Fuldmåneværktøj: Hvordan du opnår katarsis derhjemme

Det er vist ikke til at overse, at aftenens fuldmåne i Skorpionen er dyb og intens for ikke at sige decieret voldsom. Ikke alene fordi Skorpionen er et tegn, der stikker meget dybt, men også fordi fuldmånen danner nogle vilde aspekter. I dette indlæg kan du få vejledning til, hvordan du kommer igennem den følgende tid - ikke bare på en god måde, men hvordan du gennem katarsis på en sund måde kan komme af med det, der "koger" indeni.

Som jeg før har skrevet om, så tog mit liv en drejning i 2008, da jeg forlod mainstream-tilværelsen i DK, solgte lejlighed, forlod job og mand osv og købte en enkeltbillet til Indien. Osho Meditation Resort var stedet, hvor jeg for mestedelen opholdt mig de følgende 3 år (nej, jeg har ikke set Wild wild country på Netflix og har heller ikke tænkt mig at se den. Osho´s værker var og er fantastiske og brugbare, stadig den dag idag). Jeg havde på det tidspunkt studeret Osho i nogle år og havde selv været igennem katarsis for at få forløst noget af det, der havde ulmet i mange år.

Noget, der gjorde hans værker specielle var, at han blandede det bedste fra Østen og Vesten (det "bedste" på det tidspunkt, man skal huske at det var en helt anden tid og den kollektive bevidsthed skulle vækkes på en anden måde end idag - hvilket bl.a var en af grundene til hans mange provokationer, det var for at få medierne og den brede befolknings opmærksomhed). Omdrejningspunktet for hans læring er meditationer, hvilke han udviklede 113 af (mener jeg - ihvertfald deromkring). De fleste af dem aktive da især vesterlændinge ikke er gearet til bare at sætte sig og meditere.For mange skal der lige "fejes" først, der skal ryddes ud i sindet. Vejen til overhovedet at komme til et bevidsthedsniveau, hvor meditation er naturligt, var terapi. Her kom Vestens terapier ind i billedet. Jeg var som sagt også selv i alskens katarsis før der overhovedet var klar bane til et højere bevidsthedsniveau.

Min pointe er, at - som jeg nævnte i fuldmåneindlægget forleden - så har der været bygget op til dette punkt længe. Nu og de kommende uger indtil Uranus går i Tyren i midten af maj. Det er altså en trykkoger, der er ved at eksplodere.

Jeg har selv arbejdet med Oshos meditationer sidenhen og integrerer meget af det i min undervisning (Taekwondo). Skulle jeg give eet godt råd, hvis man i denne tid har undertrykt en masse i lang tid og føler, at man er ved at eksplodere, så er det at få den forløsning. Katarsis er svaret.For at den katarsis ikke lige sker uplanlagt nede i Irma tirsdag eftermiddag, foreslår jeg, at man styrer det selv. Efter katarsis er der en lettere bane for at få sagt alt det, man ikke har fået sagt under den vanvittige Merkur retrograd tidligere på måneden (som vi først er helt ude af i næste uge) og så er der ro på til at nyde Tyre-sæsonen. Det er trods alt det, Tyren handler om: ro, fred, kærlighed, nydelse og god mad. Ingen orker jeres mundhuggeri eller silent treatment - tro mig.

Omvendt skal der også snakkes ud, der skal tages de beslutninger man ikke kunne tage tidligere og det kan lade sig gøre i fred og ro efter sådan en katarsis. Tager du ikke beslutningen, får udtrykt dig og dine følelser, så kommer Uranus og gør det medio maj, og så er det på den hårde måde.

 

HOW TO KATARSIS DERHJEMME:

Sørg for alenetid, måske bare en time. Det burde alle gøre i denne tid, hvis du spørger mig.

Sluk telefonen, af med skoene osv. Kan du finde ro ved den rindende bæk og under et træ til melodien af vindens brise i bladene, så helt fint. Jeg er bare ikke helt sikker på, at det lige er der alle mennesker er.

 

Man starter aldrig med bare at sidde. Så skal det være for et foto til Instagram eller sådan noget. Det har de fleste for meget bevidst eller ubevidst uro til og det kan skabe en nærmest depressiv tilstand og man kan blive halvskør af det.

 

Skør er godt. Det er bedre at starte med den vanvittige side af sig selv end med de rette bukser og siddestilling. Skør dans med arme og ben i alle retning er sundt for alle. Her kan tilføre åndedrætsteknikker, som er meget effektive, men det er et indlæg eller workshop til en anden gang. Alt det undertrykte skal ud. Raseri, skuffelse, voldelige tendenser, frustrationer, seksuel undertrykkelse, hvad ved jeg. Det skal ud.

Du kan danse, råbe, skrige, lave ansigter, slå i en pude (det er en fantastisk metode) er ligegyldigt. Det handler om processen, ikke hvordan du ser ud eller hvad andre tænker. Og at være i det. Føler du dig vred, glad, ked af det eller lykkelig er ligegyldigt - alt er rigtigt.

En anden god metode er at tale volapyk. Bare gå rundt (ikke sidde) og pladre - ord, der ikke giver mening - i 20 minutters tid, det gør underværker når det kommer til at rense en overbebyrdet krop og hjerne.

Det virker måske banalt når man læser om det (og som sagt er der mange andre metoder), men ovenstående er et rigtigt godt sted at starte. Lov mig, at du ihvertfald prøver i mindst 15 minutter hvis du er ved at gå ud af dit gode skind :)

 

Hvis du kan, så vær vidne til din proces. Det er også en god start.

 

God fornøjelse,

LouiseBilledet er iøvrigt fra Osho´s Zen tarotkort, som var nogle af de første kort, jeg arbejdede med. De er gode til tarot-brug i praksis i hverdagen, hvis man ikke er til det meget "spirituelle" eller abstrakte.

Kategorier