Merkur retrograd juli 2019. Genopstandelse.

Jeg købte engang en bil samme dag som Merkur gik retrograd. Vel vidende, at det ikke er anbefalelsesværdigt at gøre hvis man kan undgå det.

Jeg ved ikke...Måske jeg ville udfordre skæbnen lidt. Jeg havde jo rent numeroskop, ikke? Så er man skam beskyttet af Kosmos og alle elementerne.

Bilen var selvfølgelig helt godnat og gik død i løbet af få dage. Den huserer ifølge legenden stadig på bilkirkegården, hvor den rasler med sine snekæder og skræmmer folket med sine blinkende forlygter.

Man er skam beskyttet med rent numeroskop, ingen tvivl om det. Men mod dumhed (eller var det hovmod) kæmper selv numerologien heldigvis forgæves.

Juli 2019 er energi- og transformationsmæssigt den største måned i 2019, hvorfor en Merkur retrograd som den bliver her vil have signifikant indflydelse. Normalt ville jeg ikke flippe skråt over Merkur, der går retrograd 3-4 gange om året, men de omkringliggende aspekter gør, at vores kollektive transformation her lige får et ekstra tryk med tommelfingeren. Det meste af juli måned er præget af Merkur retrograd, da den går direkte 31.7, men er i skyggeperiode til medio august 2019 (vi kan altså stadig mærke effekten omend den er aftagende).

Der kan være meget frygtbaseret information omkring Merkur retrograd. Man må ikke det ene og det andet og det tredje. Det vil jeg ikke mene, for det svarer til, at man ikke skal foretage sig noget i over 2 måneder hvert år. Man kan alt – der er bare nogle ting, man med fordel kan være mere opmærksom på.Planeter er som radiostationer. Jo tættere på jorden, desto højere signal. Lige nu er både Saturn, Pluto og Neptun i retrograd. Snart også Chiron.

Alle planeter går retrograd, altså ”baglæns” (sådan ser det ud fra jorden, men det er en optisk illusion. Energien bliver dog vendt indad og bagudrettet hvorfor vi arbejder med gamle ting og reflekterer over tidligere projekter eller temaer. I denne sommer sikkert også barndom, familie, opvækst, slægt). Ordet ”planeta” betyder ”vandrende stjerne”.

Merkur har bare den største effekt på os her på jorden da det er en planet, der bevæger sig meget hurtigt. Hvis du blæser ud af Stramvejen i en Ferrari (du må ikke låne min) med 200 km/t og pludseligt bremser op for derefter at køre baglæns, så vil både du, de andre passagerer og alle dyrene i HakkeBakkeskoven (eller hvad den skov der ved Bakken hedder) lægge mærke til det.Samtidig lever vi i et ”Merkurielt” samfund på globalt plan. Merkur er kommunikation, penge, handel. Merkur handler om udveksling: at sende og modtage beskeder, energi, penge, værdier (heraf ordet ”Merkantil”).

Merkur-signalet er altså scrambled i juli måned, hvorfor det at skrive kontrakter, sende og modtage mails (eller beskeder af nogen art) og teknologisk formåen kan være noget rod. Derfor opstår fejl og misforståelser. Det er simpelthen det, man bare skal være opmærksom på. Hvis noget føles ”off”, altså din intuition fortæller dig at det her måske skyldes en decideret kommunikationsfejl, så er det godt at gøre indsatsen for at få det clearet.

Det er ligeledes almindeligt, at folk fra fortiden dukker op igen. Det kan der være mange grunde til, helt grundlæggende får du nok først den klarhed engang i august måned. Derfor er det bedst bare at lade tingene udspille sig.Merkur i retrograd i denne eklipse-sæson vil være usammenlignelig med de fleste andre retrograder. Det er transformation af bevidsthed på dybere planer hvor meget mørkt kan blive lyst og kul blive til diamanter.

Merkur retrograd er ikke en periode for nye begyndelser, ihvertfald ikke af den store slags. Det er alt, man kan sætte re- eller gen- foran. Refleksion, rekonstruktion, genovervejelse, genforhandling. Man går hen over noget igen, måske for senere at sætte det i værk på et mere velovervejet og solidt fundament. Måske vi manglede nogle detaljer eller måske noget skal kasseres nu hvor vi igen og igen går hen over det samme uden at komme videre.

Hvis noget ikke fungerer for dig, kommer det antageligvis aldrig til det. Cirklen sluttes da i juli-august og rydder herefter vejen for relationer og situationer, vi ikke fremadrettet deler vores karmiske vej med.Total transmutation af dig og dit liv er et muligt udfald af juli 2019. Merkur og alle de andre venner sender os imod total gen-opstandelse.

Uanset hvordan juli 2019 udfolder sig for dig, kan det måske være værd at vide, at det hele falder på plads. Karmisk restrukturering som her er nødvendigt, og allerede når vi når til midten af august 2019, er de hårdeste passager af 2019 ovre. Selvfølgelig venter der som altid spændende eventyr og udfordringer forude, men vi er ikke ude i noget så dybt og intenst som dette mere i år.

Eller...

Altså...

Måske omkring jul. Men det kan vi tage til den tid.

Louise

Kategorier