Pluto retrograd april-oktober 2019. YOLO.

Pluto går i sin årlige retrograd-periode fra 24. april – 3. oktober 2019 og sender os traditionen tro igennem en spændende og til tider magisk periode. Selv om Pluto retrograd handler lige så meget om re- som de andre (re-fleksion, re-trospektion, re-evaluering, altså at man ser på noget igen eller måske tager andre beslutninger omkring noget, man tidligere har besluttet sig omkring), så er den ikke nær så ”farlig”. Ikke mindst 2019 kan gå hen og blive en særdeles god en af slagsen.

Det afhænger lidt af, om man er til ”the deep stuff”. Pluto hersker over underverdenen, over dødsriget, og det er her nede i mørket at alle vores dystre hemmeligheder ligger. Det er de tunge emner i livet: det tabubelagte, død, det okkulte, vores skyggesider, magt- og kontroldynamikker i vores liv, det ubevidste, seksualitet og dyb, karmisk transformation. Altså ser vi i Pluto retrograd på de sider af os selv, vi virkeligt trænger til at kigge på, men måske ikke har så meget fokus på. Det vi undertrykker, ignorerer eller skjuler for os selv og omverdenen.

Pluto-temaer er altså meget virkelige og kan give os en enorm styrke samt udvikling på meget kort tid, hvis vi ser på roden af vores problemer istedet for at nippe til bladene. Professionel hjælp i form af en psykolog, rehabilitering eller hvad det måtte handle om, kan virkeligt give godt igen i sådan en periode.

Hvis der er noget Pluto ønsker, så er det commitment til processen. Gør man det, går man all-in. Skal du af med den afhængighed, bryde det mønster, så er det her du lægger din tid og fokus. Mange åbenbaringer kan komme den vej, også hvis vi bare ser på om vi lægger tid, energi, fokus og ressourcer der hvor vi egentlig ønsker det. Saturn i Stenbukken er ikke glad for, at man sjusker med dette og med Den Nordlige Måneknude i Krebsen kan det meget vel handle om kærlighed, omsorg, om det emotionelle. Om det så er til os selv eller andre. Lægger jeg min følelsesmæssige energi på det, jeg egentlig ønsker? Transformationen i sig selv kan være indsigt omkring dette, hvor banalt det end måtte lyde – Pluto retrograd foregår på lavpraktisk plan, det handler om vores tid og dagligdag.

 Når alt kommer til alt, er Pluto dog også lidt af en gangster. Ellers er man nok ikke hersker over underverdenen. Det er jo ikke Operation Dagsværk, vel. Hvor Saturn – som også snart går retrograd og efterlader os med en følelse af at have frie hænder til at gøre hvad vi vil (det er en test for at se, om vi kan håndtere magten over vores eget liv og handlinger – karma kommer tifold igen når Saturn går direkte igen hvis misbrugt) – forsøger at disciplinere os ved først at prikke lidt til os, hive lidt i buksebenet, klappe let på kinden etc for at få os til at forstå, hvor vi er nødt til at sætte ind, så er Pluto langt mere is hvad de ting angår. Der bliver altså bare ryddet skrivebord med hård og hurtig hånd. Hvis man ikke har lyttet til de åbenlyse beskeder fra Saturn, der har taget til i styrke, så kommer Pluto altså her i enden og river plasteret uden at spørge dig først. Ikke flere dårlige undskyldninger, ikke mere pjat. Kom i gang og hold op med at spilde værdifuld inkarnationstid her på jorden. Kort proces.  Wam bam, thank you maam, ikke mere ævl. Slut. Du har fået nok chancer.

Især hvis det er vores coping-strategier, der ikke virker. Hvordan vi håndterer noget. Et af årets store temaer er eskapisme, og det kommer i mange former. Alkohol, hashrygning, Netflix, Facebook. Alt, vi bruger til at ignorere de processer eller omstændigheder, vi er nødt til at gøre noget ved – især hvis de er ”toxic” – det er sådan noget der sender Pluto i gangstamode. 

Når Pluto holder det ægte, så er det alt der holdes ægte. Det er meget muligt, at du møder eller har mødt en soul mate eller soul group inden for det seneste år. Sådan nogle, der virkeligt kan være et stærkt indslag i dit liv, som løfter dit humør og livskvalitet på en meget synlig måde. Er coping-strategien her så f. eks at fjerne sig, isolere sig, fokusere på noget mindre vigtigt – apropos legehusmetaforen her i april-maj – hjælper Pluto til at bryde et mønster som dette. Der ligger mange gode gaver i de transitter, vi har sommeren over.

Og vi er klar til de gode ting. Andre understøttende aspekter sender os held, succes, optimisme, håb, ægte kærlighed, glade venskaber, spændende projekter og smukke omgivelser. 2019 er et fantastisk år, som fortalt så mange gange før. Pluto og Uranus sender os kun imod det der er smukt og det der er sandt i vores liv. Ikke det giftige.Jeg vil tilføje, at Pluto også hersker over død og har man en decideret angst eller stærk frygt/fobi for noget, kan det meget vel her være rodfæstet i noget ægte og det kan være en ide med professionel hjælp. Igen – Pluto har mange myter og ansigter, men det er ikke sådan noget gyserfilm med hovedløse kroppe-noget. Pluto er meget ægte, realistisk – keep it real og det er på lavpraktisk niveau i vores dagligdag. Det kan være bittesmå ritualer eller handlinger, der skal "dø".

Netop grundet dødstemaet som fundament og de tendenser vi har til at overgøre tingene i 2019, så kan vi også meget let få lidt af en ”lev stærkt-dø ung”-følelse i den periode. YOLO, ik (You Only Live Once). Fuck det her shit, jeg brænder lortet af og starter påny. Hvilket er tiltrængt for nogle og direkte dumt for andre. Når vi taler Pluto, er det dybtliggende frygt og behov, der styrer os. Har man gjort det hele korrekt er det måske på tide at gøre det hele forkert. Det er op til den enkelte at indse hvilken side af den ligning, man står på.

Der er dog generelt trang til at gøre noget helt fra bunden for os alle. Kravle helt ned ad den stige og se, hvor og hvordan vi egentlig startede med det, der nu er ubalanceret eller endda hæmmende i vores liv. Som en opskrift, hvor vi i noget tid har forsøgt med lidt mere salt, lidt mere sukker og nu står med et mærkværdigt opkog, så er det i Pluto retrograd 2019 på tide at smide hele lortet ud og starte fra bunden igen. Med at tage et grundigt og ærligt kig på det helt basale i den opskrift. Der er måske noget, der skal ændres fundamentalt, så den smager bedre, bliver sundere eller hvad ved jeg.

Det bliver ægte. Så ægte. På alle planer. Livsbekræftende.

For YOLO, ik.

Louise

 

 

 

Kategorier