Merkur retrograd i Vædderen 22. marts – 15. april 2018. Påsketrafik på steroider.

Merkur - Planeten for kommunikation, trafik, relationer og penge - er idag gået i sin første af 3 retrogrades i 2018. Merkur befinder sig for tiden i Vædderens tegn sammen med Solen og Venus. Skulle man være i tvivl, så er det her en pænt fyrig fest i forvejen, så de forhindringer og forsinkelser en Merkur retrograd kan medføre kan gå hen og blive en særdeles frustrerende affære i denne omgang.

Vædderen er Zodiakkens første tegn. Her bliver man ”født”. Og når man først er født, kan det ikke gå stærkt nok med at komme ud og opleve verdenen og at skabe sit liv. Vædderen er et meget impulsivt tegn, som kan være utålmodig, men også modig og kampklar. Vædderen er en sand kriger.

Når Merkur så er i retrograd, så ”vender” energien. Når planeter er direkte taler vi action og fremadrettet bevægelse, når planeter er i retrograd, taler vi snarere fordybelse, stilhed og at gå tilbage over noget fra fortiden, så vi ikke bare blæser derudaf hele tiden. Alle planeter er i retrograd fra tid til anden, Merkur typisk 2-3 gange om året. Når det er planeten for bl.a kommunikation og relationer, så kan man gå hen over tidligere ideer, projekter og den slags, det er perfekt til at hive skuffeprojekter frem og raffinere dem. Relationer fra fortiden dukker sædvanligvis også op.

Det er dog også en ”grumset” energi, som kan skabe problemer inden for samme områder. Det er typisk misforståelser i mails eller samtaler – vi trænger ikke så godt igennem til hinanden og nogle gange kommer mails slet ikke frem (!). Trafikken er altid ramt, så man skal vide at hvis man skal ud at rejse eller være et sted på et bestemt tidspunkt, så tag afsted i god tid. Prøv at undgå at underskrive kontrakter og den slags. Tag din kuffert med i flyet, så den ikke ender i Singapore. Vent, hvis du kan eller nærlæs alt som minimum. Det er ikke tidspunktet at sætte store projekter i søen, det kan være svært at manifestere noget nyt under en Merkur retrograd. Andre kan også virke mere ubeslutsomme eller vævende end ellers. Folk er måske ikke engang ærlige til trods for, at Vædderen sætter ærlighed højt. Vent, til alt bliver normalt (15. april, men vi er først helt ude af skyggeperioden den 3. maj 2018).

Denne Merkur retrograd er konjunkt kærlighedsplaneten Venus og her kommer kærlighed og familie ind i billedet. Det vil være et stort emne og så lige i påskeferien, hvor der typisk er mange familie-fester. Denne Merkur retrograd trækker også tråde til den måneformørkelse, vi havde den 31. januar 2018.

Når det hele så foregår i Vædderens tegn, så kan der være elementer af frustration, aggressivitet, så den der idiot i påsketrafikken, ik...man skal da lige flå døren op for virkeligt at fortælle ham, hvilken kæmpe idiot han er og så er der pludselig slåskamp midt på Roskildemotorvejen. Svigermor har altid været irriterende, men nu er hun bare ekstra irriterende, så er du i sommerhus eller sådan noget, kan al denne Vædder-energi med fordel kanaliseres ud ved at kløve brænde eller bare gå ud og råbe i skoven. Og når alle så er kølet af for en stund, så er det en perfekt periode for at se på nårh baby-billeder og genoplive gamle minder. Inviter en gammel ven eller veninde på besøg og den slags istedet og hold samtalerne på et let og hyggeligt plan. Skal man partout spille spil, er Matador måske ikke en god ide. Eller det der åndssvage spil hvor man pludselig få en pomfrit i øjet. For de der børn, de kommer hurtigere op at slås.

Når Venus er i spil på denne måde, kan man godt have lyst til at fortælle nære relationer hvad man føler, men det kan være svært. Der bliver hurtigere sat ultimatummer eller endda trusler. Tidligere beslutninger bliver måske revideret. Det skrantende forhold kan nå sin endelige slutning i denne periode, men det stabile forhold kommer kun ud stærkere på den anden side. Det transformeres.

Merkur retrograd er iøvrigt altid gode perioder for folk, der har Merkur retrograd i fødselshoroskopet. Har du været til session hos mig, så har du fået en længere horoskop-analyse med hjem. Hvis der er et ”R” ud for Merkur i tabellen, så er du født da Merkur var i retrograd.

For de af jer, der har det, er kommunikation altid et gennemgående issue i denne inkarnation. Man kan have problemer med at kommunikere, især som ung. Man kan være genert, introvert, have indlæringsvanskeligheder, svært ved at læse, blive udsat for verbalt overgreb eller generelt være offer for løgne, sladder og uberettiget kritik. Dette varer indtil man kommer ud af den frustrerende rundkørsel. Det sker som regel omkring 42-års alderen, men andre aspekter kan gøre, at det sker før (som regel ikke længe efter). Et rent numeroskop balancerer dette. Ofte handler det om at vende denne svaghed til en styrke, hvorfor kommunikation ligeledes kan være kilde til stor (”forsinket”) succes for alle med Merkur retrograd i fødselshoroskopet. Det gode er, at en periode som Merkur retrograd, der ”rammer” alle andre, som regel er en særdeles god og progressiv periode, hvor man kan opnå stor fremgang og succes.

For alle andre, tager vi den lige igen: kør i god tid. Dobbelttjek at din mail rent faktisk er kommet frem. Spørg lige svigermor igen hvad hun egentlig sagde før du kvæler hende i forklædet. Skriv ned hvor du gemte påskeæggene for du kan ikke huske det og børnene kan ikke finde dem. Lås bildøren under kørsel og lad være med at flå døren til Rocker-Bennys Mercedes op på Roskildemotorvejen. Insister på at tage din kuffert med i kabinen. Tjek at dit rejsekort er tanket op. For din cykel er nok flad. Og bilen vil ikke starte.

Rigtig god påskeferie! :)

Louise

Kategorier