Kærlighed og parforhold: hvorfor månetegn er langt vigtigere end soltegn (stjernetegn)

Astrologi er potentielt det største og mest omfattende klassificeringssystem af psykologiske egenskaber hos mennesker, man kan finde. Stort, komplekst og utroligt fascinerende, men også noget der tager tid og mere tid at lære. Heldigvis vinder det mere og mere indpas i hverdagen verden over (som jeg ser det), som skrevet før tror jeg at det kun er et spørgsmål om kort tid før alle ved hvad transitter som f. eks Merkur retrograd etc er og hvilken indflydelse det har på vores hverdag.

Mange har også fundet ud af, at de er (meget) mere end deres soltegn – det vi kalder ”stjernetegn”. Det er så lille en del af det blueprint, vi hver især kommer med, men et eller andet sted har man vel måttet starte for at indføre det på mainstream-niveau.

Når vi så taler synastri – altså hvor kompatible vi er med en anden person– så bliver det tilsyneladende også mere almindeligt at se på, hvilket ”stjernetegn” man passer sammen med. Fint som underholdning til en fest lørdag aften og omtrent lige så dybsindigt.

Soltegn – altså ”stjernetegn” – er ikke voldsomt interessant når vi taler kærlighed og parforhold. Der er selvfølgelig nogle elementer, men når vi taler intimitet, romantik og sex, så er vi ude i Månen, Venus og Mars og den slags. Og her er ens månetegn langt, langt vigtigere end soltegnet.Månen er vores inderste liv, følelser, sensitivitet. Her er vi meget sårbare og her ønsker vi at føle os trygge. Derfor kan vi godt have synastri med andre, hvor det måske handler om karmiske lektioner, seksuel spænding og meget andet, men hvis vores månetegn hver især ikke er kompatible, så bliver det aldrig trygt og godt. Aldrig noget, hvor vi føler os hjemme, hvor vi er på sikker grund. Aldrig. Det foregår på ubevidst plan, rent instinktivt. Der vil altid være en ”mur” eller nogle parader oppe.

Harmoniske aspekter mellem to månetegn er det allervigtigste i intime relationer. Er de f. eks i samme element (jord, vand, ild, luft) eller kompatible elementer vil der som regel være en understrøm af harmoni og tryghed. Det er velkendt uden at man helt kan forklare hvorfor. Trigoner, sekstiler o.a er gode aspekter. Oppositioner, kvadrater og andre hårde aspekter giver et grundlæggende følelsesmæssigt ubehag.

Der er mange, mange aspekter i astrologi, ikke mindst på kærligheds- og parforholdsområdet, men på et dybdepsykologisk plan er det altså vores Månetegn der viser, hvordan vi inderst inde har det med en bestemt person.

Louise

 

Kategorier