Forpremiere på Saturn i Vandmanden 2020-2023

Frem til den 1. juli 2020 har vi en forpremiere på, hvad Saturn ønsker (læs: befaler) fra os som mennesker frem til marts 2023 og det er ikke småting. Det er det aldrig når vi taler Saturn, men ud fra den givne situation (pt global lockdown) skal vi ud i at tænke virkeligt innovativt. Andet kunne vi ikke forvente af en Vandmands-transit, vel? Det bliver sgu ikke de sagtmodige, der skal arve jorden, det bliver nørderne. Og fællesskabet.

Lad os lige se på de sidste par gange, Saturn har været i Vandmanden. Det er altid noget med teknologi, rummet og rettigheder. Sådan noget. Fremtidsting, meget innovative tiltag. Ofte noget, der er så progressivt at det først bliver populært eller endda forstået mange år senere.Saturn var i Vandmanden fra 1962-1964:

Martin Luther King kæmpede for rettigheder (hvilket var meget innovativt og ikke særligt populært på det tidstpunkt)

Vi så den første direkte transatlantiske datamission (juli 1962, skulle have været JFK der skulle tale, men han var ikke klar så det blev en baseballmatch istedet). Iøvrigt blev den Telstar satellit opsendt af NASA fra Cape Canaveral dermed også den første kommercielle rumflyvning (very Vandmanden også, Saturn handler altid om at konkretisere sine innovative drømme).Saturn var  herefter i Vandmanden fra 1991-1994:

World Wide Web fødtes

Der skete en masse ”cant we just all get along?” hvad international handel angik (bl.a var USA og Sovjetunionen co-sponsorer på en int konference i Madrid der var et internationalt forsøg på en fredskontrakt mellem Israel og Palæstina)

EU etablerede det indre marked og sørgede for fri bevægelighed.

Meget kan forventes af den kommende transit (og alligevel kan man aldrig forudsige noget som helst, der har med Vandmanden/Uranus at gøre..), men det vil altid være noget med at konkretisere ”vilde” drømme og ideer, oftest på baggrund af restriktioner eller igennem en tid med restriktioner.

I skrivende stund er ”begrænset internet” en mulighed –det er allerede svært belastet-  så måske skal vi drage fordel af, at have et internet der er i så fuldt vigør som nu, for det er ikke nødvendigvis der det bærer hen. Det vender jeg tilbage til om lidt.

Restriktioner kan her også være i form af love og regler. Jeg nævner i månedens vidoe (se vejrudsigten for april 2020 HER), at en transit som denne let kunne være draget mod principper som socialisme og totalitærstat.  Ytringsfrihed er noget andet – jeg ville i den grad være opmærksom på alle love, der kommer igennem (måske med lynets hast grundet situationen) der på nogen måde enten ikke har en slutdato (!) eller begrænser ens mulighed for at udtrykke sig frit (!). Det er ikke en politisk vinkel, jeg tager her (jeg er hverken rød eller blå, jeg er grøn og holder kun med Jorden), men fordi det er oplagte tendenser under sådan en transit. Omsen, arbejdsmarkedsbidraget og betaling for at køre over Storebæltsbroen er alle nutidige efterladenskaber fra en ”afgrænset kriseperiode” i fortiden.

Hvor galt det går med internet-frihed i Danmark ved jeg ikke, mange sted som Indien, Kina, Rusland etc blive netop adgangen og det at udtrykke sig her brugt til kontrol og som magtmiddel.

 

I ens dagligdag siger det nok sig selv, at man skal være innovativ og omstillingsparat (jeg troede aldrig vi rent faktisk ville få brug for det ord i ramme alvor), og det er i tiende potens. Forvent omvæltninger af din hverdagsstruktur flere gange.

Penge er yt. Penge er allerede so last wednesday, så vi skal være innovative.Er I med på et tankeeksperiment?

Hvad nu hvis det hele pludseligt bryder sammen? Hvad nu hvis der ikke er internet, brændsel, elektricitet etc? Sådan noget man ikke har oplevet i mange, mange år.

Hvor længe kan du overleve? Hvor længe kan folk omkring dig overleve hvis du bliver syg eller på anden måde ikke kan være til stede?

Det er jo derfor vi har spejdere og hjemmeværn og militær og sådan noget. De kan det der off the grid-self sustainability-shit. Kommer I snart med nogle videoer/LIVE-udsendelser til os? Ja, du skal bare bruge din telefon og uploade til en given gratis platform (Facebook, YouTube etc). Personligt var noget af det første, jeg gjorde, at støvsuge Amazon for bøger der omhandler sådan noget.

Ikke fordi jeg er grebet af panik, men fordi det er en mulighed.

Der er ingen profeter, der nogensinde har været noget ved dommedagsmusikken, der ikke har forudsagt at denne tid er en ny verden, der fødes igennem et ”sort hul”. Da vi ved, at vores fake, globale økonomi-boble meget snart braser. Det er penge, der ikke findes. Jeg vil iøvrigt anbefale filmen ”Laundromat” med Meryl Streep på Netflix, hvis man vil have en underholdende og lærerig måde at få forklaret hvordan det hele hænger sammen på.

 

Meryl Streep i "The Laundromat"

 

Jeg har altid opfattet det ”sorte hul” som den globale depression, der uundgåeligt er på vej.

Men hvad nu hvis det er mere konkret end det? Hvis der pludselig er en faldlem, der åbner sig – og her tænker jeg især internettet – og det hele fiser ud? Så går det stærkt. Dommedagsprofeter har også altid kaldt slutningen på denne civilisation som noget, der ændes ved ”the twinkle of an eye”. På et øjeblik. Alle, der har været i trafikulykker og lignende ved hvor hurtigt ens verden kan ændre sig. Jeg var både i Paris og løb gennem gaderne den 13. november 2015, på vej til lufthavnen da den blev bombet i Bruxelles 2016, i Mumbai i november 2008 under bombeangrebene og lignende ting. Alle oplevelser, der skete ud af det blå.

SKULLE det nu ske, at vi i en periode får et ”sort hul” her i skiftet til en ny (og bedre, tror jeg!) verden, ville jeg personligt tænke i følgende baner:
 • Tænk minimalistisk. Skær alt overflødigt fra. Bekvemmeligheder. Måske endda fjerne (give væk) alle ting i hjemmet, der egentlig ikke afspejler en selv, men måske noget der hørte til samfundet. Spørge selv selv hvorfor man har har mange ting at støve af og organisere. Måske helt ned på ”hvis jeg skulle forlade mit hjem i en fart, hvilke 3 ting ville jeg så tage med mig?”-planet.
 • Vandmanden handler i høj grad om fællesskaber. Det er et fremragende tidspunkt at se på at rydde ud i hjemmet og gøre plads til, at andre enten kan bo der eller man kan holde møder, sammenkomster og lignende.
 • Less is altid more. Skær det ned til det essentielle nu. Med det, der kunne være på vej er så simpelt og rent et liv som overhovedet muligt bedst. Det er alligevel i dig selv, du har mest behov for at føle dig hjemme.
 • Taknemmelighed giver sig selv. Vær taknemmelig for de små ting og alt det der. Især hvis du – som mange har – udsigt til en ændret arbejdsfunktion eller endda fyring. Hvis jeg var i den situation, ville jeg tage de meget lange briller på og se min funktion/branche i kontekst. Måske det er tid nu til at lave penge online, for nogle vil det være perfekt, for andre spild af tid. Nogle eller noget skulle helst være kørt i stilling da vi var færdige med fundamentet (til Saturn gik ud af Stenbukken den 22. marts 2020). Måske er penge ikke det, man skal koncentrere sig om at tjene, hvis der ikke er en naturlig kontekst af en art. Alt der kommer naturligt. Især hvis man er ældre eller ens branche forsvinder. Jeg tror ikke, at det bliver noget problem, penge er det sidste jeg ville bekymre mig om. Mere om det længere nede.
 • Tænk i FÅ-tal. FÅ stykker tøj, FÅ ingredienser i maden, måske FÅ ejendele og relationer i det hele taget. Mange vil nok gå ”off the grid”, hvilket lyder Disney, men i virkeligheden er mere som en regnvejrsdag i november, hvorfor små fællesskaber (måske 10 pers i en økolandsby eller lignende) potentielt vil være livsnødvendige. Det skal være minimalistisk, det skal være sprødt. Ikke mere gammelt og stagneret og støvet og ”jamen, jeg troede”. Glem det.
 
 • Det giver nok sig selv, men nu er jeg i gang: kost. Come on. Ikke tidspunktet at fylde sig med mad, der tynger en endnu mere. Hold det friskt. Der kan være rationering af mad på vej – ingen panik – men fyld måske fryseren og sæt noget lækkert i konservesskabet. Lær at lave mad eller gro din egen have, hvis du kan. Og hold så op med at spise kød, folkens. Kom nu, følg nu med. Ikke mere dårlig øf-karma fra jer, det rammer os kollektivt. Genfind kontakten til kroppen. Mad er medicin, ikke til at lappe på følelser. Krydderier og krydderurter samt frugt og grønt er et must. Ikke mere forarbejdet mad fyldt med kemikalier. Begynd i det mindste at skære ned eller at lære noget om det og læg mærke til forskellen i kroppen.
 
 • Grin, dyrk motion. Skyl systemet igennem og alt det der. Hold immunforsvaret oppe, jeg anbefaler som altid at man kigger på og måske afprøver Medical Medium.
 
 • Tingene er hvad de er. Der er ikke tid til at drama og konflikter. Sådan noget skal løses nu eller kommes væk fra, vil jeg mene. Især i familier. Smid de masker. Fysisk såvel som i overført betydning. Byd alt velkommen, også hvis det er aliens og ufoer. De har også ret til at være her. Ikke mere mig mig mig og kun mig og mine nærmeste. Den tid er forbi.
 
 • Tingene er også hvad de er i dagligdagen og det skal man se realistisk på og kunne acceptere. Hvis der ikke er totalt grønt lys for noget er det måske ikke alt, der længere er muligt. Verden ligger ikke for nogens fødder nu.
 
 • Lav research, studer, byg, dyrk motion, stay fresh, stay connected (også online), vær foberedt og selvudviklet. Nian og jeg har selvfølgelig apokalypse-garanti og er forberedte med en plan B, hvis skidtet braser sammen – du skal nok få din session og vi skal nok få vores stemme ud om det så bliver fra toppen af et lossepladsbjerg. Hvad vil du fortælle os alle fra toppen af lossepladsbjerget? Eller synge, danske, spille, undervise i? Jeg vil ihverfald gerne se det. Så længe det naturligt kommer fra dig.


I er for få og I står for tæt!

Fællesskab muss sein. Ikke mere narcissisme, ikke mere egoisme. Fylder du fryseren og skabet, håber jeg at du også tænker i at fylde til andre der ikke kommer til at være lige så meget på forkant. Ikke mere barnlig adfærd, mor-far-projektioner, jeg kan kun spise fra denne tallerken eller på den måde eller kan/vil kun arbejde der og der, kan ikke klare mig med mindre end det her, skal have det her specielle brød i supermarkedet osv. Special snowflake/lille skrøbelige petunia må gå i seng nu. Der er ingen (indre) børn/egoister/narcissister der kommer til at styre det her show.

Vid hvem du er, hvad du kan bringe til fællesskabet! Det er dit ”selvværd”, din værdi. Er du unik eller enormt dygtig til noget?
 • Måske en naturlig leder, forælder, omsorgsperson?
 • Kan du lave mad, gøre rent, køre en husholdning?
 • Er du stærk og kan opmuntre andre?
 • Kan du sørge for, at fællesskabet får motion? Vi får brug for så sunde kroppe og helbred som muligt.
 • Kan du underholde? Jeg kan ikke forestille mig, at nogen apokalypse vil kunne holde menneskers trang til underholdning, historiefortælle og den slags ned. Mode tror jeg heller aldrig går af mode, om det så bliver ”Laser og Pjalter”-forårskollektionen man må vise. Skønhed bliver naturligt – er du frisør kan du måske tænke i naturlig hårfarve (rigtigt naturlig, ikke som sælger skriver naturlig), tøj skal farves naturligt etc.
 • Kan du anlægge en have, er du selvforsynende? Kan du lære os andre det?
 • Kan du sy, strikke, hækle, væve, reparere, bygge, programmere, organisere, undervise, dele, kreere, drømme? Ved du noget om gruppedynamikker, om teamwork (hey nu kan alle jer kontorfolk vise hvad I har lært på de der overpriced teambuiling-helikopter-ture-til-Grønland :)). Rejser til familie og venner i udlandet bliver nok ikke så almindeligt længere, det bliver dyrere eller mere besværligt. Der er måske ikke plads, det forurener for meget, er dyrt, tager tid osv.
Uanset om du er håndværker eller akademiker, vil der være brug for dig.Tag tiden seriøst. Ja, det her blev mit længste indlæg nogensinde, lad os håbe at det ikke blev det sidste. Selv hvis ovenstående ikke bliver en realitet så hey, det var da et sjovt tanke-eksperiment. Et, som mange har gjort sig gennem årene, men som ikke har været så tæt på at kunne blive en realitet i moderne tid som nu.

Ihvetfald har vi her i april maj juni 2020 en forsmag på, hvad der venter de næste 3 år og her får vi at se, om vi er på vej op eller på vej endnu længere ned. Jeg vil anbefale at holde godt øje og tage forholdsregler, helt ærligt tror jeg ikke vi ved noget før i slutninge af 2020. Forhåbentligt ender vi som små, sunde fællesskabssamfund forbundet til resten af verdenen.

Louise

Kategorier