Harry Potter og Den Store Astrologiorden

Astrologi falder mig så nemt og logisk, at jeg ikke altid forstår den kritik astrologi bliver udsat for. Bevares, det er langt mere komplekst end 3 ugentlige linjer i et sladderblad (!), men er også blevet brugt af store ledere, berømtheder og almindelige mennesker verden over i tusinder af år.

En af de mest berømte astrologer (eller ihvertfald en, der vidste en del om astrologi) er J. K. Rowling, som skrev Harry Potter-bøgerne. Hun har i mine øjne ikke alene formået at få det optimale ud af sit energifelt (som jeg kalder det, da jeg også kigger ind ad andre vinduer end kun det astrologiske hos en person), hun blev også en af verdens rigeste kvinder på få år ved at bruge sine transitter optimalt da hun udgav bøgerne (!).

Nej, det ved jeg godt, at du ikke vidste. Men det gør du nu. Og skulle du selv være astrologi-interesseret, er personerne i bøgerne så gennemført karikerede i deres måder at være på som deres eget tegn, at det er et studie i sig selv.

Lige fra Harry Potter selv som den store Løve og naturlige leder (han har iøvrigt fødselsdag samme dag som J. K. Rowling selv – alle personerne er beskrevet med fødselsdata og alting hvilket i en normal trylleverden måske ikke ville give så meget mening, men det gør det her) til Hermiones Jomfru-lignende og perfektionistiske adfærd.

Ron Weasley er Fisk, Hagrid er Skytte og Draco Malfoy utvivlsomt den dobbeltsidede Tvilling. Weasley-brødrene er Væddere og Lord Voldemort må være en Stenbuk, der har gjort hende et eller andet tidligere i livet. Med fødselsdag den 31. december er det vel også svært ikke at blive lidt bitter med tiden, når man aldrig får en rigtig fødselsdag.

Rowlings eget fødselshoroskop er iøvrigt meget forfatter-agtigt. Med Solen i Løven, Jupiter i Tvillingerne – og kvadrat fra Solen til Neptun er kreativiteten og fantasien helt i top. Hun har Jomfru-stellium (mange planeter her) hvilket giver hende evnen til at planlægge og konkretisere sine kommunikative gaver. Månen er i opposition til Saturn, hvilket fortæller hvilket enormt arbejde der selvfølgelig har ligget bag det her, men også at der sikkert har været/er store følelsesmæssige udfordringer.

Hvor meget eller hvor lidt J. K. Rowling har arbejdet som astrolog, vides ikke. Der findes eksempler på kunder hun har haft, hvor hun har lagt deres fødselshoroskoper. Hendes egen rejse, energifelt samt de elskede Harry Potter-figurer er dog bevis på, at hun nok har læst lidt mere end et sladderblad.

Louise og Det Løbende Ur Mandag Morgen

 

Kategorier