Saturn i Stenbukken 2017 - 2020. Del 2. Hvad det betyder for dig.

Et af de største astrologiske begivenheder i nyere tid fandt sted igår, da Saturn vendte hjem til Stenbukken for første gang i næsten 28 år. Læs del 1 for at vide mere om, hvad det betyder rent kollektivt. Dette indlæg handler om, hvad det betyder for dig og på hvilket livsområde, du både vågner op til reality check og har mulighed for at manifestere på et plan, aldrig har kunnet før. Meget kan siges om Saturn, men det er her hårdt arbejde  betaler sig.

Saturn - den hårde læremester

Saturn er nok den mindst populære planet i vort solsystem, ihvertfald astrologisk. Hvor skønne Venus kommer med kærlighed og skønhed, Jupiter med lykke og ekspansion, så kommer Saturn med begrænsninger, disciplin og hårdt arbejde. Det er lidt synd, at Saturn ofte får en hård medfart, synes jeg, for det er her man virkeligt kan kreere noget med tyngde i den 3-dimensionelle verden og blive rigtigt "voksen".  Saturn hersker over tid, rum og karma, så en transit som denne betyder, at man kan bygge noget stort, men at det skal være med små skridt. Een dag ad gangen.

Kardinaltegn

Ok, nu bliver det lige lidt langhåret, jeg håber at I hænger ved. Den amerikanske astrolog Rick Levine, som jeg er stor fan af, fortalte engang følgende:

Ordet ”kardinal” har sin etymologiske oprindelse i ordet ”hængsel”. Opfindelsen af hængslet var i sin tid en stor ting for den betød, at man nu kunne åbne og lukke døre og gå igennem dem etc. Det var altså noget, der kunne holde strukturer sammen hvilket kardinaltegnene  (Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken) også står for på hver deres måde.

Saturn og Stenbukken

Saturn, som hersker over Stenbukken, har en 28 års cyklus og Månen, som styrer det modsatte tegn Krebsen, har en 28 dages cyklus. Symbolet for Saturn (billedet foroven) ligner et kors med en slange forneden...”slangen” være sig det, der hele tiden forandrer sig (månen, vandet/følelserne, Krebsen) og ”korset” det, der gør at tingene forbliver som de er (jord, Saturn, Stenbuk). Det, der hele tiden ændrer sig er altså ”hængslet” fast på det, der ikke ændrer sig. Det er Saturns natur.

Stenbukken er jo også et mærkværdigt tegn, som også kaldes ”gedefisken”. Geden tøffer vedholdende op ad bjerget, men har sin hale i ”vandet” – det spirituelle, i følelserne, forbundet til kosmos. Stenbukken handler derfor også om det jordnære med følelser og spiritualitet – og det vil jeg mene, at en transit som denne også vil gøre: man kan sagtens tjene penge, få magt eller på en anden måde blive en autoritet – men kun hvis det gøres med integritet og autenticitet. Både over for dine kunder/medarbejdere/undersåtter, men også over for dig selv. Det, man bygger, skal være det ægte – det, som du selv ønsker på sjælsniveau og har inkarneret for at opnå. Så når jeg i mine blogindlæg skriver om, at patriarkatet vil falde i løbet af de næste 3 år, så er det ikke "alle mænd med magt" eller sådan noget. Det er der, hvor der ikke er integritet. Det, som ikke har en eksistensberettigelse i universet. Korruption, nepotisme, rygklapperi etc. Det med integritet og autenticitet handler jo ikke kun om business, men om alle livsområder - og Saturns strenge karmiske øje vil nå dig der hvor denne transit går igennem for dig (følger i næste afsnit).

Saturn-symbolet

Symbolet for Saturn ligner også et s og et t (som på det sorte foto her i starten af indlægget). Her forklarer Rick Levine, at det har med at gøre, at Saturn i sin tid var den sidste planet man kunne se med det blotte øje før teleskopet blev opfundet. Saturn var altså begrænsningen for pespektiv. Det ses stadig idag i sproget, på engelsk såvel som dansk – alt hvor ”st” slutter ordet beskriver en begrænsning. Nu kan man ikke komme længere. Størst, bedst, mest, flest, stærkest osv.

                                                                                          Jupiters symbol

Saturn er iøvrigt også Jupiters symbol på hovedet, og de to planeter opfattes da også som modsætninger. Jupiter ekspanderer og Saturn begrænser. Hvis man kender de planeter, deres placeringer og hvilke aspekter, de danner, i sit personlige horoskop, kan der ligge kilde til stor selvforståelse. Jeg skal nok skrive mere om det en anden gang for Jupiter og Saturn er lyset og mørket, det er dualismen og her kan man virkeligt transformere og heale et indre barn, som kan være meget ulykkeligt, hvis man kender sine placeringer.

 

NÅH, men hvad betyder så alt det her for dig? Det beskriver jeg i et indlæg, der kommer senere idag eller imorgen - ellers bliver det simpelthen for langt....så hæng på eller tilmeld dig nyhedsbrevet eller hold øje med min Facebookside :)

Louise

 

 

 

Saturn

Kategorier