Eklipse i Stenbukken den 5. juli 2020. Toppen.

Søndag morgen den 5. juli 2020 har vi fuldmåne-eklipse i Stenbukkens tegn. Den sidste af de store brag fra Krebs-Stenbuk-aksen, der har sendt os til højre og venstre de sidste par år. Især når det kommer til hjem, bolig, familie, karriere og skæbnevej.

Denne eklipse er slutningen. Fuldendelsen. Toppen. Point of no return. Den historie, der har kørt i flere år, den kan man bare ikke mere. Man kan bare slutte eller forlade det der måske betød noget stort engang. Det er mærkeligt, men det er eklipse-energi. Som når æblet er klart til at falde af grenen, så falder det bare af. Hvis man nogensinde har forsøgt at hive et æble af grenen før tid, så ved man også at den gren bare holder fast.

Når det er Saturn har det haft med at blive moden at gøre. Vi er nu lidt klogere end før, hårdt arbejde har betalt sig . Man har gjort sig fortjent til endnu en stribe på skulderen, endnu en anerkendelse eller medalje. Det er de hårde nødvendige læringer i livet.En Saturn-eklipse er måske ikke det sjoveste, men med Jupiter og Pluto så tæt på er der mulighed for dyb katarsis, for seriøs transformation. Og det giver om noget højere livskvalitet bagefter.Karmisk gæld betales her i karma banken. Man opdager måske hvem man er og hvad man har gjort. Ikke på den skræmmende måde, mere sådan nåh ah ok. Så ved jeg det. Pandeklask. Fuck me, mand. Det er sådan det hænger sammen ahh ha ha. Filmens store plot afsløres.

Især Jupiter så tæt på på denne måne åbner op for en stor palet af muligheder efterfølgende og selv om en eklipse altid kommer med større forandringer i månederne efter, så kan man mærke at tremmerne virkeligt opløses her. Det vi ikke troede muligt før ligger nu forude som en reel mulighed. Det er en meget magisk eklipse.

Sløret er tyndt som jeg skrev i ”I krebsens tegn”-indlægget (find det HER). Både til slægt og aner, men også andre verdener. Det er drømme- og visionstid. Vi får lettere svar ved at få noget vist i drømme end ved at forstå det på logisk plan ved højlys dag.

De fleste har noget at fejre her. En succes af en art. Drik champagne på klippeafsatsen og modtag diplom og klapsalver, men for nogle skal de videre op ad bjerget. Kun hvis det står klart dog. Der er for meget tåge til at klatrevidere ellers, ihvertfald lige nu.

Eklipser kommer som regel med drama, men den i Stenbukken gør ikke. Stenbukken er ikke drama, men konkret manifestation. Resultaterne kommer måske langsommere end ellers, men de er velfortjente og de er garanterede.Eklipsen giver også et blik tilbage på en proces og på at se det store billede. Vi nærmer os også det galaktiske center om får dage, og det er Skytten på den Sydlige Måneknude. I ved, den der faldlem hvor ting, mennesker og situationer bare falder ud. Helt udramatisk. Ligesom æblet, der ikke længere skal bo på grenen.

Det er godt at se hvor der har været begrænsninger, restriktioner, tremmer for vinduerne og hvorfor. Forstå hvorfor og forstå hvordan de kan håndteres modent og med integritet. Man kan ikke snyde eller skære genvej i denne energi og vi forstår måske nu hvorfor vi ikke kunne committe os til eller slutte noget tidligere. Saturn hersker over tid, herunder timing. Den rigtige timing, ikke den vi bilder os ind. Guddommelig timing.

Og deri ses vores kontekst. Og om vi prøver at puste liv i en historie, der ikke kan genoplives.

Der er intet let eller simpelt med Saturn. Det er en af de gange hvor livets nødvendigheder påkalder os at være voksne og ansvarsfulde.

Der lægges også op til at være realistisk omkring og forstå, at vi godt kan være succesfulde. At vi mestrer at gå mod vores højeste potentiale. Saturn/Stenbukken hersker over 10. hus (som er det højeste potentiale vi kan nå i dette liv). At vi kan mestre en succesfuld business, solide venskaber, et sundt parforhold osv med selvrespekt.Det er en god tid at give sig selv tid og rum. Saturns principper. Og vende blikket indad. Stenbukken får skyld for meget i zodiakken hvilket alle tegn gør i hver sin form, men der er ikke mange tegn der kan koncentrere sig så meget med skyklapper på om at nå den højeste bjergtop som den ged. Uden at se til højre eller venstre, uden at se hvordan de andre samles for foden at bjerget for at efterligne eller endda udnytte den stige, du har hugget ind i bjergsiden. Der er kun fremad og opad. Bliver der for crowded, finder Stenbukken bare en ny bjergtop og er væk før andre har opdaget det.

Har du travlt med at kritisere de andre, så træk den hjem ned det samme. Så dårligt tidspunkt at udnytte ressourcerne på den måde og skabe mere unødig dårlig karma. Sund kritik er fint og selvfølgelig skal dårlige ting og situationer ikke bestå, men det skal være meget bevidst og berettiget.

Eklipsen handler også om hierarki. Forstå og respekter din plads, fx på et arbejde. Saturn handler om at acceptere sit lod. Er du i den og den situation, så handl ud fra realiteterne. Prøv ikke at gøre chefens job, lad kollegerne være. Mange tror de er klogere end alle andre, men sjovt nok er du hverken chef eller den der bliver forfremmet. Grow up istedet og læg en slagplan for din forfremmelse. Lær at tage det ansvar og konsekvenser der følger med meransvar (!). Der er nemlig koldt på toppen, men udsigten er fantastisk.Læg en plan, lav et skema. Få det ind som rutiner nu og perfektionér i jomfruens sæson (august-september). Det er succes-energi på den store klinge. På den måde man har fortjent det og vokser med opgaven. Det gør man ikke ved at lalle rundt og brokke sig som en eller anden idiot.

Det er iøvrigt måske meget godt at sove på større, livsforandrende beslutninger. Især hvis du sidder og overvejer at købe et stort hus eller date en bestemt person eller hvad ved jeg kl 2 om natten. Sov lige på det og se om du stadig føler for det i den kommende tid.

Krebse-sæson kan godt være noget man senere ser tilbage på som "hvad fanden lavede jeg lige der" fordi det er måne-sæson og vandtid...vi skifter følelser hele tiden og flyder med, og det kan være lidt skørt (måne = luna = lunatic,, det er der ordet kommer fra og lunatic kan vi nemt blive under en fuldmåne-eklipse).

Det er bare et lille ”word of advice”, men bortset fra det er det altså en rimeligt ufarlig eklipse. Den er belønnende og den er realistisk. Æblet er færdigt med at hænge på grenen, og det er tid til at gro et nyt. Vi får ikke energier som dette nogensinde igen, tiden er virkeligt nu.

Louise

Kategorier