Fuldmåne i Vandmanden den 22. august 2021. V. I. P.

Operaen hader teatret, dirigenten hader orkestret, teatret hader balletten og teknikerne hader alle”. Egon Olsen i ”Olsenbanden ser rødt” (1976).

Det har været en weekend fyldt med festligheder. Nære venner, gamle venner, nye venner, spændende samtaler og sjove stunder.

Under middagen igår faldt samtalen på Olsen Banden og den legendariske scene, hvor de sprænger sig igennem Det Kgl Teater under ouverturen til Elverhøj. En scene alle elsker og kender, måske en af de bedste scener i dansk filmhistorie. Jeg genså klippet med med tårer af grin og af nostalgi. Ren magi.

https://www.youtube.com/watch?v=UuAevxbgjc8

 

Indrømmet. Det var mig der drejede samtalen over på den scenen. Ren manipulation i bedste Egon Olsen-stil. Mest fordi stemningen var ved at tage en tilspidset retning grundet et par ophedede diskussioner om sygeplejersker og Pride og det gad jeg ikke. Jeg skal bruge ti plastre, en djøf´er og en regnbuefarvet hat. Olsen Banden kan redde hvilken som helst situation, who doesn´t love Olsen Banden.

Nu skal det ikke forstås som jeg ikke er til interessante diskussioner med forskellige synspunkter. Næh, det er selvfølgelig berigende. Men her på de sidste grader af Løvens sæson med Solen i clinch til Regulus og en fuldmåne på de sidste, kritiske grader af Vandmanden var vi ikke ude spændende udvekslinger, snarere at "jeg er vigtigst" og "jeg har ret". "Jeg har sandheden".Vi var meget vigtige denne weekend. Det var vi alle. Vores V.I.P-status ville ingen ende tage. Lige der kan sidste del af Løvens sæson var ulidelig hvert år.

Denne anden Vandmands-fuldmåne på en måned fortæller os, at vi med meget stor fordel kan lægge selvvigtigheden bag os ved udgangen af dette års Løve-sæson. Solen går i Jomfruens tegn få timer efter fuldmånen, og Månen går i Fiskenes tegn kun få minutter efter fuldmånen.

Alle vores vigtige titler. Vores status. Efterlad Hr doktor Emeritus baron von Skattekischte og hans kone Barovigtignesse PhD von Dy de la Privattime et sted i fortiden. Det hører under Stenbukken (modenhedstrinnet før Vandmanden) og det er vi færdige med. Der er kun Pluto tilbage i Stenbukken frem til 2024 og det handler netop om at nedbryde forældet bs hvor vi primært værdi-definerer os selv og hinanden på status. På titler, uddannelser, diplomer, præmier, anerkendelser etc. Den tomhed er legendarisk. Lige på det punkt er Stenbukken bare latterlig. I should know, I am one.

Vandmanden forstår, at kompetencer (Stenbukken) er vigtige og selvfølgelig brugbare i et sundt samfund, men at vi alle er lige i vores unikke bidrag til samfundet. Vi forstår, at alle dele af maskineriet er lige meget værd fordi vi her har det store overblik, så sidder man fast i mental stagnation bygget på hvor vigtig og unik man er, er det måske et meget godt sted at starte. Man  kan efterhånden kun komme for sent til det tog.

De fremherskende transitter året ud er Vandmanden (som sidder på det meste, jeg er sikker på at I kan mærke det) og Tvillingerne som har den olympiske fakkel  i form af Den Nordlige Måneknude der peger kollektivet mod den næste evolutionære retning.

Ved denne fuldmåne er de evolutionære tendenser tydelige: begge tegn handler om det sociale. Om venskaberne, kammeraterne, grupperne, fællesskabet. Community.

Her på 29. grad må vi næsten være ved at brække os over vores narcissistiske selv. Over vores selvoptagede enetaler. Uh hvor er jeg dygtig, speciel og vigtig. Hooold nu kæft.

Jo mere objektivt og nøgternt man kan se sig selv og sit bidrag til gruppen/samfundet, desto bedre.  Vandmanden repræsenterer den højeste menneskeligt mulige bevidsthed.

Det store overblik. Den kollektive gruppe bestående af unikke individuelle komponenter i interdependens. Selvstændige enheder der er heterogene i forhold til hinanden, men udgør en homogen enhed.

Ikke en let opgave. Og nej, det har ikke noget med Pride at gøre.Dagens Jupiter-repræsentant: Den lykkelige dirigent fænomenalt spillet af Bent Mejding

Jupiter er i fænomenal konjunktion til denne fuldmåne og vi har måske ikke engang set hvor stor en gave vi har fået endnu. De har med stor sandsynlighed med de her andre mennesker at gøre. Der er større chance for, at du her finder eller forstærker dit bånd til din ”tribe” end for at du finder Disney-versionen af dit livs kærlighed.

Og det Løvens romantiske sæson til trods. Det er slet ikke romantik og lir der er på banen i år, det er venner, selvvalgt sjælefamilie og fællesskab. Næsten lige så værdifuldt hvis ikke mere.

Rigtige venner kan nu ej købes for penge. For dem er stilling, status og rigdom lig et nul. Rigtige venner siger sandheden i dit åbne fjæs og taler pænt om dig bag din ryg. De beriger dig i overflod og gør et helt liv værd at leve. Hvor smukt er det lige aktivt at have tilvalgt en familie man følges med på sin skæbnevej.

Ønskede du indsigter, visdom, tribe, venner, nye perspektiver og sjove stunder er du nok også blevet massivt beriget af Jupiter i Vandmanden denne weekend. Været en lige så vigtig og lige så uvigtig brik i det store puslespil. Der har måske været en lykkefølelse af noget der endelig er lykkes. Lidt ligesom den forpustede dirigent i Olsen Banden ser rødt, fænomenalt spillet af Bent Mejding som tror, at alle hans anstrengelser med det orkester endelig er lykkes.

Venner, vi ses til LIVE-vejrudsigt for september idag klokken 13.00 (kom og vær med på Facebook-siden lige HER).

Lige nu skal jeg bruge et glas vand, en kølig havestol og en panodil.

LouiseNogle gange når jeg skal skrive et indlæg må jeg vente på, at ”pling” kommer. En historie, en vinkel, visdomsord, noget jeg har set etc før jeg kan skrive indlægget. Denne gang lod den vente på sig til PLING - Olsen banden dukkede op i min bevidsthed i morges. Ove Sprogøe (vældigt morsom 3´er-mand født på husspidsen mellem Skytten og Stenbukken) havde selv Uranus på 29. grad af Vandmanden ligesom denne fuldmåne. Energifeltet lever altid videre, også efter vores død - og hvilket bedre tidspunkt end at komme til min højere bevidsthed end på hans "egen" fuldmåne.

Kategorier