Chiron retrograd juli-december 2018. Nøglen til dig selv.

Jeg ved det godt. Der er meget, der kommer op nu. Stærke følelser, passion, drama, store skift. Og nu kan vi så også lægge Chiron i retrograd i Vædderen til fra 5. juli til 9. december 2018. Alt det arbejde, de mange planeter i retrograd og Jupiter i Skorpionen har lagt for at få alt vores shit op til overfladen (undskyld mit franske) for at vise os, hvilket guld der lå under dette har gjort at vi er tættere på os selv end (måske) nogensinde før. Tættere på at vide hvem vi er, hvad vi vil, hvad vores højeste sandhed er. Vores livsformål.

Chiron i Vædderen har med vores identitet at gøre. Efter mange år i Fiskene skiftede energien tydeligt da Chiron gik i Vædderen i april 2018. Vi kunne alle ånde lettet op og se, hvor meget vi havde healet det område af vores liv, hvor vi havde haft den transit (det kan ses i dit fødselshoroskop hvilke livsområder det var for dig, hvis du er i tvivl).

Nu går Chiron så retrograd de næste 5 måneder. Hvad vi så skal?

Vi skal tilbage. Ja, jeg ved godt at vi i forvejen sidder på stranden og bare får bølger og bølger i hovedet med alt muligt (gammelt) shit – undskyld mit spanske-  og dynamikker, relationer,  historier og mønstre vi troede, at vi for længst var færdige med.

Som skrevet så ofte før, så har disse specielle retrogradperioder en eksistensberettigelse. 2018 er et år for dyb, dyb transformation og healing for os alle. For at vi kan finde vores inderste ønsker frem, vores inderste sandhed. Og med Chiron i retrograd i Vædderen kan vi nu lægge gamle følelser af ikke at være gode nok til. Ikke at tro på sig selv, have rygrad, selvtillid, selvværd nok til rent faktisk at kunne bygge den drøm, vi nu har skabt. At bygge et holdbart tårn med mursten af vores egen sandhed.

Specielt nu, hvor vi har Solen i Krebsen, er det meget let at tilpasse sig. Ok, det er måske godt nok her. Ikke noget jeg lige brænder for, min passion er ikke ligefrem oppe under loftet, men her er trygt og velkendt. Mars er også i retrograd, så vi har ikke rigtigt kræfter til noget som helst.

Tro mig, det giver bagslag i længden hvis du tilpasser dig nu. Hvis du slår dig til tåls med noget, du egentlig ikke har lyst til at være i.

Jupiter slår dørene op om et par dage efter 4 måneder i retrograd og så begynder mulighederne at komme igen. Så kommer alle de spændende ting, man gerne vil - men det får man ikke, hvis man slår sig til tåls. Hvis man forbliver i de gamle situationer og mønstre som for længst har overlevet sig selv. Du er mere værd end det - kig godt på dig selv inderst inde og se hvem du er. Og hvor meget du kan. Hvor meget du er værd.

Jupiter i Skorpionen har været og er en heftig transit. Alt ens lort (yes, Skorpionen hersker også over afføring) kommer som sagt op fra de dybeste steder, der arbejdes virkeligt hårdt for at få folks inderste jeg frem. Lortet skal op til overfladen for at kunne forsvinde. Når det er væk, så er Jupiter klar til et fantastisk år på hjemmebane i Skytten, hvor man kan tage sine muligheder til helt nye højder.

Det sker bare ikke, hvis du bliver der hvor du ikke (længere) hører til. Så bliver du allerhøjst tilskuer, så stagnerer du og ender som den sure mand, der råber ad børnene over hækken.

Chirons astrologiske symbol er en nøgle. Hvis du har fået en astrogeografisk rapport, har du set symbolet på en af dine linjer (steder, byer, lande der rummer nøglen til healing for dig).

Hvorfor en nøgle? Det er nøglen til dig selv, meget populært sagt. Når vi låser en dør, drejer vi som regel nøglen med uret. Nu drejes nøglen den anden vej, altså mod uret – retrograd, energien ”trækker sig tilbage” – hvilket betyder, at døren til dit inderste skatkammer åbnes. Det sker omkring samtidigt med, at Jupiter i Skorpionen går direkte den 10. juli og også åbner sine døre igen. Det er nok ikke nogle flotte paladsdøre med smukke ting, der gemmer sig bagved. Det skal jeg være ærlig og sige. Skorpionen er Tyrens modpol og Tyren kan godt lide smukke og lækre ting. Skorpionens døre, der åbnes, er lidt mere ghetto, lidt mere graffitti og undergrund. Måske en død drugdealer eller to.

Men hey, det hører med. Det hører med til transformationen hen mod at blive sig selv og leve sin sandhed. Vi lever i en dualistisk verden, der både er sort og hvid. ”positiv” og ”negativ”, om man vil.

Chiron har en speciel orbit (bane) mellem Saturn og Uranus. Det, vi kan se – der hvor ”grænsen går” (Saturn) – og Uranus er (sammen med Neptun og Pluto) det, som ligger uden for vores fatteevne.

Chiron er forbindelsen mellem to verdener. Din højeste sandhed (ofte ubevidst) bliver forbundet til Saturn, som hersker over den fysiske verden, vi lever i og vi prøver herefter at implementere den i disse strukturer.

Hvis der altså er noget de nuæverende energier kan udløse, så er det tvivl. Manglende selvtillid. Manglende tro på egen formåen.

Og der er der jo en pointe i - vi skal ind og finde det allerinderste i os selv. Der, hvor man er det pureste guld, hvor der ikke er noget der hedder dårlig selvtillid eller lavt selvværd. Det er babyer jo heller ikke ligefrem født med, vel. Det er unaturligt.

Manualen til Chiron retrograd er at rumme sig selv på godt og ondt.  At fuldt ud acceptere alle de dele, man består af og så integrere dem. Chiron handler om skyld og skam og vi bliver her i Vædderen virkeligt ramt på vores "jeg", vores identitet. Det dårlige forsvinder når man fuldt ud accepterer sig selv. (lettere med et rent numeroskop, skulle jeg hilse og sige, men stadig en god proces at gå igennem).

Du får altså chancen til at gå tilbage og reparere det, der tidligere gik i stykker. Noget kan du tage med videre, andet siger du farvel til. Universet skal nok selv præsentere dig for scenarierne.

Nøglen bliver nu sat i låsen til dig selv. Det er op til dig at dreje den og åbne op.

Louise

I slutningen af september 2018 går Chiron iøvrigt tilbage hen over Fiskenes tegn, hvor den befandt sig i mange år. Jeg skal nok skrive om det senere, det er mere for dem der endeligt har sluppet hvad der var en meget svær transit (især folk født i 60´erne) vil genopleve nogle ting frem til februar 2019, men det er ikke kommet for at blive. Det er endnu en chance, kan man sige. Mere om det senere.

 

Kategorier