Er det karma eller kærlighed?

Jeg værgrer mig egentlig ved at skrive og tale om kærlighed i faglig sammenhæng, delvist fordi der er mange nuancer og delvist fordi jeg synes, at folk selv skal danne erfaringer og komme frem til konklusioner hvad kærlighed og parforhold angår. Det er faktisk ret let at se om noget mellem om mennesker er langtidsholdbart eller ej, ihvertfald i forhold til potentiale, men det betyder jo ikke nødvendigvis at det kortere forhold eller affære ikke er vigtig eller endda transformerende. Ihvertfald har det fyldt meget det sidste stykke tid og da vi står i en signifikant energiperiode hvad kærlighed, sex, forhold og afslutninger angår, har dette indlæg alligevel ligget og marineret i et stykke tid for åbenbart at komme ud nu. Idag skal det handle om karmiske kontrakter vs ægte kærlighed.

Synastri (kompatibilitet imellem to mennesker set fra et astrologisk perspektiv, altså hvilke punkter i den andens personlighed vi kontakter gensidigt) er meget givende at lære om, ikke mindst i bagklogskabens klare lys. Står man midt i en situation er man måske ikke klar til at forstå det. Det har hjulpet mig til at forstå mine egne tidligere forhold på godt og ondt og på den måde har jeg lært at genkende mønstre at undvige i fremtiden.

Der er stor forskel på karmisk kontrakt og ”ægte”, langtidsholdbar kærlighed. Bevares, de behøver ikke at udelukke hinanden, men en karmisk kontrakt imellem to mennesker indeholder nogle helt basale punkter som gør, at man er i hinandens liv og hoved så længe der stadig er noget at lære. Inden kontrakten opløses.

Min oplevelse af karmiske kontrakter er som regel, at de ikke nødvendigvis giver mening på et logisk plan. Man har en ekstremt stærk binding til en person, man ikke nødvendigvis har noget at gøre med i 3D-verdenen. Det er den fremmede, man ”genkender” med det samme. Man bliver ofte låst fast i en eller anden mærkværdig knude, det kan være en bizar oplevelse.

Det kan meget vel føles som en snebold, der begynder at rulle ned ad et bjerg for senere at skabe kaos. Man har ingen kontrol (dette kan også være Plutonske vs Platonske kontakter, det kan jeg skrive om en anden gang) og sidder bare fast i det her shit.

Karmiske kontrakter kan være ekstremt frustrerende. Man går rundt og rundt i det samme mønster uden fremskridt. Man synes måske, at der ”burde” være fremskridt, men ved også intuitivt at det her er et pitstop på den lange vej og at det ikke skal med videre. Derfor er der intet fremskridt fordi det ikke hører ens fremtid til. Igen gør det det ikke mindre værdifuldt, det kan være meget transformativt for begge personer. Intet går væk før man har lært det, man skal lære.

I synastri er der nogle gange indlagt sikkerhedsventiler (kalder jeg dem). Det kan være Venus-Saturn aspekter eller meget andet (igen er det meget kompliceret), men i det store billede kan man se om det her er the real deal eller en karmisk kontrakt. Det skal nævnes, at synastri kan lægges mellem alle personer, ikke kun romantisk kærlighed, nu er det bare det jeg lige skriver om idag.Taler vi romantik, så kan det være noget med at åh vi kommer tættere på hinanden, åh det er så smuk en drøm, men vi kommer aldrig helt sammen. Vi mødes aldrig helt inden vi fjerner os fra hinanden igen. Karmiske kontrakter er dem hvor man skal passe på med hvad man ønsker, for måske man får det (!). Og så er det ikke så fedt længere. Der er sgu ikke noget smukkere end det forhold, der aldrig blev til noget. Som for evigt kan være i drømmen, i illusionen.

Ovenstående er mere Neptunsk (illusioner), hvor Saturn oftere handler om at vi er så stærkt karmisk forbundne fordi den ene skylder den anden noget. Derfor vil der ofte være noget med, at den ene tager rollen som den ”voksne” eller ”ansvarlige” også selv om det ikke har med virkeligheden at gøre. Det er bare de punkter, man kontakter i den andens energifelt. I et andet forhold er man måske selv den ”voksne og ansvarlige”. Så lærer man (forhåbentligt) noget om ansvar, kærlighed, modenhed etc, som regel på den kolde og hårde måde. Meget lærerigt, men en dræber rent seksuelt der som regel ender som en mere eller mindre  direkte dealbreaker for forholdet. Der var engang en morsom astrolog, der sagde, at et Venus-Saturn-aspekt mellem to mennesker er den bedste form for prævention man kan have et i forhold. Hø hø.

Mange aspekter kan være ekstremt bindende på grænsen til besættelse (et andet godt eksempel på, at du er besat af en fordi der stadig er noget din sjæl har higer efter at lære på højere plan og det kan ske igennem denne person. Det er ikke nødvendigvis fordi du har mistet dit livs kærlighed). Den gode nyhed er, at den person man tror man aldrig kan glemme, den situation man tror man aldrig kommer ud af – det sker. Det gør man. Konktrakten opløses på et tidspunkt. Jeg er nok ikke den eneste, der har været med partnere hvor jeg havde det sådan, at jeg aldrig ville glemme dem eller endda komme over det her og så år senere mødte dem igen kun for ikke at kunne forstå hvad jeg nogensinde skulle på den galej, haha.Uanset hvor stærkt, besættende, transformativt, tungt det er, så kan du være sikker på, at er det en karmisk kontrakt så bliver du på et tidspunkt smidt af karrusellen. Hvis du da ikke selv hopper af inden. Der er indlagt breaking points i alle energicyklusser af samme grund. Når det fungerer optimalt har begge lært det de skulle lære og kan opløse kontrakten uden større problemer. Det er desværre ikke altid sådan det går, og så har vi pludselig en kanin i en gryde på komfuret.

Som nævnt er der mange, mange nuancer i alt dette, men jeg synes det er vigtigt at lære at kende forskel på de to ting – om ikke andet så for egen sjælefreds og udviklings skyld. Karmiske kontrakter kan meget vel være så svære og transformative, at de gør en klar til the real deal. Den store, ægte langtidsholdbare kærlighed og alt det der. Hvor man så bliver glad for, at man havde nogle andre at ”øve” sig på først.

Man ved det godt. Vi ved det godt inderst inde. Om det er Mr/Mrs right eller Mr/Mrs right now.

Om det er karma eller kærlighed.

Louise

 

 

Kategorier