Den Nordlige Måneknude i Tvillingerne maj 2020 – januar 2022. Faktorernes orden.

Den 5. maj  2020 skifter Den Nordlige Måneknude tegn fra Krebsen til Tvillingerne og det er en stor ting for der hvor Den Nordlige Måneknude befinder sig, har vi altid et kollektivt fokus hvilket man kan være mere eller mindre bevidst om da de begreber, transitten kommer med, gennemsyrer vores dagligdag.

Den Nordlige Måneknude er den retning vi bør gå i (også i vores eget fødselshoroskop) og Den Sydlige Måneknude er den trygge sandkasse, som vi skal træde ud af. Vores comfort zone.

Det er altså det 3./9. hus hus i Zodiakken, der er oplyst i de 18 måneder, transitten varer.  Kender du dit fødselshoroskop ved du hvor Tvillingerne og Skytten ligger for dig. Er du Guldmedlem, kan du læse om hvad transitten betyder for dig personligt HER.

Det er kommunikations-aksen, vi nu er på (vi går væk fra Mor/hjem-Far/karriere-aksen, som vi har haft med Krebsen og Stenbukken siden oktober 2018, læs om den HER. Her har vi alle lært noget om det indre barn, følelser og empati og at de begreber vinder over anerkendelse, penge og flotte karrieretitler).Tvillingerne og Skytten, det handler om viden – men de to tegn har vidt forskellig tilgang til viden. Helt basalt er Tvillingerne folkeskolen og Skytten universitetet.

 

Tvillingerne har Merkur som planethersker. Det er logik, det er facts. Det du kan se med det blotte øje omkring dig. Mennesker med stærke Tvillinge-placeringer er kendt for at være nysgerrige, intellektuelle og have varierende interesser.

Herudover er områder som søskende, nabolag, skole, transportmidler, korte ture med bil, bus eller lignende, venner og mennesker i vores dagligdag. Interaktion, social skills, small talk og den slags.

 

Skytten har Jupiter som planethersker og har mange træk tilfælles med Tvillingerne med den forskel, at vi her tager viden til et højere og mere abstrakt niveau.

Hvis Tvillingerne hersker over det, vi ser med det åbne øje, er Skytten det vi ser med lukkede øjne. De usynlige forbindelser, intuition, filosofi, principper, akademisk viden.

Skytten har derfor ikke samme begynder-agtige nysgerrighed som Tvillingerne har. Skytten nægter at opfinde hjulet igen igen hvorfor dogmer og paradigmer også hører under her.

Overbevisninger er derfor Skyttens speciale og de er rigtigt gode i dagligdagen så vi ikke skal dissekere og bruge hjerne-energi på hver enkelt lille stykke information, vi støder på, men som den kommende transit vil vise os bliver vores overbevisninger nogle gange forældede hvis vi ikke stiller spørgsmålstegn ved dem.

Skytten hersker over polariteten inden for samme områder som Tvillingerne, altså overøsiske rejser/lange ture, guruer, forfattere, kultledere, undervisere og mentorer som vi ikke nødvendigvis støder på i vores dagligdag, men vælger interaktion med. Skytten udvider sit vidensområde ved at se på tingene fra forskellige vinkler, forbinde prikkerne og favne det fremmede (heraf fremmede og eksotiske kulturer-vinklen).

Hvor Tvillingerne står og kigger på det enkelte træ, rejser Skytten op i sin helikopter og ser på hele skoven.Det er der intet galt i, men skal vi følge tendenserne på energi-markedet (altså transitter, jeg spiller bare smart med mine buzzwords), så skal vi alle favne vores Tvillinge-del af os selv igen hvilket jeg personligt synes vil blive vældigt interessant i en verden, hvor alle er eksperter, guruer, mentorer og coaches. Der er utroligt meget på markedet for kommunikation, hvor man taler om og om og om noget – du skal have det her mindset, du skal tænke i de her modeller og principper – men sådan noget som basic know-how kan godt mangle. De fleste mennesker jeg og vi møder i vores lille klinik aner ikke hvordan man gør tingene i praksis, men har hørt masser af puff-puff-ord og vendinger. I gamle dage kaldte man det "bullshit banko". Det hjælper ikke at filosofere over din punkterede cykel hvis du ikke kan fucking lappe dækket.

Vi skal have nogle basic skills, det er fokus de næste mange måneder og overgangen fra Krebsen (vi er alle hjemme under Corona-krisen) til Tvillingerne (folkeskole) = hjemmeskole var så lige i øjet astrologisk. Hvor havde mange af os kloge hoveder med fancypants uddannelser og smisksmasktitler på jobbet lige glemt hvordan man ganger og dividerer, hva. Pludselig var faktorernes orden ikke så ligegyldig længere.

Det er forventeligt, at nogle af vores overbevisninger her vil falde til jorden og vi skal lære at være folkeskole-elever igen. Allesammen. Husgerning, sløjd, idræt og færdighedsregning. Fakta vinder over abstrakt viden/tro, hvilket kan blive et skræmmende wakeup-call for social-media-eksperter i sofaer verden over.

Selv om vi har brug for både Tvillingerne og Skyttens tilgang til viden for at opnå visdom er det en garanti, at tiden frem til januar 2022 vil kræve en mere videnskabelig, factbaseret tilgang til alt i din hverdag. Meget hvis ikke alt skal betvivles.Praktik vinder over teori (!). Tvillingerne lærer gennem praktisk erfaring, det er ikke Skyttens tykke bøger og teser, der vil være populære.

Bliv praktikant i dit eget liv. Få andre til at demonstrere hvordan man gør eller prøv dig frem selv. Learning by doing. Det er ikke et tidspunkt for overlærer Andersens teoretiske, abstrakte, filoserende perspektiver, men for at få fingrene ned i muldjorden, som vi siger her i København. Ikke mere kloge-Åge. Kan du noget, eller hva.

Indre cirkel bliver vigtigere end ydre cirkel. For at forstå andre kulturer må vi først mestre vores daglige interaktioner med mennesker i vores dagligdag. Tag det fra en gammel næh hov hov ikke gammel men tidligere Spies-guide, der altid har undret sig over hvor meget folk bare ”eeelsker Pablo og Maria” de mødte på Gran Canaria, men ikke kan nedlade sig til at hilse på egen nabo når de møder dem i opgangen eller nabolaget til hverdag. Danskerne kan  være i særklasse på det punkt.

Det må da have ændret sig lidt her under Corona-krisen, ellers må vi se hvad der ellers kommer som får os til at ændre adfærd. Om ikke andet kommer vi frem til januar 2022 nok ikke til lige at hoppe på et fly ned til Pablo og Maria, som på spansk bare svarer til Jens og Kirsten ovre i nummer 7. Ja, dem med de uvorne unger. People are the same wherever you go.Apropos rejser giver det sig selv, at oversøiske rejser bliver a thing from the past langt ud i fremtiden. Ture til de nærmeste parker, boder, markeder, skove, monumenter og landsbyer bliver det nye sort inden for turisme. Nu får vi langt om længe lov til at thinke global og acte local, som man har sagt i så mange år – også hvad fødevarer og sæsonbestemthed angår for mon dog man vil blive ved med at flyve Frankenstein-rosiner ind fra Chile og sådan noget. Jah, nu bliver det noget med TI BANANER FOR EN tier nede på Oles marked eller at lægge penge i metalkassen på Mariannes kartoffelvogn foran nummer 12 på Havrevænget.

I bedste SIMS-stil får vi lov til endelig at skabe magisk realisme ud af den faktiske hverdag, vi lever i og ikke drømme os væk til at bo til leje på Haveje. Vi kan ikke længere undslippe det rigtige SIMS-spil, der ligger lige foran os og som vi måske aldrig helt har fået til at give mening.

Sidste gang vi havde denne transit var sjovt nok også i forbindelse med en Saturn-Pluto-begivenhed (som vi havde i januar 2020 og som startede Corona-krisen), nemlig efter 11. september 2001 som også ændrede vores måde at rejse på for evigt. Jeg kan sagtens huske hvordan tiden før 100 ml væske og topsikkerhed var.

Den Nordlige Måneknude var i Tvillingerne fra oktober 2001-april 2003 og før det fra marts 1983-september 1964 og før før det fra august 1964- februar 1966 samt december 1945-august 1947. Er du født i de år, har du altså din egen Nordlige Måneknude-hjemkomst hvor din skæbnevej er mere oplyst end den landingsbane, ingen af os nok kommer til at se så meget til i de kommende år.

Men der er noget dukketeater nede i den lokale park. Måske vi skulle tage derned.

Louise

 

Kategorier