Merkur i Krebsen, juni-juli 2019. Et glimt af fremtiden.

Når Merkur skifter tegn, er det altid et mærkbart skifte i det vi kollektivt taler om, hører om, læser om, tænker på etc. Der har været knald på snakkeriet og tankerne mange med Merkur i Tvillingerne, og nu kommer der mere ro på. Vi kommer fra den 4. juni ind på Krebsens område, det er hjem, famlie, hvor bor vi, hvordan bor vi, hvem er familie og omgangskreds det i højere grad handler om.

Merkur går i Krebsens tegn på et tidspunkt, hvor meget andet spotlight er på disse områder. Den Nordlige Måneknude, Mars og Juno er i Krebsen. Snart også Solen og Venus. Og det kan være dybe emotionelle behov, der kommer til overfladen og gerne vil udtrykkes her. Selv om vi måske ikke er så vante med det, selv om det måske ikke engang er passende i situationen. Rigtige mænd græder jo heller ikke, vel. Rigtige kvinder måske heller ikke.Vi står i et år og måske endda et tidspunkt i verdenshistorien, hvor der sker nogle kæmpeskift med os kollektivt. På vej ud af Fiskenes Tidsalder og ind i Vandmandens. Væk fra et undertrykkende og dogmatisk patriarkat og ind i en tid med lighed, empati og fællesskab. Frihed til at være os selv.Det betyder også frihed til at kunne udtrykke vores sande jeg over for dem, der betyder mest for os. Jo større ærlighed, desto dybere intimitet. Ved Merkur i Krebsen kan dannes trygge rum for at udtrykke vores indre verden, vores emotionelle behov. Mange healende og terapeutiske samtaler kan finde sted i denne periode.

Jeg anbefaler i den grad at bruge denne emotionelle dybde i de relationer, der betyder noget for dig. Hvor der er et safe space, nogle der respekterer din sårbarhed. Det er ikke altid det første, vi møder ude i verdenen hvorfor netop relationer af den kvalitet kan være dem, vi bruger vores tid og ressourcer på at bygge op i disse år. Uranus i Tyren kan meget vel have været katalysator til dette og måske andre værdier end vi tidligere havde. Der er hul igennem til vores egen højere sandhed, og det meget dybe og stillestående 2018 var i den grad en tid hvor vi var helt nede på celleplan og transformere, sætte alt under lup. Genovervejelse på genovervejelse. Nye veje blev asfalteret, nye relationer af den mere solide slags dannet.

Der er to aspekter for tiden, som danner en interessant støtte til Merkur i Krebsen 2019. Juno (”ægteskabsasteroiden”) er for tiden også i Krebsen, og Pallas Athene er i Vægten. Med Juno i Krebsen længes vi i højere grad efter det varme og trygge hjem, de samtaler og den partner, der opfylder vores følelsesmæssige behov.  Ikke en Saturn-partner, der er hård og kold, men måske betaler regningerne. Kedeligt hus at bo i. Der er derfor Saturn er på den Sydlige Måneknude i disse år, det er alt det vi slipper.

Pallas Athene i Vægten kæmper for retfærdighed og balance. Vi går mod at have lighed og partnerskab i relationer i Vandmandens Tidsalder. At stå skulder ved skulder. Ikke ubalancerede dynamikker omkring høj-lav, rig-fattig, moden-umoden og hvad vi ellers udlever af mønstre i intime forhold.Med de lag, der skrælles af os i disse år og den autenticitet, der vokser frem hos os hver især, kan der være mange gennembrud i de emner, de kollektive energier sætter foran os. Når vi har Merkur i Krebsen, er det sådan noget som familie og hjem. Hvem er familie? Kan jeg selv vælge den? Bruger jeg nok ressourcer på det eller de familiemedlemmer, jeg virkeligt holder af? Er jeg omvendt også forpligtet over for et vist familiemedlem, hvis de ikke behandler mig med respekt, hvis de undertrykker mig eller andet? Hvis det er drænende relationer – hvor langt går min forpligtelse? Vi har for tiden Mars i Krebsen i kvadrat til Chiron i Vædderen, det er i forvejen ekstremt drænende, det er ikke ualmindeligt at være  totalt flad for tiden.

På et helt andet plan er Krebsen også uforlignelig, og det er den berømte mavefornemmelse. En Krebs kan vejre morgenluft som kun de færreste andre. Ser du en Krebs gå i sikkerhed i sit skjold (typisk deres hjem), kan du roligt gøre det samme uden at behøve at spørge om hvorfor. They know. Trust me, they know.Det kan også være et fremragende tegn når det kommer til business, ikke mindst når Merkur er her. Og igen er det virkeligt værd at lytte til sin mave i denne periode, prøv engang at forhandle, lede, ansætte, markedsføre, sælge etc ud fra din mavefornemmelse. Det virker.

Merkur i Krebsen kan give os et glimt af fremtiden. Som en sprække i væggen, hvor nyt lys strømmer ud fra. En væg, der på sigt vælter totalt og viser os en ny tidsalder. En højere forståelse af os selv, de andre, verden. Af vores plads og vores rolle her.

Ihvertfald er det en dyb, men også spændende periode. Der er mulighed for at vise en utroligt smuk og sårbar side af dig selv og skabe endnu stærkere relationer. Business kan være lige i øjet og bemærk, at med Vandmandens Tidsalder kan det godt være ”mærkelige ting” (som astrologi og numerologi høm høm), som vi enten har mistet forbindelsen til eller måske aldrig har set før. Lyset igennem sprækken er endnu ikke stærkt nok til at oplyse vores begrænsende menneskehjerne.

Derfor skal det tages på mavefornemmelse. Det skal mærkes.

Helt ned i mavsen.

Louise

Kategorier