Første halvdel af juli 2018: The King must die.

Første halvdel af juli måned – en af de store skæbnemåneder i år – bliver ikke uden store armbevægelser. Vi er en meget følsom tid med Solen i Krebsen og Venus i Løven. Drama, drama og så lidt mere drama.

Der er dog også meget smukt ved denne dramatiske første halvdel af juli. Vi har et harmonisk ”trekantsaspekt” med vand-tegnene (Krebsen, Fiskene, Skorpionen), som vi også havde i starten af juni, så det selvkærlige fundament er faktisk i orden. Du behøver ikke at gå ind i dramaet, at gå ind i historien hvadenten det er barndommen (Krebsen er glad for nostalgi og fortid), hvordan tingene var eller hvor du er nu. Du behøver det ikke længere. Vi er allesammen blevet upgraded til næste version. Det er ok at efterlade fortidens bagage et sted, hvor den ikke sviner eller forpester andres tilværelse. Det er helt ok at give slip nu og træde op på det nye niveau.

Og så er Mars i retrograd. Haha, altså. Hvordan går det for jer? Kan I komme op af sofaen? Virker computeren og alt det der? Her kniber det sgu lidt, der bliver trukket på alle ressourcer, haha. Altså passionen er der, passionen for det hele, det er bare ret fedt at dase i solen, ik. Merkur, Venus og den Nordlige Måneknude er altså også i Løvens tegn nu – det er ikke bare drama og store armbevægelser, Løven er også en stur missekat, der elsker at slange sig i solen. Mere af det, tak. Og Med Mars i retrograd er alt overophedet, så selvfølgelig kan vi se frem til flere ugers hedebølge, haha. Også inde i os selv, der er sgu gang i trykkammeret. Merkur i Løven er her i opposition til Mars i Vandmanden, så der bliver nok sagt nogle ting højt selv om de fleste prøver at træde vande og vender vreden og frustrationen indad. Er det hele ved at eksplumdere, så har vi jo heldigvis naturen som stemmegaffel til lige at balancere vores vibrationer igen.

Så afsted med dig. Ud og mærket græsset, sandet, havet under tæerne. Kram et træ. Mediter. Man kan lytte til fuglenes musik eller sin egen playliste fra telefonen, al musik er understøttende og healende nu. Syng. Dans. Løb. Løb, for helvede. Alt hvad du kan, med powermusik i ørerne. Whatever it takes.

Ret skal være ret. Mars retrograd behøver ikke kun at handle om raseri og indestængt vrede. Slet ikke hvis du har rent numeroskop, så er du så harmonisk i dine vibrationer, at det kan bruges meget positivt. Man kan f.eks forbedre noget ved sig selv, sine projekter, hjemme, raffinere ideer etc. Når jeg i Mars retrograd-indlægget skriver om, at buen spændes og trækkes længere og længere tilbage, så er det jo også for at vi kan tage bedre og bedre sigte hvilket giver os større chance for at ramme plet, når Mars (og de 117 andre planeter i retrograd) så småt går fremad igen fra september.

Der sker dog noget overvældende dejligt den 10. juli, og det er at Jupiter atter begynde at bevæge sig fremad igen efter 4 måneder i hi. Vores dejlige, lykkebringende planet for overflod og optimisme. Det kan derfor godt være, at det med Saturn, Pluto, Neptun, Mars og fra 5. juli også Chiron i retrograd handler meget om at få gjort op med fortidens hændelser, mønstre og relationer, men det er nogle processer der er meget bedre understøttede nu. Der sker gode ting, mange lykkelige stunder, som også kan hjælpe os til at bibeholde troen på fremtiden, bevare optimismen. Personligt glæder jeg mig vildt til Jupiter til november 2018 går i sit eget tegn, Skytten, der vil være en kollektivt opløftet stemning og langt mere entusiasme og håb for fremtiden. I 2019 er også langt flere planeter på hjemmebane i deres egne tegn, hvilket giver os renere energier. Mere om det senere. På den måde er 2018 er meget transformerende år, som tidligere nævnt, men det stikker også i mange retninger. Lige fra, at vi vil nyde livet, have det godt og sjovt, arbejde med vores passion (2-tallet, som er årets vibration) til at der er en masse undertrykt, eksplosivt, strikt etc (9 i skyggetal) vi også mærker, så det er nogle meget forskellige energier, vi hele tiden bølger frem og tilbage imellem. Nogle elsker det og andre hader det – fælles er, at ingen undgår transformation på dybt plan og når vi om en måneds tid eller to begynder at få hovedet op til overfladen igen, så er det med det lange lys på. Så er det med den langsigtede vision for vores liv, hvem der er på vores team og hvordan det ser ud. Een dag ad gangen, min ven. Een dag ad gangen. Den ene fod frem for den anden. Sådan spiser man en elefant som denne. Een bid ad gangen.

Nå, lige omkring den 11. -12. juli sker så en masse spændende, for nu er der ikke bare harmonisk vand, men også en jord-trekant der danner sig (Uranus i Tyren, Saturn i Stenbukken og kærlighedsplaneten Venus, der nu går i jordtegnet Jomfruen). To trekanter, der sjældent ses så tæt, så jeg håber ikke at det er dobbelt op på Bermuda. Mon dog – jord og vand på denne måde vil snarere beskytte os og vores fundament ved de forandringer, der uundgåeligt er på vej.

Altså Venus i Jomfruen er sådan lidt checkpoint Charlie, ik. Sådan en, der har afkrydsningslister. Du vil på date med mig, siger du? Lad mig lige tjekke min liste: højde – tjek. Pæne sko – tjek. Godt job – tjek. Ok hår – tjek. Lidt mere køligt end vores altfavnende, men også lettere narcissistiske Løve der har nydt godt af Venus kærlige vibrationer de sidste par uger.

Med et aspekt som Venus i Jomfruen og med de to trekanter er det tydeligt, at det handler om kærlighed. Og det handler om loyalitet og stabilitet i forbindelse med kærlighed. Om vi føler os sikre rent følelsesmæssigt. Det er også Krebsens ting – Solen er her nogle uger endnu. Derfor vil alle føle større behov for at bygge noget, der kan holde i længden. En mere praktisk og realistisk tilgang til forhold, især intime – det er meget jordligt. Det skal være noget stabilt, noget der støtter os i dagligdagen og nærer os følelsesmæssigt. Det er helt klart det store tema – hvad holder på den lange bane. Det handler ikke så meget om at få opfyldt sine behov her og nu, om økonomisk sikkerhed og den slags. At man har et stabilt bagland, også følelsesmæssigt, så det føles trygt at komme hjem. Det er vores følelsesliv, det skal handle om.

Det er også forholdet til dig selv – hvad har du brug for? Hvad gør dig glad? Hvad får dig til at føle dig elsket? Med Uranus skift til Tyren for nylig kan det godt være noget andet end det var for 5 år siden, det er vigtigt at huske. Tyren handler også om værdier, individuelt såvel som kollektivt. Måske du har brug for noget andet nu, måske Jupiters graven ned i Skorpionens dybde har ladet noget, der har været gemt, måske endda ubevidst, komme op i lyset og det er du nødt til at anerkende nu. Måske du var den store strandløve der ville være fri for altid, men opdager at du ikke længere er den person. At du nu ønsker dig et stabilt hjemmeliv. Eller omvendt, selvfølgelig. Der er mange mulige scenarier. Måske du er gift, men vil være fri. Måske I skal til at være poly-amorøse, det er så meget oppe i tiden (Pluto i Stenbukken elsker at nedbryde traditioner).  Og endelig – noget jeg vil skrive meget mere om senere- ser jeg sådan noget som spirituel kærlighed som noget, der kan komme frem (igen). Et helligt intimliv. Ikke presset, undertrykt, regelbaseret – der er så mange nye sjælskontrakter, der er blevet indgået (og mange der samtidigt blev opløst i 2017), at det er en klar mulighed. På den måde har vi også meget nye tider. Hellig, guddommelig, dybt forbundet kærlighed – det er en af nedfaldsfrugterne fra denne her opgradering, vi har oplevet kollektivt. Men det kræver, at man arbejder (færdigt) med sine skyggesider og lader den gamle historie og illusioner omkring hvad kærlighed og parforhold er bag sig. Kærligheds – og familiemæssigt er der helt nye energier for os nu, og det er kun det spæde forår vi mærker her på nuværende tidspunkt.

Ihvertfald har denne periode første halvdel med romantisk kærlighed at gøre, men det er så stort og stærkt at jeg ville rette det til nær omgangskreds også. Med den fremtid, vi har i vente, er det utroligt vigtigt med et stærkt fundament. Ikke flere spader, der spilder din tid eller ikke sætter pris på dig og det, du gør. Man får virkeligt brug for nogle, der er på ens team. Hele vejen.

Og så er der Nymåne den 12. juli. I Krebsens tegn. Som bliver til solformørkelse fordi den er så tæt på den Nordlige Måneknude i Løven (når det er tæt på den sydlige måneknude, har vi måneformørkelse – det kommer senere på måneden, vi er slet ikke færdige endnu). Denne nymåne den 12. juli er altså en af de time loops, vi oplever engang imellem. Hvor det siger svusj svusj og så bliver noget lige korrigeret Matrix-style, noget klippes ind eller ud og det sker på under et menneskesplitsekund. Nogle bizarre punkter, hvor der vendes op og ned på nogle ting. Divine timing, kan det vel også kaldes.

Pluto i Stenbukken er i opposition til denne nymåne i Krebsen. Puha. Pluto står for død, fald, nedbrydning og den er i Stenbukken som hersker over de højeste bjerge. Toppens tinder. I gamle dage kaldte man et aspekt som dette ”The King must die”.  Så stort er det. Jeg skal skynde mig at nævne, at man ikke skal være nervøs for, at nogle – og slet ikke Ronny Margrethe – dør. Pluto nedbryder og destruerer uden sukker på, ja – det er stenhårdt, men det er en Fugl Føniks-proces. Noget "dør" for at noget bedre kan opstå. Pluto (og Skorpionen) hersker over liv-død-genopstandelses-processen.  Denne tid er derfor ligesom tårnet i tarotkortet hvor også kongen og dronningen falder fra deres høje tårn. Det er noget på det højeste bjerg, der skal falde. Kongen skal dø. Altså noget stort, noget man har bygget op gennem mange år, måske. Det falder altså fra bjerget og der er langt ned, jo højere det tårn er blevet bygget.

Pro tip: Tårnet falder kun, hvis det ikke er bygget stabilt. Hvis det ikke er det rette tårn, du har bygget. Din solide karriere, ægteskab, venner, image eller hvad ved jeg - det skal du ikke være nervøs for. Det er kun det, der ikke har nogen eksistensberettigelse i universet, der falder fra hinanden. Pluto kommer bare lige ind og rydder op. Det bliver du glad for, ihvertfald bagefter. Så længe du hænger ud de forkerte steder med de forkerte mennesker, kommer der jo kun "forkerte" begivenheder din vej. Det skal ryddes så der bliver plads til noget ægte.Det, tarotkortet ikke viser os, er fortsættelsen. Pluto er som sagt ikke bare ond og destruktiv (det er Black Moon Lillith til gengæld og hun rejser meeeget tæt på Pluto nu, såeeh...måske er noget af det bare ren ondskab og destruktion, for at sige det lige ud. Hun begynder heldigvis at rejse væk fra de her tunge aspekter i løbet af den næste måneds tid = giver dig mindre lyst til at overreagere på folk, der står i vejen i Føtex og den slags). Fortsættelsen efter faldet, når vi taler Pluto og tarotkortet er, at der fra det støv det faldne bliver til, kommer noget nyt. Støvet transformeres til noget nyt, som der kan bygges et andet tårn, et andet bjerg ud af.

Tårnet i tarot er nummer 16. 16 er en del af den numerologiske vibration for juli, som jeg skrev om sidst. Sjovt, som tingene hænger sammen, ik. Det bør dog tilføjes, at der ikke behøver at ske store og vilde ændringer netop i starten af juli - en formørkelse kan vare op til 6 måneder efterfølgende, men kursen er helt sikkert sat. Du vil vide hvad det er og hvornår det er, jeg tror ikke at vi kommer uden om forandringer i juli - som minimum i os selv.

Ihvertfald. Måske du skal kigge på dit tårn. Vi ved jo godt, hvad der er nedrivningsmodent i vores liv. Hvis man selv hjælper processen ved at begynde at fjerne eller omplacere murstenene een for en, så får man jo ikke lige så meget tårn i hovedet når det vælter i løbet af de næste par måneder. Så har man lidt mere kontrol over processen, selv om denne tid er så skæbnebetonet, at fuld kontrol (som iøvrigt altid er en illusion) ikke er mulig. Så må man flyde med, have tillid til processen. Og nyde turen på vej ned ligesom man nød turen på vej op.

For The King must die.

Louise

 

 

Kategorier