Mars i Krebsen maj-juli 2019. Velkommen hjem.

Kan du fornemme det? Duften af mors nybagte boller, rent sengetøj, af sommerregn. Mars i Krebsen sender os hjem til os selv, til minderne fra barndommen og gode tider. I smuk harmoni med Venus i Tyren kan vi se frem til en utroligt skøn og harmonisk periode, hvor vi for alvor kommer hjem til os selv. Uranus er i konjunktion til Venus i Tyren, hvilket giver os et af årets bedste perioder for at kunne se fuldstændigt klart (der kommer et separat indlæg om dette specielle setup). Det går endelig op for os, hvilken vej Den Nordlige Måneknude har lyst op for os siden den gik i Krebsen tegn i november 2018.Det er egentlig ikke fordi Mars er på hjemmebane i Krebsen, snarere tværtimod. Mars er vores action-kriger-temperament-seksualitet-planet, den er repræsenteret af Vædder-energi. Det er ild på den store klinge.Krebsen er mor. Det er månen, vand, følelser, hjem, kærlighed, omsorg, tryghed. På den gode måde kan det her danne nogle rimeligt hede og dampende oplevelser i soveværelset, på den mindre gode er vi ude i noget med, at vandet slukker ilden og ilden koger vandet. Ligesom hvis man har meget 11/2, 29/2 etc i sit numeroskop. Har man tendens til at lade sine grænser overskride for længe og så pludselig sige fra som et vulkanudbrud til alle andres forundring, så kan denne periode være lidt af en prøvelse hvor du kan vente større udsving end normalt.

Mars i Krebsen er ikke fancy lyssværd-kamp på åben gade som vi havde med Mars i Tvillingerne. Den er snarere som en spejlblank sø, der er helt rolig på overfladen, men hvor man ikke har begreb om det drama, der udspiller sig nede i dybet. Mars vil udad, den vil kæmpe og penetrere og Krebsen vil hjem.Det er måske ikke den mest assertive periode, men den er faktisk rigtigt god til at forsvare noget, især hvis det er ens eget fort. Fordi Krebsen er så blød og sensitiv bliver den ofte opfattet som svag. Intet kunne være længere fra sandheden. En Krebs er ekstremt stærk og udholdende, ellers overlever den ikke i de store oceaner. Den er dog ikke aggressiv og frembrusende som Mars og det er her den potentielle konflikt ligger. Krebsen er modtagende, feminin energi.

Der er altså ro på overfladen og dampende lyster lige under overfladen. Jeg kan overhovedet ikke se hvordan det skulle kunne gå galt. Spøg til side, der kan være nogle issues omkring det at være direkte. Krebsen som energi er – i modsætning til Vædderen/Mars - nærmest aldrig direkte (hey, det er et dyr der bevæger sig fremad ved at gå sidelæns), så indirekte handlinger bliver tidens mysterier.

Tests fra omverdenen kan altså meget vel manifestere sig som pres på vores grænser og værdier, vi kan blive udnyttet hvis vi ikke siger fra. Hvor meget tid og energi bruger vi på nogle eller noget, der er decideret destruktivt. Passivitet kan også være dominerende og larmende, det kan være indirekte kontrol eller manipulation.Kan man bruge energien på en god måde er det en fænomenal periode for at få balanceret sine indre feminine og maskuline energier. Venus og Mars er meget, meget glade for hinanden som de står her – det er sødt, smukt, romantisk og dejligt. Det føles som at komme hjem, at være på hjemmebane.

Og derfor også meget selv-orienteret. Vi arbejder også ”hjemme” hos os selv nu på denne tid af året. Tyren finder ressourcerne, glæden og kærligheden i sig selv. Det er også det Den Nordlige Måneknude i Krebsen handler om (læs om den HER). Det handler i høj grad om værdier og om mine ressourcer (tid, penge etc) bliver brugt på det, der er i tråd med mine personlige værdier, men også i tråd med mit ”højere selv”, om man vil. Det er her Uranus i Tyren (indsigter på højere plan) kommer ind i billedet. Og den hjælper til at få det sidste på plads, hvad enten vi selv vælger at gå alene, gå i partnerskab, gå den ene eller den anden vej eller om eksterne omstændigheder ”vælger for os” (banken lukker kassen, partneren går sin vej etc). Der kan være glæde, skuffelse og overraskelser i sigte, pointen er at det er i tråd med vores evolutionære formål snarere end det vi socialt og kulturelt er programmeret til at gøre. Der bliver hul igennem til det indre barn, vores voksne jeg og vores højere selv. Vi ser klart på en jordnær måde.

En meget smuk og ægte tid, hvor vi kommer helt hjem til os selv.

Velkommen hjem. Du har været savnet.

Louise

Kategorier