Chiron i Vædderen 2018-2027. En rigtig mand.

Chiron symboliserer i astrologien vores største smertepunkter. Kollektivt såvel som individuelt. Chiron skifter tegn ca. hver 9. år og går den 17. april 2018-2027 i Vædderens tegn. Dette vil have stor indflydelse på alle, der er født mellem 1969 og 1977 samt på den kollektive udvikling. Chiron er et fundamentalt sår, der skal heales og det sker ofte gennem krise. Det sker for alle der, hvor den rammer i ens horoskop. Og har man Chiron i Vædderen er det den mest fundamentale og sværeste af dem alle at have med at gøre: Det er ens identitet. Ens følelse af at have ret til at eksistere. Velkommen til 9 års total transformation.

Chiron i Fiskene

Chiron har været i Fiskenes tegn siden 2009, hvor folk født med Chiron i Fiskene – altså mellem 1960-1968 - har haft deres healende og transformative "krise". Chiron kaldes oftest ”The wounded Healer”, men har mytologisk baggrund i at være den klogeste af kentaurerne og den, der fungerede som broen mellem menneskenes og gudernes verdener. Chiron har også en del tilfælles med de såkaldt dualistiske tegn, herunder Fiskene.

Fiskenes tegn handler om vand, om det flydende. Det er både i fysisk form (”wounded” vand, f. eks oliespild i den mexikanske Golf og forurenede have i det hele taget), men Fiskene er også det esoteriske, det spirituelle. Denne transit har i høj grad handlet om, hvordan man (gen-)finder sin spiritualitet i dagligdagen. Det vrimler da også med esoteriske systemer på markedspladsen, hvoraf mange er opstået under denne transit. Det ubevidste (Fiskene) er blevet mere bevidst, så vi nu er klar til en ny, stor runde når Chiron indtræder i Zodiakkens første tegn, Vædderen.

Chiron i Fiskene handlede også i høj grad om det at være offer. Om ”victim blaming” og om, at offeret bliver til helten. Syndebukke og offermentalitet i det hele taget. Såkaldt spirituelle, der ”skammer” hinanden ud.

Jeg håber, at dem der har haft deres Chiron return (altså folk født ca 1960-1968) med denne transit vil have fået healet deres ”spirituelle” smertepunkter, så spiritualitet kan være omgivet af mindre skam i det hele taget. Så spiritualitet ikke længere er sådan noget lidt flovt noget eller noget for folk, der går i batikkjortel og skuler ad alle, der ejer et tv.

Verdenen er på et højere energimæssigt plan (det er det, de ”hårde fødsler” i 2015, 2016 og 2017 har handlet om for det enkelte menneske, som jeg har skrevet en del om). Jeg håber, at dette Chiron-skift giver mere plads til den smukke Neptun i Fiskene-transit, vi har frem til 2025. Det handler om næstekærlighed og omsorg i en helt ny verden.

Chiron i Vædderen

Nu går Chiron så i Vædderen. Vædderen er mig mig mig. Vil selv, kan selv. Det vil handle om, hvordan man healer sig selv og vil blive en meget ”born-again”-agtig transit, tror jeg. Ny identitet, ny livsfilosofi, nyt navn. Om hvad jeg selv kan gøre – gennem yoga, gennem meditation, gennem naturmedicin og naturlig føde. Ofte udsprunget af en personlig krise af en art.

Vædderen symboliserer også det guddommeligt maskuline (altså maskuliniteten som arketype, som en del af vores dualistiske verden og som findes i os alle). Født med Chiron i Vædderen (ca 1969-1977) er man ofte ramt på sin maskulinitet. Det er metroseksuelle mænd og (alt for) stærke kvinder. Det er Johnny Depp, Robert Downey Jr og Keanu (nårh han er god mod børn og dyr) Reeves.

Det maskuline eksisterer ikke uden det feminine og omvendt. Kvinderne er jo også ”sårede” og Jupiter i Skorpionens metoo-bølger og lignende, kommende tiltag mens patriarkatet falder under Saturn i Stenbukken vil være presset frem af de her enormt stærke kvinder. Vædderen handler om vilje. Om styrke, mod og magt. Hvor man har det og hvor man giver det væk.

Om rettigheder for mænd, kvinder, homoseksuelle og transkønnede (sidstnævnte er en udvinding fra Pluto i Stenbukken, der startede i 2008. Børn født siden 2008 vil være dem, der endegyldigt kommer til at nedbryde de forestillinger og kulturelle strukturer omkring køn når de bliver voksne og får indflydelse. Hvis du synes, at ”hen” (altså intetkøn) er fjollet nu, så er det måske på tide at begynde at følge med et samfund, der vil forandre sig meget grundlæggende kønsmæssigt de næste mange år).

Tilbage til manden. Hvad er det for en mand, der er født mellem 1969 og 1977 med Chiron i Vædderen?

Det er i mange tilfælde en mand, der er blevet skubbet i baggrunden. Hvis behov for at udtrykke sig maskulint er blevet totalt kastreret. Hvis rettigheder ikke er blevet anerkendt i alt for mange skilsmissesager, hvor der er børn involveret og en meget matriarkalsk statsforvaltning. Det er mænd med dårligere sædkvalitet og lavere testosteron-niveauer. Ikke alle, men en stor del. Mange af disse mænd var præget af en stigende skilsmisserate i de år, de blev født, og de voksede derfor op med stærke kvinder i en tid, hvor feminisme for alvor blev relevant.

Chiron har en lidt mærkelig orbit (bane), så den går i Vædderen, og går så retrograd i Fiskene efter nogle måneder indtil den er fuld fart fremad i Vædderen igen fra februar 2019. Det første dekanat, altså de første grader af tegnet som her er Vædderen, er altid det mest intense. Og Vædderen er jo en sand kriger. Selv tror (og håber) jeg lidt på en mande-revolution. Sådan en, hvor undertrykte mænd bryder fri og laver en FUCK-KVINDER-march. At de kommer ud og får brølet mange års hæmment maskulinitet fri. Wruarh. Det skal nok balancere sig efterfølgende, no worries.

Prøv at tænke på Vædderens astrologiske modpol. Det er Vægten. Vægten prøver konstant at finde balance og veje for og imod og ahh hvis jeg gør det, så sker der det osv. Vædderen er præcis det modsatte. Det handler om at finde den naturlige vilje, den naturlige styrke og for alle at stå stærkt i sig selv uden at overkompensere (som er akilleshælen for ens Chiron-punkt). Og det uanset hvem eller hvad man har lyst til at være.

Det er her, det med skammen kommer ind i billedet: for hvad er en rigtig mand? Er vi ikke efterhånden nået dertil hvor vi ved, at alle er forskellige og har forskellige behov? At nogle mænd vil være hjemmegående husfædre og andre vil være singleasfuckbørsmæglerløver? Ellers kan både numerologi og astrologi hjælpe til meget stor og brugbar selvforståelse.

Og igen: Det maskuline eksisterer ikke uden det feminine, så det samme gælder for kvinder (!). Nogle vil være hjemmegående og andre vil være karrierekvinder eller hvad der nu er af mulige scenarier. Skal vi virkeligt stadig skamme os over vores individuelle behov? Er det ikke på tide, at stærke kvinder får lov til at være stærke kvinder? Jeg er selv en af de her badass-kvinder født med Chiron i Vædderen og har hele mit liv på grund af mine passioner befundet mig i mandeverdener, hvor jeg har kæmpet mod nogle mærkværdige, kønsbestemte forestillinger omkring hvad man kan og hvad man ikke kan. Jeg har ikke behov for at bevise noget for nogen, jeg vil bare gerne dyrke mine interesser og passioner, men her er Danmark ikke altid et frit land. Det gælder nok for mange andre end mig.

Efter at have været i denne inkarnation i så mange år, at den snarere er ved at være en ekskarnation, kunne jeg godt tænke mig at det ikke længere var et issue. At vi een gang for alle forstår, nogle er gode til det ene og nogle til det andet. Nogle vil det ene og nogle vil det andet. At nedbryde kulturelle forestillinger omkring hvad mænd og kvinder gør og er. Vi er glade for at tale om det og i mange tilfælde lade som om, det allerede findes, men det er alligevel stadig så dybt forankret i vores sprog, mainstream media og kulturelle programmering.

Jeg kommer til at skrive meget mere om det de næste mange år, så ovenstående må gøre det for nu.

Må I alle finde jeres bedste brøl frem til denne transit – du har også ret til at være lige præcis den, du er.

Du har også ret til at eksistere.

Uanset hvem du er.

Louise

Kategorier