Jupiter-Saturn-konjunktion samt vintersolhverv den 21. december 2020. LED-stjernen.

"Prølioghør, venner. Vi er på vej ind i en ny tidsalder. Vi skal sgu ha en avatar. En maskot. Det er sådan noget jeg betaler jer for, så hvad har I til mig?"

Egon, Benny og Helge kiggede på hinanden. Redaktør Svendsen havde ret. Her på tærsklen til en spritny periode i verdenshistorien måtte de komme op med noget der kunne erstatte Jesus-barnet som avatar for den tidligere periode. Fiskenes tidsalder.

Benny tog chancen.

"Mja der går godt nok rygter om, at der er født en baby i Avedøre stationsby. Hans mor er single og siger, at hun er jomfru, men det afkræfter de nede på cafe Den Gyldne Hane. "

”Sgu godt nok til mig”, brummede Svendsen. ”Lukker I døren på vej ud?”

De 3 avise mænd begav sig ud på en farefuld færd for at finde passende gaver til det nye jesusbarn. Men nok om Rødovre Centrum i julen. Lad os snakke lidt om dagens store begivenheder her den 21. december 2020.Jupiter smelter sammen med Saturn

Jupiter og Saturn møder hinanden idag i en historisk konjunktion. Den sker hvert 20. år, så storheden er til at tage og føle på, men det er et sjældent syn at have den på 0 grader af Vandmanden og så nøjagtigt oven på vintersolhverv.

For at vide hvorfor det er interessant skal vi lidt længere tilbage i historien.

Der var engang en mand. Han boede ikke i en spand, men i Tyskland. Og han hed Johannes Kepler.

Kepler var matematiker, astrolog og astronom. Han vidste meget om astrologi også, men var ikke så glad for kejserens brug af den hellige viden som vist mest gik ud på at regne ud hvornår han med fordel kunne gå i krig og hvornår han bedst muligt kunne nedlægge damer. Det gad Kepler ikke bruge sin tid og viden på.

Kepler var dog ikke mere sur Stenbuk med Tvillinge-ascendant og MC i Vandmanden end at han var nysgerrig og innovativ. Han kaldte sine det arbejde for ”himmelsk fysik” da det ikke var ren matematik, men ej heller ren magi. Han mente, at ”Gud havde skabt verden efter en forståelig plan som kan tilgås gennem fornuftens naturlige lys”.

Den er købt herfra.Joh K, your man in space

At vi i dag overhovedet kan regne et fødselshoroskop ud kan tilskrives vores ven Kepler.  Han satte sig ned og regnede tilbage og tilbage og tilbage på planeternes, på stjernernes færd. Det var også ham der derved opdagede, at Jupiter-Saturn ligger i en 800 år cyklus. 200 år i hvert element. Ja, det er idag vi skifter fra jord til luft, som jeg har skrevet en del om. Han regnede iøvrigt også ud, at ledestjernen ved Jesusbarnets angivelige fødsel nemt kunne have været en Jupiter-Saturn-konjunktion.

Kepler stak altså hovedet op gennem skyerne, kom ned igen og sagde heeeeyyy, det er IKKE kun Guds magi! Vi kan rent faktisk regne det her ud! Jeg kan se sammenhængen!

Det var ikke populært i religionens tidsalder hvor astrologi og andet hekseri var forbudt. Biblen forbyder astrologi. Det forjættede land var absolut ikke for Jette og hendes horoskoper.Det er meget Vandmand der ligger forude. Mange glimt vi kan få hvis vi stikker hovedet op gennem skyerne. Vores overbevisninger som skyer, vores spiritualitet som skyer. Mere spirituel viden dannet på videnskab og mindre underholdningshokuspokus.

Det kunne ihvertfald være fokus den kommende måned når Vintersolhverv også sikrer, at Solen går i Stenbukkens tegn. Meget kan sige om Stenbukken, men fokus her er realisme. Det skal være autentisk, til at tage og føle på. Ikke alt muligt ævl og halve sandheder. Næh, jeg vil selv se hvad der er over skyerne.Vintersolhverv er et af de 4 kardinalpunkter i løbet af et år. De 4 grundpiller og hvis du interesserer dig for astrologi kan du altid se på de 4 datoer i et årshjul, hvor vi har henholdsvis sommer- og vintersolhverv (Solen går i hhv Krebsen og Stenbukken) samt forårs- og efterårsjævndøgn (Solen går i hhv Vædderen og Vægten). De 4 kardinale tegn, der starter hver deres periode. Se hvordan planeterne står lige her og du har et meget fint billede af, hvilke temaer der går igen i den periode.

Det er altså en magisk start vi får på Stenbukkens sæson i år. Mon ikke Kepler ville have hoppet af begejstring over at have fået så flot en fødselsdagsgave (han var fra den 27. december).  Som nævnt mange gange er Stenbukkens periode – også altså jul og nytår – hands down et af årets bedste perioder for ARBEJDE.

En klogere version af menneskeheden vil i fremtiden simpelthen ikke fejre jul på det her tidspunkt, ihvertfald ikke med de temaer om næstekærlighed, hygge, familie og glæde mainstream marketing vil have os til at købe ind i. Saturnalia var ikke ligefrem en hyggelig periode på året.

Vent med julen til vi når Fiskenes periode i marts (som også er det energimæssige skifte vi kan kalde nytår astrologisk) eller i 2021 kan det endda være godt at holde jul i juni-juli som er deeeejlige afslappende måneder, hvor vi også har besøg af Jupiter i Fiskene. Så kan det blive rigtig jul i lille Danmark.Nåh, tilbage til vintersolhverv. Står du og ønsker at konkretisere din viden og livserfaring, f. eks som selvstændig er den kommende måned årets bedste periode at gøre det. Man skulle også være et skarn hvis man ikke lige kunne klappe sig selv på skulderen her, det er en stor periode vi har gået igennem hver for sig.

Vintersolhverv der i år starter en ny stor cyklus i gang viser os også hvor cirklen er sluttet. Hvad er slut og hvad er fremtiden. Vintersolhverv er ligesom den der ”centrering” på Google Maps når man skal finde en rute og så lige kommer for meget på afveje. Her kan vi lige trykke på knappen og blive centreret igen. Atter finde retning mod vores egentlige kald her i livet.

Vi kunne kalde det ”return to center”.

Bare ikke Rødovre Center. Lad være med det, der er proppet og man kan ikke engang købe en LED-stjerne til juletræet. Jeg har prøvet.

Louise

 

 

Kategorier