske en meget god weekend for at udøve noget kampsport eller løbe en lang tur. En. Virkeligt. Lang Tur. En kinesisk-mur-lang-tur. Det er især kardinaltegnene, der bliver ramt her (Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken), men alle vil være påvirkede.

Men ellers er det som sagt en særligt smuk måned. Der er mange aspekter, jeg vil nok skrive lidt om dem undervejs, så dette indlæg ikke bliver endnu længere.

Paradisiske hilsener med virkeligt meget flot smuk på,

Louise 

Kategorier