Fuldmåne i Vægtens tegn den 21. marts 2019. Kosmisk genfødsel.

Det store nul. Reset-knappen. Den sluttede cirkel. Fuldmånen den 21. marts 2019 er den 4. måne bare i 2019, som står på 0 grader. En sjældenhed af de uhyre. Det er som regel ved en fuldmåne, at vi afslutter og høster. Det kan vi skam også den 21. marts, men vi ryger i marken igen lige med det samme. En helt ny cirkel påbegyndes nemlig samtidigt, og det er af den store slags. Fuldmånen sker om natten til den 21. marts, så når du går i seng den 20. marts om aftenen, så vågner du til et helt nyt liv som en helt ny person. Det er en slags kosmisk genfødsel.Det er ikke fuldmånen alene, der gør det. Den falder nøjagtigt på forårsjævndøgn, altså her hvor Solen går i Vædderen og vi starter et helt nyt år. Også kendt som det astrologiske nytår. OG vi bliver beriget med endnu en fuldmåne i Vægtens tegn den 19. april 2019, denne gang på den kritiske og sidste grad af tegnet, nemlig den 29. grad.

Hvad handler det her så om? Det er to stærke kardinaltegn, der står over for hinanden her. Det er mig vs den anden. I relationer, herunder især parforhold.Det handler altså om kærlighed. Om mine ønsker, mine behov, min identitet – retten til at være mig selv (Vædderen) over for vores fælles ønsker, vores fælles behov, harmoni og balance (Vægten). En klassisk balancegang, som de fleste af os nok har stået over for mere end een gang.Det handler her dybest set om at se på (eller blive ”tvunget til at se på”) hvornår harmonien i et forhold er vigtigere end dine behov. Det gør det hele måneden frem til månen i april. Vægten vil gerne holde alle glade og sørge for, at alt er ligeligt fordelt, hvor Vædderen måske ikke føler sig hørt, støttet eller er dødtræt af at give efter for at opretholde harmonien i forholdet.

Lad os lige se på, hvilket storspillere der ellers er på banen ved denne her i forvejen udfordrende fuldmåne:Vi har her en inkonjunktion til Uranus i Tyren. En inkonjunktion er et lidt mærkeligt aspekt, der opstår når to tegn er 5 tegn fra hinanden. Det er ikke negativt som sådan, det skaber bare en underliggende akavethed fordi de intet har tilfælles. Det er som at sammenligne pærer og æbler.
Dette kan give misforståelser fordi man taler hver sit sprog, ikke mindst med en Merkur retrograd oveni.Apropos æbler og pærer


Uranus i Tyren er – også – i 0 grader, så vi er hver især i forvejen ved at revolutionere helt nye områder af vores liv, måske for første gang nogensinde. Vi vil have frihed, vi vil have det ægte, vi vil have revolution. Det er en meget rebelsk energi og fordi Uranus også handler om den højere sandhed, så er det her nærmest umuligt ikke at komme til at sige tingene lige ud.Med Jupiter i Skytten (som er en fantastisk transit, der dog ikke kendt for hverken takt eller diplomati) oven i den hat sammen med to spændingsfyldte kvadrater til henholdsvis Venus i Vandmanden og Mars i Tyren, så er vi ved at have et pænt broget akvarium. Hverken Venus eller Mars ved helt hvad faen de foreventes at skulle foretage sig i de tegn.Udover at det især handler om romantiske forhold. Tyren er ligesom Vægten styret af Venus, og Venus og Mars er det feminine og maskuline princip. Kronede dage for parterapeuter verden over.

De flere fisk i det her mangefarvede akvarium, som den fuldmåne er, leder os så hen mod at se på hvor meget man giver og hvor meget man får igen, som skrevet for oven. Presser du for meget på eller foretager du dig ingenting? Blokerer du dig selv for at være modtagende? Og videre i den dur.Denne fuldmåne er en af de største og vigtigste fuldmåner i 2019, især når det kommer til kærlighed og vores mønstre her.  Som nævnt kan man vågne op om morgenen og være som nyfødt – især hvis man forinden smider uddaterede mønstre, som hørte en fortid eller forfædre til. Vi har alle transformeret på rekordtid her i 2019 og er et helt andet sted end da vi fejrede nytår for bare få måneder siden – og som nævnt mange gange, så er 2019 autenticitetens år, det er her vi smider de sidste lag af os selv. Lag, der er blevet pålagt os eller som vi ikke har brug for længere.  Derfor kan vi også meget hurtigt slutte noget eller begynde noget nyt her hvad enten det er en fase i et forhold eller et helt nyt forhold. Cirklen sluttes mens den i samme øjeblik startes igen.Det gode ved denne fuldmåne er Merkur i Fiskene som er i harmonisk aspekt (sekstil) til Saturn i Stenbukken. Vi arbejder altså disciplineret på at komme til bunds i det dybe hav af vores inderste følelser og Saturn sikrer, at selv når vi dykker dybt ned i tunge processer af følelsesmæssig udvikling som vi gør nu, så er det også profitabelt på andre områder af vores liv. På det punkt er Saturn Master Builder fantastisk at have med her. Saturn i Stenbukken vil kun bygge noget ordentligt, noget der kan holde i mange, mange år. Den fungerer her som et solidt anker i et kampklart akvarium.Der er meget godt arbejde og god udvikling at hente her, og som skrevet før er det altid bedst at være på forkant med disse ting så man ikke bliver tvunget af eksterne omstændigheder. Det er ikke et tidspunkt at holde sin sandhed tilbage, det er helt sikkert, og det vil nok også være svært i disse tider. Vædderen er meget glad for at udtrykke sin sandhed og Vægten elsker at snakke i det hele taget, især når det kommer til forhold. Jupiter i Skytten har bare ikke det store filter, hvilket er elsket af nogle og hadet af andre.Selv om vi ikke er ansvarlige for andres følelser, så kan man som nævnt godt komme til at være lidt taktløs her, så se om du kan være kærlig og diplomatisk, men også tale din sandhed på en naturlig, flydende måde. Det er ihvertfald den optimale måde at bruge disse energier på frem til den 19. april 2019. Også hvis det her gælder forholdet til dig selv, som er mindst lige så vigtigt – er her balance, harmoni, opfyldte behov...og taler du pænt og kærligt til dig selv?Det håber jeg.For størst af alt er kærligheden. Ikke mindst til os selv.Louise

Kategorier