September 2018. Afsted på raske fjed

September 2018 er et skønt miks af varm og kold, bevægelig-ubevægelig, flad-frisk etc. Fuldstændigt ligesom det tegn, der hersker over de 3 første uger af sæsonen, nemlig Jomfruen. Jomfruen er et af de bevægelige tegn, som forstår fleksibiliteten i at ligge mellem to sæsoner, nemlig sommer og efterår. Når vi så når efterårsjævndøgn den 23. september og Solen går i Vægtens tegn, så ser tingene straks anderledes ud.

Du kan læse mere om Jomfruens egenskaber i indlægget fra Solen gik i Jomfruens tegn og få et større overblik over september i min Youtube-video her.

De mest interessante aspekter i september finder vi klart i de første 10-12 dage af måneden. Fra en varm, men energimæssigt flad sommer med masser af introspektion og måske tilhørende frustration over, at intet gik fremad, kan vi med Mars direkte og fra den 6. september også Saturn direkte fra retrograd så småt begynde at bevæge os fremad.

Og det er en let måde, vi kan bevæge os fremad på her i starten af september, for Solen i Jomfruen danner en smuk og harmonisk trigon til Uranus i Tyren og Saturn i Stenbukken. Det er en harmonisk vogn, der er helt nede på jorden, men også er innovativ (Uranus) og stabil (Saturn). Uranus i Tyren bryder det ubrydelige, men som sagt på en god og stabil måde på grund af Saturn i Stenbukken. Nu kan du nemt få gjort noget ved det, du måske syntes du skulle have gjort for måneder siden. Sådan har retrogradsæson det med at virke på os.

Frem til den 10. september er der skruet op på power og ambitioner, da Mars er i Stenbukken, hvor Mars er eksalteret, altså virker allerbedst. Alle planeter er hjemme i et tegn (Mars er hjemme i Vædderen), og eksalterede i et andet tegn (hvor de er mest effektive – for Mars er det så Stenbukkens tegn). Man er ikke nødvendigvis mest effektiv derhjemme, her er man til gengæld mest komfortabel.

Mars i Stenbukken får udført sine projekter. Laver en liste (Jomfru-sæson), prioriterer og går efter sit mål, som den opnår.

Et andet interessant aspekt er, at Venus går i Skorpionens tegn den 9. september. Lidt for ikke at sige meget mere badass end Venus i Vægten. Venus kommer dog tilbage hertil senere, vi skal lige igennem en spændende (jeg tør næsten ikke sige det) retrograd i oktober, men mere om det næste gang. Lige nu skal vi nyde en hel måned fri for retrograd.

Venus i Skorpionen er som nævnt slet ikke så diplomatisk som Venus i Vægten (hvis du har det godt, så har jeg også). ViS finder sig ikke i ret meget og vi taler ikke kun kærlighed, når vi taler Venus, det er alt det sanselige. Det er også skønhed og æstetik. Sensualitet. Nydelse. Og den er intens og stikker dybt med Venus i Skorpionen. Det er her, sex er en del af en transformerende proces.

Det får mig til at tænke på Jomfruen i sin oprindelse. I Romerriget var kvinderne mænds ejendele. De eneste kvinder, der ikke var mænds ejendele, var jomfruer. Det havde altså intet med at gøre om de havde haft sex eller ej, hvilket må være en af de sædvanlige forkvaklede skævridninger, religion har givet os (sammen med at hekse er onde og ikke mindst fornedrelsen eller endda helt forsvundne gudinder, som der var mange flere af før Fiskenes Tidsalder. Nåh, de er jo på vej igen, takket være Jupiter i Skorpionen og en ny tidsalder, der er på vej. Hvor det guddommeligt feminine og maskuline balanceres).

Ihvertfald: jomfruerne fandtes i to klasser. Tempelpræstinder og prostituerede.

Tempelpræstinderne var ekstremt magtfulde lysarbejdere, der healede mænd gennem seksualitet og antageligvis stoffer. Det var så kraftfuldt, at mændenes liv forandrede sig totalt. Ingen mænd kunne bede om det, tempelpræstinderne bestemte.

Den anden klasse var de prostituerede. Som kunne vælge en kunde fra. I modsætning til de kvinder, der var mænds ejendele som ikke kunne sige nej, så kunne de prostituerede.

Begge slags jomfruer kunne altså vælge. De kunne skelne. Mellem god og dårlig, brugbar og ikke brugbar. Ja eller nej. Det er jo Jomfruens superkræfter, som jeg skrev om sidst.

Så fintunede er Jomfruer. De kører på Merkurs højeste frekvens. En Jomfru retter sig ikke ind efter krav eller ordrer. En Jomfru ved mere eller mindre bevidst, hvad der er noget værd og hvad der ikke er. Sådan er det for os alle de første 3 uger når vi kollektivt står i Jomfruens energier....så er du en af dem, der beskylder Jomfruer for at være frigide, kolde, med næsen i sky eller endda uvenlige, så er det fordi du mere eller mindre bevidst er blevet valgt fra. Helt som i det andet Merkurstyrede tegns sæson, Tvillingerne.

Har Jomfruen ikke sit intense fokus på dig, så er du i ”ubrugelig”-gruppen, så det kan du jo tænke lidt over og se, hvordan du kan oppe dit game hvis du gerne vil have hans eller hendes opmærksomhed. Ihvertfald er Venus i Skorpionen i Jomfru-sæson meget intens, magnetisk, magtfuld og ikke noget, jeg synes man skal tage let på. Hvis du skal lege med her, kan du hurtigt komme på dybt vand. Ned i Skorpionens mørke hule. Der trækker tråde helt tilbage til Romerrigets magtfulde kvinder, hvis superkræfter også kan mærkes i 2018.

Mars går tilbage i Vandmandens tegn den 10. september og så begynder det altså at gå stærkt i det her innovative, lynhurtige og fremtidsorienterede tegn. Ikke mindst fordi Merkur også er gået i Jomfruen den 5. september. En kreativ og opløsende Nymåne i Jomfruen den 9. september hjælper til at skubbe den vogn, der ikke går voldsomt hurtigt i starten af måneden med 7 planeter i jordtegn. Godt nok er jordtegnenene stabile, men også ret langsomme.

Jeg vender tilbage med et separat indlæg for den nymåne for her samt når Venus er i opposition til Uranus den 12.9 og Mars i kvadrat til Uranus den 18.9 kan vi forvente store forandringer, globalt og lokalt. Og når vi taler Mars i Vandmanden kan det godt være på en helt ny og måske lidt weird eller ihvertfald uventet måde.

Åbenhed er nøgleordet i denne måned, især når vi efter de første to uger har vores plan på plads og kan nyde en måske speciel vej med lidt bump på, men til gengæld ikke så mange uventede begivenheder, der lige kommer ind fra sidelinjen efter den 18. Især når Pluto går direkte i Stenbukken den 30. september er med stor kraft, vi kan trille videre i vores jordvogn.

Joh, vi kommer i sandhed op og får luft i denne måned. Lasersyn, knivskarp hjerne, solid vogn der hjælper os fremad og intens sensualitet.

Spændende, nyt og en sjælden interessant kombination, som jeg ihvertfald har tænkt mig at nyde godt af.

God september,

Louise

Kategorier