Nymåne juli 2018. Bedstemor med slag i.

Som om der ikke har været nok energiskifte i år, så er i vi nu på vej ind i den årlige formørkelses-sæson her i juli og august. 3 formørkelser klos op ad hinanden hjælper os lige til at få korrigeret vores livsbane, for at sige det meget firkantet. På den pludselige og ofte meget hurtige måde. Nåede du at blinke?

Nymåne har vi hver måned, og sådan en kan være mere eller mindre signifikant. Den 13. juli 2018 har vi nymåne i Krebsen, så det handler om fokus på næring, trøst og følelsesmæssig sikkerhed. Krebsen er moder-energien. Krebsen hersker også over det 4. hus i Zodiakken, og det er huset for hjem – herunder  barndomshjem, familie – herunder også originalfamilie.

Vi er altså midt i denne her for nogle hyggelige og andre mere kvalme moderlige energi – det er vi hvert år i juni-juli når Solen er i Krebsen. Og denne Nymåne handler da også om, hvorvidt vi føler os tilfredsstillede (”mætte”), følelsesmæssigt sikre og trygge, som jeg skrev om sidst. Det har stået på i noget tid, ikke mindst mens andre energiskift har sat fokus på at slippe af med relationer, som ikke nærer dig, men måske er bygget på uholdbare fundamenter som frygt, prestige og status, og istedet lære at nære og trøste sig selv. (Selv-)kærlighed er uden tvivl det grundlæggende tema denne sommer.

Så forestil dig, at Bedstemor Krebs – ikke And – nu kommer på besøg her den 13. juli. Hun kommer med nybagte småkager, mad til fryseren og lytter til alle dine strabadser. Trøster dig. Får dig til at føle dig tryg.

Det ringer på døren.

(lyd af flagermus og en ulv, der hyler i det fjerne)

(nej, det sletter vi)

Det ringer på døren og der er ingen lyde overhovedet.

”Det er bare nogle af mine venner”, siger Bedstemor Krebs. ”Fra cykel- og kortklubben”.

Tryg, glad og mæt går du ud og lukker op. Kun for at finde 3 kæmpe rockere med tatoverede flammer op ad halsen ude foran.

Bedstemor Krebs havde glemt at fortælle, at hendes venner er fra motorcykel- og pokerklubben. (ok, jeg ved godt at det er lidt karikeret, men lad os se hvor vi ender).

Bedstemors venner er Pluto. Pluto er i Stenbukken, i retrograd og altså i opposition til Krebsen under denne nymåne. Pluto kan man skrive meget om, men det Pluto altid handler om i sidste ende er healing. Transformation. At komme dertil hvor dit højeste selv, din sjæl, din underbevidsthed eller hvad du vil kalde det gerne vil have dig hen. Grunden til, at du har valgt at lade dig inkarnere.

Pluto er bare uden sukker på. Pluto skræller nådeløst alt, der ikke er autentisk, væk. Rockervennerne kommer altså ind i huset og endevender alting. Fjerner din elskede lænestol, som du godt ved at du er vokset fra, de støvler du ikke har brugt siden gymnasietiden osv osv. You get the point, ik. Altså universet fjerner det job, du ikke længere skal have, den ægtefælle det er slut med, de venner der ikke hører til i dit liv, dine forældede handle- og tankemønstre som ikke passer til den, du er nu, og alt det der. Pluto er måske hård (alt afhængig af, hvor meget ansvar du tager for dig selv og dit eget liv gennem dine handlinger i hverdagen), men ægte. Pluto keeps it real. Og det er altid en forandring til det bedre, altid det du har brug for, når vi er i sæson for formørkelser - det er det, du selv ønsker på et mere eller mindre bevidst plan.

Der er altså ekstra meget rockerpower på denne her nymåne. Men på en god og smuk måde, som jeg skrev sidst. For det, du har ”bestilt” til afhentning, er du klar til at sige farvel til. Der kommer en federe lænestol og bedre sko til dig. Pluto gør bare plads i skabet.

Dette er den første af 3 ”ringninger” (ligesom i teatret, hedder de ikke det?). Det er den mest nostalgiske, det er helt klart her vi kan lægge historien om familien bag os. Være det sig opvækst eller ideer om, hvordan kærlighed og familie skal være, er hip som hap. Og det er helt sikkert tid, da dette også er en solformørkelse (som har det med at klippe noget ind og ud, det er ret skæbnebestemt. Vi har jo fri vilje og så har vi det, der er skæbnebestemt og det er helt klart sidstnævnte, de 3 ringninger den 13. juli, 27. juli og 11. august 2018 handler om). Det er tid til at vågne.

Dette er den første solformørkelse i Krebsen siden juli 2010. Du kan eventuelt tænke tilbage på, hvor du var i dit liv på det tidspunkt. Jeg husker det som var det igår, det var en ekstremt signifikant måned for mig, hvor jeg både skiftede land og job.

Denne nymåne er også starten på de næste par år, hvor vi kommer til at have formørkelser på Krebs-Stenbuk aksen, så det kommer altså til at handle om sikkerhed, følelsesmæssig såvel som materiel (meget groft sagt).

Det giver et pusterum til Vandmanden og Løven, som de sidste par år har været den akse, der er blevet klippet mennesker, ting og begivenheder ind og ud af (og her vi spiller på sidste vers med den Nordlige Måneknude i Løven, som også skifter til Krebsens tegn senere på året  når vi er færdige med ringningerne). Det har handlet meget om "mig vs det kollektive" - hvordan får jeg mine inderste ønsker opfyldt (Løven) uden at det går ud over omgivelserne/det kollektive (Vandmanden). Saturn i Stenbukken tager det videre hvor vi nu får både plads og ved, hvad vi vil bygge for Saturn elsker at langtidsforpligte sig. Det er temaerne i disse år frem til 2020.

Nymånen den 13. juli kunne iøvrigt ikke opsummere årets energi mere perfekt. Som skrevet sidst understøttes denne nymåne af hele to harmoniske trekanter i henholdsvis vandtegnene (Fiskene, Krebsen, Skorpionen) og jordtegnene (Stenbukken, Tyren, Jomfruen).

Det hele handler om at bygge noget langtidsholdbart med passion. Det gør du ud af den mudder, der kommer ud af vand- og jordtrekanterne. Og forstå, at det hele ikke sker på een gang. Godt nok fjerner de Plutonske rockere i overført betydning det gamle lort, som du selv skulle have kørt til forbrændingen for længst, men de efterlader dig også mudder fra alt det vand og jord, som 2018 handler om. Mudder, du kan bygge noget ud af.

Det er den feminin og modtagende energi vand- og jordtegnene står for. Som 2018 handler om. At lade tingene komme til en. Jeg har skrevet det 117 gange. Ikke ud og prøve at gøre en masse selv. Brug the Secret eller Flaw of Attraction eller hvad du vil – ideen bag er god nok til du får balanceret dine vibrationer med et rent numeroskop når og hvis du bliver klar til det i denne inkarnation.

Og specielt nu bliver vi altså bremset, hvis det går for stærkt. Det gør vi med i denne energi, hvor hele 6 planeter er i retrograd og altså ønsker, at du lige tager en timeout og virkeligt mærker efter. Du bliver hæmmet på en eller anden måde hvis du bare blæser derudaf uden at være mindful. Sygdom, punkteret dæk, forhindringer, et brækket ben.

Vi er ved at få ”kvinde-energien” på banen igen. For alvor. Ikke alt det maskuline yang-energi, hvor det handler om at gøre gøre gøre hele tiden. Det er så ubalanceret. Folk er jo freaking neurotiske control freaks, mand.

Nej, den blide, milde, indlevende og modtagende energi, som der ikke har være plads til i ubegribeligt mange år, vinder mere og mere indpas. Det "svage". Det intuitive. Det er det, det handler om nu. Og at finde hjem til sig selv, ikke prøve at finde svar i eksterne omgivelser. De er kun en reflektion af dig selv.

Så byg din mudderskulptur fra et fredeligt sted på stranden. Se, hvad der kommer frem af sig selv, fra dit allerinderste. Den bliver præcis som du (egentlig) ønsker, at den skal være.

”Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens”. Carl Jung.

Louise

 

 

 

Kategorier