Nymåne i Tyren den 5 maj 2019. Åses nye frisør.

Forleden solede jeg mig på græsset hvor jeg bor. Ved siden af var min underbo Åse.

Åse har boet i opgangen i over 50 år og nærmer sig de 80 år. Hun bor alene. Der var vist noget med en mand engang, men det har vi ikke talt så meget om. Åse er glad, sød og meget aktiv.

"Ih kan du virkeligt godt ligge sådan der direkte på græsset", spurgte hun. Stikker det ikke?"

Det er en af mine få spirituelle hobbyer hvis man kan kalde det det. At ligge direkte på græs så jeg kan mærke jorden. Jeg connecter den vej, gennem jord og træer.

Mens et passende svar marinerede i min hjerne, ringede Åses telefon.

Jeg kunne ikke undgå at høre samtalen. Åse taler meget højt selv om hun mener at det er alle andre, der taler meget lavt.

Det var noget med et hospice og at det var sidste udkald. Da samtalen sluttede så jeg spørgende på hende.

"Ja, det er Kirsten ovre i nummer 8", forklarede hun. "Hun er indlagt og nu er det ved at være slut."

Min hjerne kogte. Så jeg ikke Kirsten for nylig. Det er hende der vander vores blomsterkasser.

"Du har ikke set hende for nylig", svarede Åse. "Men du farer jo også altid frem og tilbage. Ligesom Peter Pan."

Det er langt fra første gang, at jeg får den med Peter Pan smidt i hovedet. Det kender alle med fremherskende Tvillinge-træk nok til. Luft under fødderne, ik. Så jordnær og så flyvsk på een gang. Og i virkeligheden mest jordnær. Rødder og stabilitet er helt klart min ting, men man kan let få en anden opfattelse af mig.

Og pludselig så jeg det fra Åses side. Alle de gange jeg har blæst forbi hende med et 'hej' mens hun stod ved postkassen/I døråbningen/ved storskrald og så måbende til. Altid på farten, på vej et sted hen.

 Den periode, vi står i, opfordrer til jordforbindelse. Det gælder ikke mindst nymånen på søndag den 5. maj 2019. Helt ned på jorden. Både i virkeligheden og på det mere abstrakte plan. Det her var en storslået reminder for mig, det er det vel altid når man bliver mindet om dødens virkelighed og hvad der er vigtigt i livet. Banalt, men effektivt.

April 2019 var en vanvittig måned hvor der skete meget, nu står vi med hele denne her palette og kan med et roligt blik se på, hvor vi kan bruge vores tid og energi, hvor vi kan bygge noget stærkt. Vi kan vælge at bruge vore ressourcer på det der beroliger os, centrerer os, får os til at føle os hjemme i os selv. Mars er stadig i Tvillingerne og derfor all over the place frem til midten af maj , men nu kan vi endelig komme ned på jorden. Reconnecte og se,  mærke efter hvad der virkelig betyder noget. Hvor der er kvalitet. Luksus. Overflod. Kærlighed. Hvor det er ægte.

Det er også den 3. måne i træk med Venus som planethersker. Det handler stadig om kærlighed. Værdier og kærlighed. Nu, hvor alt det som Vædderen og Tvillingerne kastede op i luften i april, som hvirvlede omkring os i hele den måned falder til jorden kan vi se, hvad der er hvad. Sætte os på græsset, trække vejret roligt og se hvilket noget af det der betyder noget. Hvor der er let og harmonisk kærlighed, et varmt flow. Ro, især indeni. Ikke der hvor vi har det som om vi er begrænsede, fængslede eller endda døde indeni. Hvor der er friktion, overdrivelse, højspændte frekvenser. Det er ikke kærlighed.

I processen med at sløve ned og tune in er det som om vi hele tiden har siddet på skattekisten. Vi kan se og mærke hvad der bare er pynt og distraktioner omkring og hvad der er guld og diamanter inde i kisten.

Ved at de genforbinde os med jorden og naturen kommer vi atter ind i de naturlige rytmer og cyklusser, som var der hele tiden mens vi havde hovedet nede i centrifugen. Så naturligt fremkommende. Livet er let, naturen er rig og vi har overflod. Det hele er let og lige foran os. Vi komplicerer det bare unødigt.Åses telefon ringede igen. Denne gang en veninde, der kunne anbefale den nye frisør oppe på torvet.

"Jeg vil sgu også prøve ham den nye frisør ", sagde Åse da hun havde lagt på. 'Han skulle være god. Og man skal huske at gribe de gode muligheder, når de kommer.', fortsatte hun.

Ja. Det skal man sgu.

Jeg lagde mig ned på græsset igen og nød solen. Lyttede til Åses pludren og børnene der legede inde ved siden af.

Og der var ingen andre steder i verden, jeg havde lyst til at være.

Louise

 

Kategorier