August 2018. Kogepunktet.

Mars retrograd og nu også Merkur retrograd er lig med frustration. Uranus storspiller på banen og gør alting uforudsigeligt. Ihvertfald frem til midten af august. Velkommen til kogepunktet.

Når en planet er i retrograd intensiveres den energi, planeten symboliserer. Mars er handlekraft, vrede, aggressioner,  og Merkur handler om trafik, teknologi, kommunikation, handel og den slags (alt, hvor man interagerer, f. eks er handel også ”merkantilt”, det kommer herfra). Der er i den grad grobund for misforståelser, især når de to er retrograd samtidigt, så skal man altså være rimeligt obs på alt, der har med ovenstående at gøre, typisk trafik (tag afsted i god tid), rejser (tjek billet, pas, visa osv) og kontrakter (læs det med småt og læs det så igen, vent helst med at underskrive noget som helst før til september eller få en advokat på osv).

Grunden til, at Merkur retrograd nok er den meste kendte af alle retrograder er, at Merkur er den hurtigste planet i solsystemet. Den bevæger sig hurtigt og når den så ”stopper” (går retrograd), så kan det tydeligt mærkes. Det er som at køre 100 km/t og så bremse hårdt op. Samtidig lever vi i the Age of Communication, hvilket nok ikke bliver mindre udtalt i fremtiden, så det kan være et stort problem hvis teknologi bryder sammen, emails forsvinder, kontrakter er fyldt med fejl etc.

Merkur er i retrograd til den 19. august, men det tager flere uger før vi er oppe i fart igen, så i det hele taget ville jeg ikke foretage mig de store makkeduller før starten af september. Mars går direkte den 26. august.

Alt det her Mars-Uranus-Merkur-noget er noget rod. Har I set den video fra forleden, hvor en mand på gaden i Paris slår en fremmed, ung kvinde i hovedet? Den er ret sigende for denne måned. Al vreden og frustrationen er jo vendt indad (flitsbuen bliver mere og mere spændt, remember?), og de her aspekter gør bare, at folk lader det gå ud over en tilfældig person. Hello month of road rage, mand. Folk kommer op at slås i Netto over ingenting (får vi så hashtag Netoo?). Det er et ekstremt dårligt tidspunkt at udsætte sig selv for unødig fare. Det er det nok altid, men når du er omgivet af vandrende landminer, så er der ingen grund til ligefrem selv at trykke på udløseren, vel. Det er sådan et tidspunkt, hvor man brænder broer bare for at se hvor høje flammerne kan blive. En eller anden verdensleder kan gå i krig mod et land, der intet har gjort etc.

Det er til gengæld en god energi for: tålmodighedslære (yes, du bliver testet – det er derfor det kun er køen ved siden af, der rykker eller du har problemer med at bevæge dig frit rundt), at reflektere, genoverveje, researche, genundersøge, genoplive, re-evaluere, planlægge nærmere etc. Du kan gøre alt det, du ikke fik gjort i sidste måned etc og ikke mindst endelig få brændt de broer, der ikke kan stå længere.

Efterhånden som august skrider frem, kommer vi op i momentum (og det sindssygeste er klart i starten af måneden mens vi stadig er mærket af ringning 1, ringning 2 og nummer 3 på vej) og især efter at Mars kommer tilbage i Stenbukken, hvor den er eksalteret (fungerer bedst) den 12. august frem til medio september og Solen går i Jomfruens tegn omkring den 23. august, kommer der langt mere ro og stabilitet på og vi begynder at kunne se vores nye fundament tage form. Herfra fjernes meget af det uforudsigelige selv om vi vil se effekten af ”ringningerne” (måneformørkelserne 11.7, 26.7 og 11.8) de næste 6 måneder.

Vi skal lige have 3. ringning med. Det er sidste udkald, det er din egen højeste sandhed der ringer for 3. og sidste gang den 11. august. Vi er altså ikke helt færdige med overraskelserne. Nymånen, som også er en formørkelse, i Løven. I aspekt til bl.a Jupiter og Pluto. Ehh. Jupiter-kvadrat er TOO MUCH. #METOOMUCH. Det er Løve-sæson, det er stort, ægte og dramatisk.

Pluto handler jo om transformation, men på den måde, at det er noget der kun sker een gang i ens liv. Det handler altså ikke om noget, der sker hver sæson – f. eks at bladene falder af træerne hvert efterår. Det er denne her Fugl Føniks-proces, larven bliver til sommerfugl, slangen smider sit ham og så videre. En væsentlig forandring, som man ikke kender udfaldet af. Jeg tror næppe at larven ved, at den bliver til en sommerfugl eller overhovedet ved, hvad en sommerfugl er, men det gør det jo ikke til et mindre smukt udfald. Radikalt bliver det, men vi ved endnu ikke helt, hvad det ender med.

Det har også indflydelse på os kollektivt. Pluto er halvvejs igennem sin transit i Stenbukken, tegnet for regeringer, love, bygninger,  veje, business og struktur generelt. Efter at Saturn kom hjem i Stenbukken i december 2017, begynder vi for alvor at mærke hvor det bærer henad, uden at vi ved hvilket sommerfugl vi kollektivt ender som.

Saturn og Pluto kommer tættere og tættere på hinanden nu for at mødes i januar 2020, som er det store midtpunkt. Alt det, vi personligt og kollektivt oplever nu er kun en forsmag på, hvad der kommer til at ske her. Ikke mindst fordi Solen nu er i Løven. Når Solen rejser igennem Løvens tegn, som den hersker over, så kan man fremfor alt se klart. Vi kan se det, der er ægte, vi kan se perspektivet. Derfor er august også en stor måned. Numerologisk står vi kollektivt i 10/1 over for 17/8, hvilket der kan skrives meget om - i udgangspunktet er det tal for spotlight og udødelighed.

August 2018 bliver en skæbnemåned, vi sent vil glemme.

 

Louisetoo

 

 

Kategorier