Nymåne i Stenbukken 17. januar – 16. februar 2018. Rebel med en plan.

Idag onsdag den 17. januar 2018 har vi nymåne i Stenbukkens tegn. Nymåne er når månen passerer Solen og derved starter en ny månecyklus – på godt Danish kaldet en ”måned”. Det er altid et godt tidspunkt at sætte sine intentioner for den kommende måne-d, eventuelt set i et større perspektiv. Som delmål på vejen mod et mål eller som frø, der skal sås for på et tidspunkt at blomstre. Og herfra får du nu lidt info om, hvilke temaer der gør sig gældende.

Jeg har skrevet så meget om Stenbukken det sidste stykke tid, at jeg vil referere til mine skriv om Saturn i Stenbukken samt månedsindlægget for januar for lidt dybere info. I forhold til denne Nymåne er det relevant, at ja – det er i Stenbukkens tegn og derfor handler om strukturer, disciplin, realisme og at være praktisk, men også at der er aspekter der gør det til en voldsomt interessant Nymåne.

Alene idag har vi en historisk dag med hele 6 planeter i Stenbukken. Det er en hel del realisme. Selv den person, der lever mest med hovedet i skyerne vil kunne komme ned på Jorden og være praktisk eller realistisk i disse dage.

Vi ved, at Saturn i Stenbukken betyder nye strukturer og fundament. At der skal arbejdes og ikke længere snakkes, brokkes eller bare visualiseres. "Den drøm, der kun forbliver en drøm den er en løgn", som Lars Lilholt sang. Herudover er Solen, Merkur, Venus, Black Moon Lillith og Pluto også i Stenbukken. Så skal jeg love for, at man kan tage fat om hornene. Eller med hornene, om man vil.

Venus og Solen passerede i sidste uge Pluto, som har været i Stenbukken siden 2008. Det er i astrologisk forstand en ”reset-knap”. En sjælden mulighed for at starte fra nulpunktet. Det handler om fundamentale nye trukturer og mønstre i relationer, især parforhold samt vores egne mentale og følelsesmæssige strukturer og temaer. Stenbukken er et kardinaltegn for sikkerhed, fundamentet skal bygges så man føler sig ”sikker” på at kunne være sig selv derfra hvor man står.

Venus er i konjunktion til denne Nymåne, så det handler også om det vi elsker og værdsætter inderst inde. Det er naturligt at tiltrække andre med samme interesser, forkærlighed og værdifundamenter.

Penge er ligeledes en del af temaet denne Nymåne. Penge er en del af energien i den virkelige verden, så vi skal finde en balance mellem at tjene penge uden at blive kapitalistiske tyranner, men ej heller ofre vores kompetencer og energi uden at få penge for det, vi leverer. Igen så handler Stenbukken om at være ærlig, realistisk og praktisk. Det skal være ens passion (Jupiter i Skorpionen og NM i Løven), det skal være et langtidsholdbart fundament og det skal være med integritet. Stenbukken arbejder ikke med ”quick fix” eller smart, hurtige penge.

Venus i Stenbukken spørger: ”hvem er med dig?”. ”Hvem har egentlig din ryg når det kommer til stykket?” ”Hvem er på DIT team?”. Det er vigtige og nødvendige spørgsmål nu, ikke mindst så du kan få hældt dem ud, som ikke hører til i dit liv.

Venus stikker iøvrigt snart af til Vandmanden og om få dage går også Solen ind i Vandmandens tegn. Det her skæve, unikke, innovative og specielle lufttegn. Det letter lidt på alle jord-energierne omend hele 2018 for mestedelen vil være jord-energier (hvilket jeg selv med 5 planeter i Stenbukken er vældigt glad for. Der har været nok ild og luft de sidste mange år, jeg skriver mere om det i senere indlæg).

Vandmanden er også rebelskhed og nu da Mars er inkonjunkt Uranus – en meget voldsom transit – er kodeordet i denne tid TÅLMODIGHED. Det er fint at være rastløs, ville noget andet, ville forbedre hele verden – men lad nu være med at tage hurtige uigennemtænkte beslutninger (!). Rebellen må som nævnt HAVE EN PLAN. Ja, det er kedeligt, men det er det der vil skabe de gode resultater.

Tag fremtidsbrillerne på, men bliv på Jorden.

God tur,

Louise

 

Kategorier