Nymåne i Vægten 8. oktober 2018. Det rent og skært nødvendige.

Jeg havde den sang i hovedet, da jeg vågnede i morges. Kan I huske den? Fra Junglebogen? ”Det rent og skært nødvendige, det elementært nødvendige, det det som du har brug for på din vej”.

Først senere gik det op for mig, hvor perfekt et motto det er for de energier, vi oplever kollektivt de næste par uger. Ved Nymånen i Vægtens tegn imorgen mandag den 8. oktober 2018 er vi halvvejs igennem det astrologiske nytår. Vi har altså været igennem energierne for Vædderen, Tyren, Krebsen, Tvillingerne, Løven og Jomfruen. Det er de første 6 tegn i Zodiakken, det er udviklingsstadiet.

Her i 2. halvleg starter en masse påny, hvorfor Nymånen på dette tidspunkt nærmest er profetisk – især nu, hvor Saturn efterhånden har fundet sig til rette i Stenbukkens tegn og er direkte igen, Pluto som har været 10 år i Stenbukken er nu ekstra kraftfuld og ligeledes direkte samt Jupiter i Skorpionen som stadig tvinger os til at efterlade alt bullshit hvor det hører til. I fortiden. Farvel og tak.

Det er et rigtigt godt tidspunkt at gøre midtvejsstatus her i den kommende uge. Ovenstående transitter handler i høj grad om fundament og sikkerhed, det vil det gøre de kommende år hvor det er kardinaltegnene Stenbukken og Krebsens akse, vi drejer om.

Altså: Er du på sikker grund, føler du dig sikker, føler du dig støttet. Hvad venter forude og hvad har du udsat, som kan spænde ben for det, der venter forude.

Ja, det er måske lidt kedeligt for nogle at gøre status og har du gjort det i Jomfruens sæson, kan du nøjes med at nyde denne periode og så små frø hist og pist. Men jeg anbefaler kraftigt, at man gør det mentale arbejde, at man skærer ind til benet og kun tager det allermest nødvendige med videre. På alle fronter. 2018 er tung nok i forvejen, der er ingen grund til at slæbe rundt på det forældede, det falske eller det, der måske ikke engang er dit, men er nedarvede mønstre fra familie, fra forfædre- og mødre.

Hvor befinder du dig stadig, selv om du ikke hører hjemme i den energi længere? Hvilke (ubevidste) handlinger trækker dig ud af gode situationer? Hvorfor vælger du (ubevidst) negative situationer?

Vi er stadig i Vægtens sæson, og Vægten handler frem for alt om at holde fred, harmoni og balance. Det er også fint, men husk nu Junglebogen: ”Det rent og skært nødvendige, det elementært nødvendige.” Bruger du kræfter på at opretholde balance og fred på uvigtige områder? Ved småting, der ikke er vigtige i det store billede? Hvor er du bundet af kontrakter (Vægtens yndlingsting) og det ikke (længere) giver mening? Som måske ikke (længere) passer til din livsvej? Har du undgået at gøre noget ved det du engang var bange for – kan du se på, om du stadig er bange for det eller måske er mere moden nu?

Oktober 2018 er en meget Merkuriel måned. Mange tanker og refleksioner, ikke mindst med Venus i retrograd i Skorpionen, men det er ikke nødvendigvis en nymåne for dybdeborende undersøgelser på sjælsplan. Det skal november og december 2018 nok sørge for.

Det er mere det her med at blive opmærksom på hængepartier i ens liv. Måske er du nu overkvalificeret til din stilling. Måske du skubber dig selv tilbage til gamle situationer og mønstre, der ikke har gang på jord længere. Kan du se de nye begyndelser og er der fri adgang?

Vi må ind til kernen, til det centrale. Måske er man modnet overraskende hurtigt i et meget transformativt år, måske ikke. Intet er rigtigt eller forkert. Men det er godt at kigge på det nu, for herfra skal vi helst kun have det ægte, det rigtige, det fremtidsorienterede, det holdbare, det kvalitative og det nødvendige med.

Det rent og skært nødvendige.

Louise

 

Kategorier