HARENS ÅR 2023-2024. PLYS.

Red Modern Happy Lunar New Year 2023 Poster

Kineserne fejrede i går aftes nytår hvilket betyder, at vi er gået ind i Harens år. Det er et stort energiskifte, da der venter et langt mere roligt og afslappende år end det vanvittige Tiger-år vi netop har afsluttet.

Det betyder ikke stilstand – tværtimod – bare at der er andre måder at navigere energien på. Haren er også en stor kunstner i livsdesign, det er bare på en anden måde.

Kinesisk astrologi er bygget på almindelige dyr som alle kender til. Det var dekretet fra hoffet i sin tid for at alle – inkl bønder, fattige osv – kunne lære at forstå det kosmiske design. Derfor kigger vi altid på, hvad vi forbinder med en hare for at regne ud hvilke temaer der venter os det kommende år og hvordan vi bedst bruger energien.

Først og fremmest er Haren et helt andet sted i fødekæden end Tigeren. Hvor Tigeren er frisk, stærk, hurtig og klar på en slåskamp hopper Haren glad rundt, men uden nogen form for drama og oprør. Oh no, her vil vi ikke invitere en ræv eller en slange ned i vores gange under jorden hvor vi måske bor mange Harer sammen.

Harens år handler primært om at være normal, flink og rolig. Være sød og blød som plys med store runde Disney-øjne. Ingen store armbevægelser. Velklædt og ufarlig.

Det her er universets vejrtrækning. Efter et stort, vildt og ekspansivt år hvor vi for alvor kunne hoppe videre på nye eventyr trækker det næste år sig sammen igen. Vi omgrupperer, reflekterer, researcher og forbereder (til Dragens år 2024, som også bliver stort og farverigt).

Som sagt – nemt at forstå og huske i teorien.

Derudover kan vi forbinde Haren med begrænsninger. Det er i 2023 begrænset hvor meget tid vi har, penge, energi osv. Vi kan ikke bare hoppe rundt og rundt og rundt, vi må være strategiske og simplificere. Less er virkelig more i Harens år.

Nu er der måske kun tre medarbejdere der skal dække over et helt område i virksomheden. Vi kan ikke tage til alle fester ligesom vi ikke kan invitere hele klassen hjem. Vi har ikke energi og kapacitet til det.

Det bliver cool at have få venner. Færre sociale aktiviteter og begivenheder. Meget få ingredienser i maden. Simple, enkle liv og relationer. Vi vælger kun det og de bedste. Vi har som sagt ikke kapacitet til mere.

Kampen er ovre og vi er blevet til krigere – nu kommer de udvalgte under mikroskop. Her må man være så perfekt, ren, præcis og kompetent som mulig.

Renhed fra inderst til yderst. Et hurtigt Google-kig fortæller, at hvor Tigeren primært lever af kød, fugle og krybdyr (alt vi har dræbt) lever Haren udelukkende af plantefoder, primært urter, frugt og markafgrøder.

I Harens år må vi høfligt kunne tage imod kritik. Pluto er også på sine sidste grader af Stenbukken, og her efter 15 år bør vi kunne mestre vores omdømme. Det betyder meget i et Hare-år hvor man kan blive valgt til eller fra ud fra sit ry. Ingen der skaber store problemer, drama og konflikter vil blive valgt, så man må finde en anden måde at heale eller forstå sig selv og livet end gennem at skabe kaos. Vi vil ikke tiltrække rovdyr, remember.

Forråd er også godt at kigge på når vi tænker på Haren. Hvad har man i spisekammeret og på kistebunden? Skal der fyldes op her? Hvilke talenter, ressourcer og kompetencer kan man altid hive frem. Hvor kan man spare, måske gøre noget i fællesskab?

Med Saturns ankomst til Fiskene marts 2023 kan vi forvente højere benzin- og oliepriser, f. eks. Måske carpooling (at køre flere i en bil på vej til arbejde, f. eks) bliver normalt igen, folk bor sammen i fællesskaber etc. Vi må beskytte hinanden også.

Sikkerhed er en stor ting i Harens år. Det er godt at gå med livrem og seler her. Være meget sikker på hånden når man styrer sin begrænsede tid, penge, energi etc. Vi kan ikke bare lige gøre et eller andet uovervejet eller aggressivt som i Tigerens år, der må være præcision, fornuft og sikkerhed bag samt en stor overvejelse af hvor nødvendigt det er at bruge ressourcer på (!).

Derfor er facaden også opretholdt alle steder – det er ikke her man får at vide, at man ikke lige skulle have gjort og sagt det og det. Alle forvalter deres begrænsede ressourcer. Chefen smiler stadig mens han eller hun planlægger ens afgang-agtigt fordi man har skabt dårlig opmærksomhed omkring sig selv. Der bliver ikke brugt krudt på at forklare os hvordan vi skal opføre os.

Det er generelt et godt år at holde lav profil. Være centreret. Normal, pæn, ren, venlig og diplomatisk. Smil smil smil. Det vil vi især se når den Sydlige Måneknude går i Vægtens tegn fra juli 2023. Her er pænt på overfladen, også selv om der kan være kaos eller planlægning af et kup bag facaden (under overfladen, nede i harens gange under jorden – de er ikke synlige).

På et meget positivt plan er det et rart, roligt, blødt og dejligt healende år. Det er nemt at finde venner og fællesskaber med ligesindede (især efter Saturn er ude af Vandmanden marts 2023).

Mange vil være populære og succesfulde, vi vil alle så gerne være glade her og være en, folk kan lide. Efter marts 2023 opdager vi måske hvor blokeret vi har været fra de her ting, endda i årevis.

Haren er ligeledes en stor kunstner. Vi elsker kunsten og det kreative i 2023. Vi designer også næste fase af vores liv, det er bare med en anden ydmyghed og helt uden at gå til yderligheder som vi gjorde i Tigerens år 2022.

Hvor vi i 2022 stod i orkanens øje vil vi i 2023 slet ikke være i nærheden af nogle orkaner. Sikkerhed, ro, tryghed og kærlighed er fokus.

Vi vil være trygge derhjemme og i vores relationer. Ingen slanger eller ræve her. Rene, varme hjem. God kvalitet og en masse blødt plys.

Louise Falkenberg

Harens år varer fra 21. januar 2023 -10. februar 2024.

Er du Guldmedlem kan du under ”Kinesiske årshoroskoper” se hvad året betyder for dig (der er også en beregner hvis du ikke kender dit kinesiske stjernetegn) :).

Kategorier