MERKUR RETROGRAD JAN-FEB 2022. NÅR LYSET BRYDER FREM.

Merkur går i dag retrograd frem til den 4. februar 2022. Merkur retrograd kommer traditionen tro med misforståelser, forvrænget kommunikation, trafik- og teknologiudfordringer og lignende.
 
Vores fokus bliver bagudrettet, situationer eller relationer fra fortiden kan komme frem fra busken eller vi arbejder måske på et projekt vi havde liggende i skuffen etc. Merkur retrograd handler om re-. Om revurdering, retro, renovation, reparation. At gøre noget igen.
 
Det er en ekstra interessant Merkur retrograd der starter i Vandmandens tegn og bevæger sig ”baglæns” ind i Stenbukkens tegn de kommende 3 uger. Den foregår nemlig i en periode hvor vi i forvejen bevæger os på dybe og transformerende planer. Det er deep stuff. Solen møder både Uranus (innovation, forandring, indsigt) og Saturn (integritet, realisme, langtidsplanlægning undervejs og Merkur rejser med Pluto (underground, dybdepsykologi, transformation, hemmeligheder, sjæl).
 
Samtidig er Merkur i Vandmandens tegn i kvadrat til Uranus i Tyren. To faste tegn. Faste tegn bryder sig på ingen måde om forandring, det er her vi vedligeholder noget på baggrund af vores faste værdier, principper eller overbevisninger. Dette skal snart ændre sig, men det bliver ikke uden kamp.
 
Og så alligevel. Midt i alt dette stationerer Uranus også for at gå direkte, vi har en potent fuldmåne i Krebsen og den Nordlige Måneknude skifter til Tyrens tegn. Hvilken af disse der bliver katalysator for forandring vides ikke, men forandringen er garanteret. Det kan med Uranus-skiftet endda være fra den ene yderlighed til den anden. Fra rød til blå, fra for til imod eller omvendt. Forvent ”øh ok, så nu er det sådan her eller nu mener du det her?”-situationer på et højere plan.
 
Faste tegn tager deres tid, så det vil ikke være åbenlyst eller let til at starte med. Samtidig bør vi her have en innovativ, men forsigtig tilgang til forandringerne. Ikke kun fordi lancering og nye begyndelser (eller ny-erhvervelser) generelt ikke anbefales under Merkur retrograd, også fordi der er noget vi med stor sandsynlighed ikke engang ved endnu. Måske vi ikke har indset det, måske Pluto ikke lader det komme til overfladen før i slutningen af januar.
 
Hvad vi dog kan være sikre på er, at det handler om vores fremtid. Mellem Vandmanden og Stenbukken befinder sig en kløft vi smider det gamle, støvede og stagnerede ned i (Stenbukken). Vi smider dog ikke alt ud for noget kan stadig bruges (Vandmanden). Vores dyrekøbte erfaringer, viden om systemer og manifestation etc. Det skal vi have med, der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen. Vi er slet ikke amatører her i de sidste og højeste luftlag af Zodiakken.
 
Lyder det kompliceret? Det er det også. For kompliceret? Det er det måske, men det er ikke et tidspunkt at læne sig tilbage og sidde den over. Det er tid til at tage strukturerne for ens person og liv seriøst. Tilgå det på en voksen måde og ikke bare klage eller afvise noget, men i stedet komme med konstruktiv kritik og løsningsforslag. Hvis du ikke vil have, at reglerne er sådan her – hvordan synes du så at reglerne skal være? For regler, systemer og strukturer vil være der uanset.
 
Det er ikke den nemmeste periode. Vi skal finde vores vej, måske tage et midlertidigt skridt tilbage, være innovative og samtidig påpasselige. Ideologier og polarisering er fremherskende i Vandmandens tegn.
 
Det er fremtiden dog også. Vandmandens fokus er, hvad der karakteriserer den lykkeligere og lysere fremtid i modsætning til fortiden. Ligesom lyset bryder mere og mere frem på denne årstid, står vores nye fremtid også mere og mere klart.
 
Måske ser vi den fra en helt ny vinkel, måske vi får helt nye ideer, ønsker eller indsigter.
 
Nyt er det i hvert fald.
 
Louise
 
Er du Guldmedlem logger du bare ind på din profil og kigger under "månedshoroskoper januar" for at se hvor Merkur går retrograd hos dig og hvilket livsområde der aktiveres. Er du ikke Guldmedlem kan du blive det på https://medlem.louisefalkenberg.dk.

Kategorier