Merkur retrograd nov-dec 2018. Fake news.

Åh nej, nu igen. Merkur – planeten for kommunikation, relationer, penge, trafik – går retrograd igen. For tredje og sidste gang i 2018.  Mellem den 16. november og den 6. december 2018 kan vi altså traditionen tro have problemer med at forstå hinanden, forstå os selv, elektronik går i stykker eller virker ikke, mails kommer ikke frem, Skype crasher, aftaler overholdes ikke, rejseplaner forhindres (man tager altid afsted i god tid når Merkur er i retrograd) og trafikken er helt i hegnet. Til gengæld kan vi så opdage, at nogle strukturer ikke holder – være det sig i kommunikation mellem mennesker eller i elektronik ligesom vigtige områder kan komme i fokus og diskuteres. Samtidig er det en god tid at arbejde på alt, der er blevet skubbet til side. Skuffeprojekter, indre reflektivt arbejde eller bare projekter, der skulle have været overstået for længst.

Det er Merkur Retrograd i sig selv, et fænomen de fleste nok kender til efterhånden. Som altid er det også vigtigt at se på, hvilket tegn Merkur befinder sig i og hvad de omkringliggende aspekter er, så vi kan se hvilke ingredienser der kommer i gryderetten denne gang.

Merkur er i Skyttens tegn. Yes, den samme Skytte som Jupiter gik ind i forleden. Merkur er ikke voldsomt volvo-vild med at være i Skytten, som handler om at få overblik, at få det store billede. Merkur er mere til detaljer og analyse, og hersker da også over Skyttens modpol, nemlig Tvillingerne.

Kollektivt er det derfor oplagt, at vi misforstår det større billede de kommende uger. Og der er derfor stærke muligheder for at fucke noget totalt op baseret på dumme misforståelser.

Samtidig vil Merkur være i kvadrat til Neptun i Fiskene. Dette medfører forvirring, usikkerhed omkring udfald og det vil der altid være nogle, der udnytter. Gør klar til fake news i dit privatliv og medierne (!). Manglende transparens og klarhed giver fedtede hørebriller i denne periode. Dette varer ihvertfald november ud, hvorefter det tager af, men stadig vil være i spil frem til 21. december.

Det er her bedst at tale gennem analogier, kropssprog etc –logikken er der ikke. Det hjælper ikke at kommunikere gennem logik for en fælles forståelse. Brug metaforer etc, så folk forstår hvad du mener.  Det handler om mening, ikke forståelse. Pointen, filosofien bag.

Jeg håber at det giver, tja, mening. Merkur slutter sin skyggeperiode omkring vintersolhverv fredag den 21. december 2018, så indtil da kan vi ikke helt håbe på selv at have mental klarhed og på fælles fodslag med andre. Der er bare for meget juleglitter i luften til at kommunikere rent, for mange nisser på spil. Som nævnt før, så skal vi næsten helt ud af 2018 før vi rigtigt får klarhed og begynder at kunne udnytte de fantastiske energier, Jupiter i Skytten og 2019 bringer med sig. 2018 var et grundigt forberedende år, hvor vi alle var nede og transformere på dybt, individuelt plan for at blive helt klar. Effektive og klarsynede bliver vi først efter jul.

Så...følg med. Dans med energien. Det her er sgu een lang julefrokostbrandert. Du får ikke klarhed alligevel før lige op til jul, så hvorfor ikke bare....danse. Det er en tid for intuition og instinkt, ikke logik, analyse og rationalisering. Et fantastisk tidspunkt at begynde at stole på ens intuition, der er blevet tunet efter at Den Nordlige Måneknude forleden gik i Krebsens tegn.

Mavefornemmelse er det nye sort.

Tro ikke på alt, hvad du hører frem til den 21. december 2018. Snarere intet.

Vi ses, min ven

Louise

Kategorier