Eklipse i Tvillingerne den 10. juni 2021. Det næste skridt.

Vi nærmer os en af årets større begivenheder når vi i den kommende uge har en eklipse/solformørkelse på 19 grader af Tvillingerne. Det tomrum der er opstået på et eller flere områder af vores liv det sidste stykke tid (især siden måneformørkelsen i Skytten den 26. maj) bliver i den kommende tid fyldt med stærke nye begyndelser.

Dette markerer også slutningen på den eklipse-runde vi har haft på kommunikationsaksen Tvillingerne/Skytten. Næste eklipse bliver i Tyrens tegn til oktober 2021 og her skifter kollektive mål og temaer betragteligt de kommende 18 måneder.

Juni 2021 kan nemt blive en periode i vores liv vi en dag ser tilbage på og tænker ”næh, det var da lige der jeg gjorde det og det eller der skete det og det”. Det er her vi gør eller ikke gør noget længere, investerer, tager afsked og lignende. Eklipse-sæson er ofte en tid for de større skæbnepunkter i livet som fødsel, død, sundhed, sygdom, goddag til vigtige relationer og situationer og farvel til relationer og situationer, der ikke længere har relevans for vores udvikling. Hvor den karmiske kontrakt er opløst enten af een part eller af begge. Hvad var det så den Nordlige Måneknude i Tvillingerne (som har huset denne eklipse-runde, eklipse er altid hvor måneknuderne befinder sig) har villet lære os siden sidste sommer?

Hvad jeg har skrevet meget om og oplevet meget i livet er især historier. De historier vi fortæller os selv og de historier vi fortæller andre.

Runden her skulle vise os i hvor høj grad vores historier hænger sammen med virkeligheden. Lade os forstå for alvor, at vi har vores egne briller at se livet med og andre har deres briller at se livet med. Ingen har ret, ingen har sandheden. Kun hver sin individuelle sandhed og ret til at have samme.Det har i høj grad handlet om perspektiv. Om overbevisninger. Hvilket overbevisninger navigerer vi hverdagen med, og der er måske mere end nogensinde blevet stillet spørgsmål ved nedarvede overbevisninger, måske fra en lang slægtslinje eller religiøse doktriner.

ER det nu også så vigtigt at arbejde, blive gift, gøre ditten og datten? Kunne jeg selv træde et skridt tilbage og tage stilling til hvad jeg selv synes om alt i verdenen uden mere eller mindre bevidst at skulle lade mig styre af mine forældres (eller andre barndoms-autoriteter) stemmer i mit hovede? Sådan kan man da ikke gøre, nej det her er ikke den rigtige måde at gøre tingene på, puha det er helt forkert at klæde sig sådan og en million andre overbevisninger.

Hvem siger det? Hvem har den facitliste? Kan jeg rumme, at jeg synes A og at min ven synes B? At sandheder kan have mange nuancer? At en sag altid har to sider eller flipper jeg skråt over at høre en historie fra een side?"Uanset om man fortæller sig selv at man kan eller man ikke kan, så har man ret", sagde Henry Ford. Denne eklipse-runde har understreget for os, at det rent faktisk er så enkelt. Det hele handler kun om perspektiv.

Med Skytten på den Sydlige Måneknude var det uddaterede overbevisninger, moralkodeks, filosofier og paradigmer vi skulle slippe. Det var også de lange rejser (som pandemien hjalp til med) og at kloge sig uden at kunne bruge sine teorier i praksis. Med Tvillingerne på den Nordlige Måneknude handlede/handler det er om nabolag, community, venner som jeg skrev dengang.

Og så handler det om at have det SJOVT. Fokus på lethed, enkelthed og luftighed.

Hvor Skytten er højere viden, langsigtede visioner og kæmpe processer, så er Tvillingerne lige nu og her. Her skal vores fokus være. Det er alt der er småt, alt der er lige i nærheden. Skytten er der hvor man tager hen med fly, Tvillingerne er der man kan nå til på cykel. Det er alt der er venligt og ligesindet, ikke hvad der er sat op på en piedestal og er arrogant og bedrevidende (Skytten).Den kommende eklipse handler om at tage det næste skridt. Bare det næste lille skridt. Ingen har det store, langsigtede overblik og med Neptun i Fiskene stadig i kvadrat her er der bare noget vi simpelthen ikke ved, vi kender ikke hele historien. Misforståelser er der mange af, fake news burde være en underdrivelse med de her aspekter.

Dem, der her får deres succes er dem, der forstår at forbinde prikkerne. Som tænker kollektivt, tænker community. På alle livsområder. ALLE. Job, bolig, parforhold, ægteskab, hverdag i det hele taget.

Det her årti handler om at transformere strukturer til at bo i mere sofistikerede communities og i det hele taget have bedre systemer og strukturer i hverdagen, så jo sundere livsfundament/historie man kan bygge sit liv på, desto bedre. Så får man også større værdi at tilføre sit community.Der er meget feelgood over denne eklipse, og det er helt fint kun lige at vide hvad ens næste skridt er. Måske kan man ikke se vejen videre for tåge (Neptun), måske vejen foran hele tiden ændrer sig.

Bare tag det næste lille skridt, helt stille og roligt. Grundlæggende eklipse-regler er: ingen store og pludselige armbevægelser, ingen store dramaer (selv om det nok er svært at undgå for tiden) og ikke noget med at forsøge at presse den mus man har gjort til en elefant (med sine historier) gennem et nåleøje.

Det kan måske lade sig gøre hvis man aser og maser, men lige nu er ikke tidspunktet. Lige nu er slet ikke tidspunktet at forsøge at tvinge den dør op som kosmos så tydeligt har lukket for dig. Hellere lave en stille exit – evt mentalt – og så lige ud af sidedøren mens alle de andre glor på fyrværkeriet. Mens alle de andre står og trykker på de store røde knapper der stå åbenlyst ikke skal trykkes på nu. Hold den rolige og stabile kerne, du bliver glad for at du gjorde det.

Lige nu handler det kun om det næste skridt.

Det næste, lille overskuelige skridt.

LouiseJeg kom til at tænke på denne klassiker fra "The Far Side"-tegneserien. Vi kan lige overkomme at svinge benene ud af sengen og så huske at tage bukser på inden vi tager sko på. Det er også det eneste, vi skal bekymre os om lige nu - de næste, små skridt.

Kategorier