Eklipse 6. januar 2019: Fight for your right to party (i 2020)

”You gotta fight (ne ne) for your right (nønønø) to paaartyyy” (indsæt selv melodi). Kan I huske den sang? Beastie Boys i 80´erne, man. Fabuloso sang (og album) udgivet i slut-80´erne sidste gang vi havde Saturn i Stenbukken. Saturn-transitter har bragt mange store historiske begivenheder med sig, ikke mindst Saturn-Pluto konjunktioner der satte gang i Falklandskrigen, slutningen på den kolde krig, opløsning af mange øst-Europæiske grænser i 90´erne, Golfkrigen, Gulag-lejrene, Berlinmuren (som blev bygget med Saturn i Stenbukken i 1961 og revet ned nøjagtigt på sin ”Saturn-hjemkomst” 28 år senere, da Saturn kom hjem til Stenbukken igen i 1989) og meget andet.

Og det er snart tur igen. Derfor strækker dette indlæg sig helt til slutningen af 2020 hvor Saturn slutter sin transit gennem Stenbukkens tegn. En transit, vi indtil videre har smagt et år af her i 2018 og som kun bliver stærkere og stærkere, jo tættere vi kommer på Saturn-Pluto-Jupiter konjunktionen i januar 2020 og Saturn-transittens slutning i december 2020. En transit, der med hjælp fra sine makkerplaneter giver os måske vores livs største mulighed for at bygge det liv, vi virkeligt ønsker at leve. Den store drøm.

Men skal man feste, så skal man også kæmpe for det, som Beastie Boys sang. Ihvertfald skal der arbejdes og planlægges, når Saturn er med i spillet. Har du en drøm om at skulle til OL i tovtrækning (er det en disciplin?) i 2020, f. eks, så skal der arbejdes med det hver dag. Og det er i al slags vejr og med alle slags omstændigheder.

Det er nok de færreste, der har OL som en drøm, der skal opnås. Saturn er realistisk, det skal være noget konkret. For mange er det at starte deres egen virksomhed og det er her også oplagt at tage de første spadestik. Udgive en bog, blive tynd, blive rask, blive lykkelig, blive populær – you name it.Er du helt blank på, hvilket livsområde du kan bygge din store drøm på nu, så er det godt at kende sit fødselshoroskop. Her ser du hvor Stenbukken befinder sig. Det kan være, at du har personlige planeter (sol, måne, Venus, Merkur etc) her eller måske Stenbukken befinder sig i et af dine huse (livsområder). Er det på din Måne, kan du regne med at skulle bygge holdbare strukturer i dit følelsesliv, det der nærer dig inderst inde. Er dine intime forhold ikke gode og ej heller dit selvværd, vil Saturn hjælpe dig væk fra dette. Har du Stenbukken i 6. hus for arbejdsdag og sundhed, skal du måske til at være mere disciplineret omkring hvordan du bruger dine ressourcer i hverdagen og lave skema for at holde dig sund eller lignende. Gør du ikke dette proaktivt, kan det komme gennem en helbredskrise af en art (Saturn her er tænder eller typisk knogler, led og skelet – kroppens ”strukturer”). Taler vi 2. hus for penge og værdier kan det også være en indtægtskilde, man har forladt sig på – er man f. eks et ungt menneske, der er ved at flytte hjemmefra, så skal man måske finde et fritidsjob ved siden af studiet for at klare sig selv etc.

Saturn i Stenbukken er lidt af en alene-energi. Det betyder (slet) ikke, at man skal være alene de næste 2 år, bare at det her er bedst at forlade sig på sig selv. Saturn er ikke ond, men ønsker i bedste Oprah-stil, at du skal leve dit allerbedste liv så her skal du altså til at finde din indre styrke frem for at bygge dit drømmeliv. Måske du mangler nogle kompetencer, skal udvikle nogle egenskaber, vælge de rette mennesker på dit team og i dit liv i det hele taget. Det handler om at bygge de rette strukturer, at skabe de omstændigheder din drøm kræver.

Og årene frem til slut 2020 er kun fundamentet. Det er starten på en 30-års cyklus, så det anbefales at gøre arbejdet selv om det måske ikke er den mest sexede transit. Det kan være nogle hårde perioder, men sådan er det jo at være pioner. Det er hårdest i starten og man ser måske ikke de store resultater i lang tid, men tusinder af års statistik på astrologiske transitter fortæller os, at det er det værd. Det er altid det værd, for Saturn belønner stort i den anden ende når du kommer ud meget stærkere og ofte meget lykkeligere – for det er for nogle også den bedste tid i deres liv. Det kommer igen an på hvordan Saturn er aspekteret og hvor man selv er i sit liv, så om du skal giftes/skilles, flytte (hjemmefra), starte business, bliver berømt eller hvad ved jeg, så har du ihvertfald muligheden for at opnå det her.Solformørkelsen den 6. januar 2019 er jo i Stenbukkens tegn, meget tæt på Saturn og Pluto. Med andre ord begyndelsen for alvor. Der er 5 eklipser (formørkelser) i 2019, 3 af dem i Stenbukkens tegn. Det jordlige kardinaltegn means serious business. Eklipser har det med at vende tingene på hovedet eller sende dem i en ny retning, og her taler vi altså praktiske, konkrete forandringer. Helt nede på jorden, Stenbukke-energi kan godt lide at være produktiv og være til nytte.

Uanset om du ved hvilket livsområde dette transitter for dig, så vil du, jeg og alle andre kunne mærke det her meget kraftigt de kommende år, også kollektivt (som jeg har skrevet om det for Guldmedlemmer HER). Læs også om, hvad 2019 betyder for dig specifikt HER. Helt grundlæggende handler det om hvordan man strukturerer sin tid.

Hvad gør du med din tid i hverdagen? Flyver tiden forbi på et arbejde, du er passioneret omkring eller keyboardslåsser du med fremmede på Facebook mens du er ved at kede dig ihjel i din dagligdag? Hvordan er din tid, din dag organiseret? Altså – bruger du tiden på en måde, så det føles værdifuldt for dig og hvis ikke, hvad kan du så gøre for at ændre det?

Som nævnt er Saturn i Stenbukken ikke en let transit. Der er intet let ved Saturn. Saturn er her for at hjælpe os til at lære, udvikle os og modnes. Ofte gennem hårde lektioner, Saturn er den klassiske ”tough love”-energi.

Og du er hjulpet virkeligt godt på vej, for Stenbukken er et tonserstærkt tegn. Stenbukken kan – ja – leve på en sten. Den klatrer videre og videre i al slags vejr og alle typer omstændigheder. Op til toppen, målet er dagligt i sigte. Det er ikke ”instant gratification”, snarere gamle dyder som at man skal yde før man kan nyde og den slags. Stenbukken sparer op til sin drøm, låner ikke penge, kan sulte lidt, er ligeglad med om det regner, man bliver beskidt, det gør lidt ondt etc. Belønningen er der i sidste ende, men det er ikke en transit for whiners.

Og så er Saturn i Stenbukken frem for alt realistisk. Og hjælper dig til at være det samme. Mister man sit job, partner, venner, hjem etc i denne periode, så er det ikke noget der hører hjemme i dit liv. Ja, det er hårdt, men det er også sandt.

Ved formørkelsen den 6. januar 2019 er Merkur også lige gået over i Stenbukken og det hjælper os lidt i forhold til at være obs på at få alle facts, informationer med etc. Lægge en langsigtet plan med det store 2020-mål og delmålene på vejen dertil. Mars går i Vædderen nytårsaften og vil bare have det hele på den halve tid og det skal være lige nu (sådan bliver januar 2019 generelt), så det er meget godt at Merkur lige holder lidt i tøjlerne. Mars starter iøvrigt selv en ny 2-årig cyklus, hvor han rider hele vejen rundt om Zodiakken.Samme dag går Uranus direkte (og er stadig i instant gratification-Vædderen) og Venus skifter her også til Skyttens tegn efter 4 ekstremt lange måneder i den tunge Skorpion-energi. Vi har altså lært noget om, hvad og hvem vi vil og ikke mindst hvad og hvem vi ikke vil. Det var stærke sager med skyld, skam, dårlig samvittighed, jalousi, vrede og hvad der ellers er her i Satans Slikbutik, men nu hvor Venus går i Skytten kan al den læring integreres på et højere plan, man kan få visdom ud af sine erfaringer og danne sig det større billede.

Ja, der sker meget spændende lige her i starten af det nye år som kommer til at medbringe forandringer for alle. Forandringer i spandevis, især første kvartal byder på nye begyndelser. Det er nærmest hver gang vi runder et hjørne, ikke mindst frem til det større energiskifte omkring den 21. marts 2019, når Solen går i Vædderen og starter det ”egentlige” nytår, ihvertfald energimæssigt. Indtil da binder vi sløjfe hist og pist og starter så småt på det nye.

Vi skal også lige have Chiron hjem til Vædderen igen (18. februar 2019) og Uranus tilbage til Tyren (6. marts 2019), så bliver begge der de næste mange år (ja, her kan du med fordel også se hvor i dit fødselshoroskop, du kommer til at udvikle dig. Begge er i retrograd i tegn, de tidligere stod i i mange år, så her kan du se hvilke livsområder der var i spil for dig, det plejer at forklare en del).

Det er som sagt en af de lidt hårdere transitter, der for alvor sparkes i gang her, men belønningen er virkeligt stor. Den er OL-guld stor. Så der er også lagt op til at nyde processen, vi kan sagtens fejre og have det sjovt (ikke mindst med Jupiter i skytten her i 2019) – bare husk, at der er store ting på spil. Det er serious business. Store begivenheder som du, jeg og alle andre nu er klar til.

Det kan blive den bedste tid i dit liv og det kan blive den hårdeste tid i dit liv.

Men sådan er det jo hvis man for alvor vil feste til slut.

You gotta fight for your right to party.

Og det her er kun begyndelsen.

Louise

 

 

 

Kategorier