Nymåne i Jomfruen den 7. september 2021. Autist-klubben.

For noget tid siden tog jeg en test for autisme. Ikke meget overraskende viste den, at jeg har ”udprægede autistiske træk”. Kort tid efter var nogle venner til middag, jeg fortalte om testen og så skulle alle lige se om de også havde autistiske træk.

3 ud af 5 havde også ”udprægede autistiske træk”, viste testen. De to andre intet eller forsvindende lidt. Se, nu er det ikke for at være forudindtaget, men lige præcis de 3 personer har alle Solen eller Månen i Jomfruen. Den, der scorede højest har både Solen og Månen i Jomfruens tegn. Jeg har også selv Månen i Jomfruen.

Jomfruen er mere end een gang blevet forbundet med visse autistiske træk. En Jomfru har laserfokus og kan som ingen anden skelne mellem vigtig og ikke vigtig – og kun fokusere på det vigtige. Det er helt særegent for Jomfruen. Så detaljeret og så vanvittigt skarp at den ting eller person liiiige ved siden af det her laserfokus kan blive lidt utilpas. Jomfruen udelukker nemt alt støj, men kan også være overfølsom over for lyde, lugte, skarpt lys og lignende. Se eventuelt Jomfruens månedshoroskop for september (se den HER) hvor det er beskrevet med bræklyde og alt muligt.

En Jomfru kom forbi

Og så har vi adfærdsmønstrene. Jomfruen hersker over hverdagens rutiner. Gentagne mønstre for at noget skal lykkes eller skal vedligeholdes på en sund måde. Jomfruen er derfor meget sensitiv over for omgivelserne og reagerer ofte fysisk på dem. Hvor Jomfruens partner- og oppositionstegn Fiskene registrerer omverdenens understrømme følelsesmæssigt, reagerer Jomfruen fysisk. Allergi, eksem, røde knopper, udslæt og lignende hører under her samt alt med tarmene og fordøjelsen.

Jomfruen kan ikke holde skansen mod dette (og er et af de tegn der altid bør sætte sin sundhed og immunforsvar højest) hvorfor vanerne og ritualerne sammen med dette enormt skarpe intellekt bliver en bastion for at forsvare sig mod kosmisk kaos. Autisme er på sin egen bizarre måde en karikatur af denne form for ritual-rytteri med rigide, gentagne mønstre og tvangshandlinger- eller tanker.

I hellenistisk astrologi talte man om Jomfruens for nogle vanvittige ritualer som et udtryk for menneskets primitive tendens til at udføre magiske ritualer for at beskytte sig selv og/eller stammen med invasionen af arketypisk kaos.

Jomfru-børn (og voksne, for den sags skyld) kan være meget sky over for at skulle ud i den farlige verden og kan lettere udvikle OCD-lignende tendenser, ofte noget med overgjort renhed (en anden af Jomfruens arketypiske udtryk), men også alt med strukturer. Selv var jeg som barn pænt sikker på, at himlen ville falde ned hvis jeg trådte på flisernes streger.

Som voksne kan – og bør – vi vel vokse ud af det neurotiske omend jeg stadig møder mange der er ængstelige og bekymrede. Skulle man bruge den fænomenale trigon til Uranus i Tyren ved denne nymåne optimalt, så er det helt klart nye og mere modne, effektive og smarte måder at gøre tingene på, især i hverdagen.Har man mod på at skrue ned for eller fjerne ængstelig gentagelse i nyttesløst forsøg på at kontrollere verdenen (!), at tro at der hele tiden skal arbejdes på noget eller produceres noget, kan man med fordel se skarpt på hvor man spilder sine ressourcer. Mere end vi har gjort de sidste par år hvor det ellers har været temaet.

Det her er nuancer. Detaljer. Jomfruen er forståelsen af, at det er detaljerne der udgør det store billede. Det der superwoman/superman-syndrom hvor vi bare klarer det hele og uh hvor er det hårdt - det er sooo 2019, mand. Lær at prioritere. At samle opgaver i bundter. Uddelegere. Slå ti fluer med et smæk.  Have gode og effektive systemer. Være organiseret. Det er hemmeligheden til al succes.

Man skal ikke underkende hvor meget energi der frigives ved at gøre rent og rydde op. Hvor healende det er for nervesystemet (et andet nøgleord her) at have en organiseret krydderihylde eller sokkeskuffe.Følgende er oplagt, men lad mig lige understrege: Jomfruens nymåne bør primært handle om sundhed som jeg har skrevet i alle indlæg i denne måned. Gør det her mens vi har lidt ro på for det har vi ikke senere på året. Bliv stærk. Mentalt, fysisk, følelsesmæssigt.

Husk dog også, at det ikke er et år for ekstremer. Slet ikke. Ikke noget med at løbe 10 km ud af det blå eller lige tage en slankekur hvor du lever af isterninger.

Optimal time management Jomfru-style er som nævnt detaljerne. Denne her lille ting jeg spiser eller drikker. Den tur i skoven, den telefonsamtale, den indtægt, den udgift, det personlighedstræk hos mig eller en anden. Den investering, den tidsrøver osv.

Det er tankegangen med, at en pose vingummi mindre om dagen hjælper dig til at tabe 10 kg på et år-agtigt. Min selverklærede ikke-sporty veninde trænede sig op til at løbe et 10km-løb på 6 uger ved at løbe lidt mere hver dag. Jeg tror hun bogstaveligt talt startede med at løbe 500 m den første dag. Det er denne her med, at 1 kr ikke er meget for de fleste i verden - men hvis alle i verden gav mig 1 kr, ville jeg være mangemillardær.

Struktureringen af denne hverdag skal selvfølgelig være baseret på hvad man ønsker og ikke ønsker i sit liv. For alvor. Jomfruens nymåne er perfekt til at skelne, til at skille shit from chanel.Drop også narcissismen. Neii jeg vil ikke ud og løbe for folk kigger. Nej de gør ej. Eller måske gør de. But who the fuck cares. Neiii jeg vil ikke i fitness center for jeg har deller. Folk kigger. Nej. Eller måske gør de. But nobody cares. Folk er pisse selvoptagede og hvis nogle endelig skulle have travlt med at dømme dig har det udelukkende med deres egne projektioner at gøre. Det har ikke noget med os at gøre.

Puh der var meget at fortælle, men det er i min optik også en af årets mest fantastiske nymåner for rigtigt sunde begyndelser. Bare husk den der gyldne middelvej så det ikke bliver neurotisk og giver bagslag.

Vi ses, venner. Jeg skal ud og mødes med autistklubben. Her kommer vi ikke for sent.

Louise

 

Kategorier