MERKUR RETROGRAD DEC 2022-JAN 2023. DRONNING MARGRETHES ANNUS HORRIBILIS?

Royal Crown Vintage Logo

Hvis Dronning Margrethe har en astrologisk rådgiver, skal denne fyres og det lige med det omgående.

Som nogle måske husker talte jeg om hendes MC i Fiskene, som ville være i konjunktion til Jupiter-Neptun konjunktionen i april 2023. MC er vores mest synlige punkt – det er vores omdømme – og med en konjunktion som denne kan man blive folkets helt eller folkets skurk.

Samtidig har hun haft Pluto gennem 7. hus og i kvadrat til sin Sol, Saturn gennem 8. hus og i opposition til hendes Måne (i 2021, dog) og kvadrat til egen Saturn. På godt dansk kan vi kalde det her for en virkeligt svær passage man helst skal se komme langt væk. Det er svært personligt, i forhold til partnere (her ”folket”), følelsesmæssigt, men også transformativt. Det er virkeligt meget at tackle på én gang.

Pointen med en Jupiter-Neptun konjunktion på sin MC er at man selv kan styre udfaldet. At man nemt kan blive helten og elsket af alt og alle fordi det dybest set er skabt af røgslør og projektioner. Den måde majestætens beslutninger er blevet håndteret offentligt i det forgangne år tyder i hvert fald for mig at se på, at hun ikke har været forberedt på dette.

Februar og marts 2023 er dog ganske fine for at genvinde populariteten ligesom hun starter året med Jupiter på sin Sol, så alt er vel – i hvert fald på overfladen.

Jupiter er hjemme på hendes 83-årsfødselsdag i april 2023 hvor hun også går ind i 12. hus profektions-år (som kan være meget udfordrende hvis man ikke ved hvad det går ud på – der er mange afslutninger og opløsninger, jeg laver en video om det snart), men hjælper hende til at blive genfødt med en excentrisk Uranus-konjunktion som 84-årig hvor vi nok skal få mere af hendes IDGAF-rebelske side at se.

Det er altid sjovt når Uranus kommer hjem når man er 84 år, folk har det med at gøre nogle bindegale eller anderledes ting. Uranus er nået hele vejen rundt, her er man sån "jeg kan lige så godt være fuldstændigt ligeglad med hvad andre synes om mit egentlige jeg" etc.
Dronning Elizabeth var med i James Bond-film da hun var i sin Uranus-konjunktion og inden da var hun absolut ikke til sådan nogle projekter.

Merkur går retrograd den 29. december 2022 og sender os ud i 3 ugers sædvanlige kig på fortiden, forsinkelse, ændringer i planer og misforståelser i kommunikation samt trafikale knudepunkter.

Det er en meget aktiv Merkur retrograd der venter forude hvor vi danser og danser rundt om os selv da Mars er retrograd i Tvillingerne, som Merkur hersker over. En masse brikker, planer og ideer er oppe i luften, men vent meget gerne med at tage store beslutninger indtil slut januar.

Til gengæld begynder tingene at tage form nu, måske for første gang i flere år. Vi kan se hvilke forandringer der skal ske, hvad der skal gøres.

Merkur går retrograd i Stenbukkens tegn hvilket lægger op til nogle hardcore beslutninger om vores forvaltning af ressourcer. Af den tid, penge, energi og opmærksomhed vi har samt hvem og hvad det skal bruges på.

Stenbukkens sæson er lige så lidt tid til stor 10-9-8-7 osv fest som det er tid til familiehealing og hygge. Det er marts og juli f. eks langt bedre for energimæssigt. Vintersolhverv er super til festligheder, langt bedre end de datoer vi holder jul og nytår.

Det er en periode for energimæssigt at respektere sig selv, et sundhedstegn i denne tid er at have brug for ro og tid for sig selv eller endda have lyst til at planlægge og arbejde på at bygge sin egen fremtid.

At skabe noget nyt. Bogstaveligt talt at klatre i bjerge kan også være rigtigt godt her. Er der rebelskhed i luften hos dig eller andre, så se på om det bare handler om at man har brug for lidt fred og ro til at lytte til sin egen invidualisme.

Stenbukken går sine egne veje og gerne på bekostning af sociale forventninger - især hvis de grundlæggende er fjollede, og der må ro og space til for at man kan høre sin indre visdom.

Det er meget almindeligt at noget falder fra nu. Et par venner, nogle projekter etc. Stenbukken er realistisk, så hvor vi tidligere i Skytten syntes at alt kunne lade sig gøre, vi lovede os måske væk til noget, så kan vi i denne sæson se hvad der kan holde og Merkur retrograd kan meget vel få et reality tjek i forhold til hvor vi kan holde hvad vi har lovet og hvor vi ikke kan eller kan se pointen.

Der er altså omstrukturering i luften, vi er klar til større forandringer om end vi i starten af januar stadig bare har tømt klædeskabet og alt tøjet ligger på sengen. Det er først ordnet i slutningen af måneden.

Og endelig handler Stenbukken om at lære af fortiden. Det er derfor jeg sådan sidder og kloger mig på regentens vegne.

De første tre uger af januar 2023 ser vi ikke bare på, hvad der kan holde, men også hvad der ikke skete eller hvad vi gjorde forkert.

Stenbukken handler om at lære lektien. Om den magt fortrydelse har. Uh, havde jeg bare sagt det og det, gjort det og det, været mere modig, investeret i tide, skabt stærkere bånd til vigtige personer i mit liv osv.

Hvis astrologi har lært mig noget, så er det at handle på rette tidspunkt (Stenbukken hersker over timing).

At portaler lukker og veje ender.

Vi har ikke tid for evigt og kan vi bruge denne periode på at se hvad vi fortryder, at vi ikke fik op at stå, kan vi også genkende vigtigheden af at gøre det næste gang hvis vi er så heldige at få chancen igen (!).

Under Merkur retrograd ser vi tilbage på fortiden med henblik på at skabe en bedre fremtid.

Stenbukken handler om at gøre noget bedre end man gjorde før – fordi man har lært af det.

Som f. eks at få sig en (ordentlig) astrologisk rådgiver :).

Louise

Merkur er retrograd frem til den 18. januar 2023 hvor tingene virkeligt begynder at rykke.

Er du Guldmedlem logger du ind under ”Månedshoroskoper januar 2023” for at se hvilke livsområder der aktiveres for dig.

Kategorier