Fuldmåne i Skorpionen den 29. april 2018. Vendepunktet.

Søndag den 29. april 2018 har vi pink fuldmåne i Skorpionen. Et interessant vendepunkt i en tid, hvor vi går dybt med Jupiter i Skorpionen-transitten, Saturn i Stenbukken og både Saturn, Pluto og Jupiter retrograd. Inden jeg skriver mere om det, så lad os lige se på hvilken tid, vi er i.

Det er interessant at have en så intens fuldmåne i Skorpionen, mens vi ”sæsonmæssigt” er i Tyrens tegn, synes jeg. Tyren er Skorpionens modpol. Tyren handler om ro, nydelse og sensualitet, Skorpionen om ekstremer, liv, død, transformation på dybt plan. Det er det rolige og stabile i rum med det mere vilde og transformerende.

Tyren holder fast, Skorpionen slipper. Og sidstnævnte er altid det, en fuldmåne altid handler om.

Jupiter har jo sin fascinerende rejse gennem Skorpionen, hvor vi nu er ca. halvvejs. Det er dybt og intenst. Fascinerende at se, hvad der kommer op af ormehullerne, hvad der har været gemt væk så længe, været skjult. Weekendens fuldmåne er et afgørende vendepunkt, der har været bygget op til længe.

Jupiter i Skorpionen er pt retrograd hvilket betyder, at man med fordel kan se på, hvor man er for meget. Hvad man er vokset fra, har udviklet sig forbi, er overkvalificeret til, hvor man er for god af sig, for tålmodig og videre i den dur. Jupiter forstørrer, ekspanderer. Skorpionen handler om ekstremer og elsker at overskride grænser.

Er du i tvivl om, hvad det handler om for dig, så se på hvor bægeret flyder over. Er bægeret fuldt, skal der et nyt bæger til eller skal der måske noget helt andet i bægeret? Er du Guldmedlem kan du se, hvilket livsområde der er i spil for dig under Jupiter og Saturn i retrograd frem til henholdsvis juli 2018 og september 2018.

Der, hvor Tyren kommer ind i billedet er nydelsen og næringen. Tyren er stærk, stædig og kan blive olm, men kun hvis tirret længe nok. Tyren er slet ikke en ballademager. Tyren vil have fred, ro, kærlighed, omsorg, ernæringsrigtig mad der tilfredsstiller alle sanser, en sund økonomi, et næret følelsesliv. Hvor er du (ikke) næret? Her skinner fuldmånen sit afslørende lys.

Det er ikke tidspunktet at piske en død hest. Slet ikke. Tyren kan være tålmodig, men holder kun ud for noget der føles godt og rigtigt. Den er ikke som Skorpionen en, der kan blive i svære situationer i virkeligt lang tid.

Skorpionen er den dybeste af alle vandtegnene (Fiskene, Krebsen og Skorpionen) og derfor den med mest "tryk". Og en fuldmåne er altid et tidspunkt hvor man er lidt presset, så alt det "vand" (følelser etc) der er underTRYKT, kan nu bryde ud af den tilstand og oversvømme det hele. Jeg vil lige tilføje, at vi også kan tale kælder i fysisk forstand, så det er måske et godt tidspunkt lige at tjekke tingenes tilstand nede i husets kælder, hvis du har sådan en.

Iøvrigt: Hvis man som en, der ikke selv har fået optimalt numeroskop vil forstå, hvad folk der har går igennem når de transformerer, så er dette en fantastisk simulator. Det, der ligger dybt nede kommer op til overfladen - men forsvinder for altid når det kommer op i lyset, det er pointen. Transformationsprocessen er bare mere intens fordi det går stærkere med at rydde ud, men du kan da få en fornemmelse.

Jeg vil altså lige understrege, at det ikke behøver at være den undertrykte tøffelhelt, langtidsofferet, barndomstraumerne, den hemmelige affære eller hvad der måtte ligge nede i dybet. Det kan også være en ide, der har ventet på at se dagens lys - måske fordi den ikke var klar, du ikke var klar til potentielt at gå ud og blive til grin. Men det skider vi rockere jo på, især mens løven er i den nordlige måneknude.

Jupiter gik i Skorpionen 10. oktober 2017 og her begyndte processen med at gå ned og kigge i de gamle kasser i kælderen eller på skuffeprojektet. Nu er vi halvvejs, vi er ved et vendepunkt og vi er i retrograd. Jupiter kommer iøvrigt hjem i Skytten til november – en transit, jeg tror at de fleste kan glæde sig til. Så taler vi altså good times og meget mere positivitet, lys, håb og glade dage :).

Lige nu er der kun en vej og det er ind. Ind i mørket, i det ukendte, i det "negative". Det hører med til oplevelsen som menneske, det hele kan ikke bare være positivt og godt hele tiden. Der skal være en helhed før det er autentisk.

Med Saturn i sit eget tegn Stenbukken i retrograd handler noget om karma og andet især om tid. Det er to ting, Saturn hersker over. Der er dobbelt op på karma frem til september. Med hensyn til tid, så skinner lyset fra denne fuldmåne også på, hvor meget tid man bruger på noget. Og om man får lige så meget igen. Og selvfølgelig omvendt – bruger man for lidt tid på noget, der giver en rigtigt meget.

Brug tiden. Ordentligt. Reflekter. Saturn handler også om at tage det gamle og genbruge det. Det er ikke sådan en total forandrings-fuldmåne i Uransk forstand, hvor der kommer noget overraskende ind fra højre – den nymåne havde vi tidligere på måneden. Det Stenbukke-stellum (mange planeter), vi har pt, handler om strukturer. Saturn i Stenbukken retrograd handler om tidligere strukturer. Gå evt tilbage til en tidligere situation og prøv at se den fra en anden side. Det er noget med at gøre noget igen. Gentage, restrukturere, tale om det igen, prøve igen osv.

En sårbar fuldmåne, ingen tvivl om det. Den stikker dybt. Helt ned i kælderen. Hvor der nu kan gøres plads til, at foråret for alvor kan komme ind.

 

Louise

Kategorier