ÅRETS HELDIGSTE DAG

Et par gange om året møder Solen Jupiter og når det er i harmonisk aspekt som idag (en trigon) er  det en klassisk dag for held. Lidt ugebladshoroskopsk, det er jeg med på, men jeg syntes stadig ikke jeg ville lade den passere her i en tid, hvor livet er udfordrende for mange mennesker.

Jeg har regnet på det, og det ser ud til at trigonen er eksakt omkring kl 18 i aften, så om julemanden kommer til middag i de danske hjem eller nogen pludselig ringer og fortæller, at du har vundet en million (så står man der og ved ikke om man skal fortælle julemanden ved spisebordet, at man har vundet en bedre gave ens hans pakker i sækken, vel), så er dagen idag en fin perle i en kommende række af lyspunkter.

Jupiter (planeten for held, succes osv – der hvor vi får noget i overflod vi ofte ikke har gjort os fortjent til) går direkte om et par dage og senere på måneden Saturn. Det vil hjælpe stort på at "få lidt hjælp udefra", det vil lette tingene for mange. I en tid hvor vi ikke har meget handlekraft eller viljestyrke selv, ihvertfald svækkes den dag for dag som Mars går retrograd (se indlæg HER), kan vi nemt føle trang til at overgive os til noget større. Til universets plan, til vores skæbne. Krigeren lægger sit sværd, skuespilleren lægger sit kostume og forlader scenen.

Sidstnævnte er forstærket af en Sol-Neptun-opposition, som vi ihvertfald vil kunne mærke resten af ugen. Det er at forvirrende aspekt for mange, man går rundt i en tyk tåge. Man kan nemt føle sig udnyttet, svag, ubrugelig, forvirret, impotent, inkompetent og føle sig klar til at kaste håndklædet i ringen. Vi føler at noget ikke virker, at vi bør ”gøre noget” (Mars), men er antageligvis desillusionerede omkring hvem/hvad/hvor der egentlig foregår (Neptun).I aspekter som disse vil jeg mene, at det bedste man kan gøre er at stoppe op nu selv om det ikke var planlagt. Hvis tingene ikke kører af sig selv, opstår ved naturligt organisk flow, så er det ikke tid til at presse på, til at handle. Det er en garanti. Det kan give meget stort afkast lige at sløve ned, at slå bremserne i som jeg fortalte i videoen igår.

Egoet kan have trang, men også modstand på den opløsning vi oplever med Sol-Neptun. Vær opmærksom på trang til grænseløshed, f. eks at tage stoffer (Jupiter sikrer, at vi tager for mange), forsvinde i rødvin, Disney-kærlighed eller spirituel trommecirkel.

Neptun er mystisk, magisk og fortryllende. En stor tid for kreativitet. Neptun er også bedragerisk, skaber illusioner og er komplet utilregnelig. Hvis du forelsker dig nu og det viser sig at være en der er utilregnelig, skriver/kommer og går som de vil osv, så se på om du enten selv har en Sol-Neptun transit eller aspekt. ”forelskelsen” behøver ikke at være i et andet menneske, det kan også være et projekt, venskab etc.  Er det et mønster kan det have været klassikeren med en forælder, der ”ikke er til stede” – enten fysisk, at de er helt væk, rejser eller arbejder meget, ikke kan overskue at være forælder eller måske er alkoholikere, medicin/stofmisbrugere osv – og så udlever man det mønster igen og igen i relationer. Man leder efter sin arketypiske far eller mor, alt afhængig af hvad det var. Så finder man en partner/ven, der kun ringer når der er fest, booty calls, når andre venner ikke er ledige, som aldrig helt committer sig, men som ikke er noget man kan finde stabilitet og sund struktur i hverdagen med.Sidst, men ikke mindst er Neptun i hårdt aspekt som her ofte spirituel tyranni. Det er uniformeringen, vi skal alle være på en bestemt måde, we are all one (på den usunde spirituelle måde hvor der ikke tages hensyn til personens unikke vej og aftryk. Neptun er ofte involveret når der er folkedrab og lignende) og vi skal smelte sammen osv.  Bliver du anklaget for ikke at være spirituel nok eller lignende så er du nok i det forkerte spirituelle fællesskab. Jeg kalder det ”the amazing race towards enlightenment”.  Konkurrencen om at være mest spirituel.

Herunder ligger martyr-komplekset som også kan opstå under en transit som denne. Man føler, at man skal ofre sig for det større formål (det kan være på arbejdspladsen osv, jeg lader mig fyre så 4 andre ikke bliver det-agtigt), jeg skal ofre mig på korset, jeg skal forsage min krop og fysiske tilstedeværelse med de behov der hører med til at være menneske i inkarnation fordi jeg er en stor healer, jeg er Guds gave til menneskeheden i en eller anden form. Grandiøsiteten kan eksplodere i transitter som denne.

"Make me one with everything", som manden sagde da han bestilte i pølsevognen.

Oppositioner handler ikke om at få dem til at ”smelte sammen”, men om at lære at leve med den spænding, de giver og ultimativt de gaver man får ved at se det hele ovre fra den anden side også. Her en balance mellem spiritualitet og jordisk liv.

Jeg fortæller om Neptun i relationer i videoen HER og vil man blive klogere på Neptun (som er Fiskenes planethersker, svarer til 7-tallet i numerologien) kan en af de store astrologer Liz Greene´s klassiker "The Astrological Neptune and the Quest for redemption" anbefales (fås på Amazon HER).

Jeg ønsker alle held og lykke på deres vej og håber at de drømme, der ville give os det bedste jordiske liv bliver opfyldt :)

Louise

 

 

Kategorier