NYMÅNE I JOMFRUEN DEN 15. SEPTEMBER 2023. MILD, BLID OG DRAMAFRI.

Orange Sports Day Illustration Instagram Post

Nymånen natten til fredag giver os måske ikke de store livsforandringer og fundament til at vende det hele på hovedet eller lancere noget stort, men det giver os noget vi ikke har haft længe, nemlig mere klarhed, ro og meget mindre drama.

En nymåne lægger altid op til nye begyndelser og her er det i det små. I det praktiske, i det detaljerede, i det der måske er en forløber til eller en komponent i en større proces.

Som minimum vil den globale impuls være at kigge på sundhed. Vi har i de senere år haft transitter der tærer på krop og vitalitet og resten af dette år er oplagt til at integrere fysisk, mental og emotionel sundhed i det bedre hverdagsdesign, vi forhåbentligt har skabt eller er ved at skabe i dette Hare-år.

De omkringliggende transitter har meget fokus på kroppen hvilket fortsætter resten af dette årti, især at holde kroppen så stærk som muligt, men det er i høj grad også kost, søvn og en organiseret hverdag i rene omgivelser, også energimæssigt.

Jomfruen handler om alt det vi som udgangspunkt ikke gider eller ikke synes er sjovt, men som er den lim der holder vores liv og hverdag sammen samt hjælper os mod højere mål.

Det er de rutiner og vaner der ultimativt bliver vores skæbne og forståelsen af, at det udelukkende handler om hvorvidt vi bliver ved med at træde i pedalerne eller ej i forhold til om vi lader vores skidt vokse os over hovedet.

Det er ligegyldigt om man kender sit horoskop og transitter ud og ind, får balanceret sit navn numerologisk, spiser krystaller til morgenmad eller sover på en seng af englelyskilder – de jordiske spilleregler fortæller, at man aldrig bliver lykkelig eller opfylder sit livsformål etc hvis man ikke følger reglerne for kost, motion, søvn, oprydning, rengøring etc i hverdagen.

Aldrig.

Jeg har netop været på endnu en uges hotel-kost sydpå, sådan klassisk hotelbuffet-mad jeg ikke kunne komme uden om, og det er helt vildt så stor forskel jeg kan mærke på min krop, min søvn og mit humør nu hvor jeg er tilbage til en dagligdag med sellerijuice og hvad der ellers passer bedre til mig for det gør sådan en buffet absolut ikke.

Jeg forstår godt, at folk generelt ikke er særligt lykkelige hvis de spiser den kost, som jeg tror at mange ville kategorisere som "almindelig mad". Det er jo en helt andet virkelighed man befinder sig i. Tag ikke mit ord for det, prøv evt selv en mini-detox: det bliver ikke bedre eller mere oplagt end når vi er i Jomfruens tegn.

Den mildeste og samtidigt mest effektive form for at rense og hydrere sin krop jeg personligt kender er at drikke to glas vand med saften fra en halv citron presset ned i hver. Indtages hver morgen på tom mave, gerne så hurtigt som muligt efter man vågner og med stuetemperatur. Vent mindst 15 minutter med at indtage noget andet. Det skyller alt det der er blevet renset ud i løbet af natten og hydrerer leveren.

Jeg har selv gjort det i mange år og selv om jeg ikke kan få mine mere specielle behov opfyldt når jeg er væk fra hjemmet går jeg aldrig på kompromis med denne del for jeg ved, at den lægger et afgørende fundament for mit velvære den dag.

Et andet oplagt område er motion i dagligdagen. Flere og flere seniorer dyrker sport og mange flere end før er i rigtigt god form eller endda elite-udøvere. Fitness-centre og lignende steder kloden rundt tilbyder i højere grad funktionel træning til midaldrende og seniorer.

Med den rette træning kan man være i fantastisk form langt op i alderen. Jeg kender folk i 60erne der er i bedre form end mig (men min plan er også først at blive bodybuilder som 70årig, jeg har ikke tid før :p). Min veninde på 62 år er altid den i fitnesslokalet, der er i bedst form, det er et spørgsmål om den rette træningrutine i hverdagen.

Venus er stadig i Løven og Pluto kommer snart tilbage til Vandmanden. Her er vi på den akse, hvor vi gør hvad vi vil uanset hvad omverdenen synes om det – med Pluto i Vandmanden tror jeg, at det kan blive ret trendy at blive freaky eller fuldstændigt sprænge alle rammer for hvad normal betyder de næste 20 år.

Løven handler også om ens ”bucket list”, altså ens liste over det man gerne vil opleve mens man er i denne inkarnation. Vil man gerne bestige Himalaya, jamen så skal der en plan til. Der skal spares op, handles udstyr, trænes osv osv – og det er det Jomfruen kan.

Vil man starte en virksomhed, skal der en plan til. Der er et slutmål og en dato, f. eks 12 måneder fra nu og så laver man spiselige delmål på vejen dertil. Jamen vil jeg starte en virksomhed eller lancere mine produkter fra den 14. september 2024, så skal jeg nå det og det de næste 12 måneder hvilket betyder, at jeg skal gøre så og så meget hver dag. Det er klassisk coaching og det er 100% Jomfru-område. Man starter ikke bare en virksomhed ud af det blå eller lige siger sit job op for at gå selvstændig uden nogen erfaring, netværk, kunder, produkter etc. Det er ihvertfald ikke særligt smart at gøre.

Nymånen er perfekt til formålet og når vi den 23. september har equinox og planeterne går fra personlige til udadvendte er det også oplagt, at man lettere finder en coach, ligesindede partnere og lignende at opnå sit mål sammen med.

Det er selvfølgelig mål man definerer for sig selv, man behøver hverken at blive verdensmester eller business-owner, men de fleste har nok et eller andet de drømmer om at gøre mens de stadig er i live eller bare friske. Det er også den følelse af værdighed og stolthed der kommer, når man har sunde systemer i hverdagen, det handler om.

Det er måske ikke den mest sexy eller vilde nymåne der venter forude, men god for små trin i en større plan – og jo mere effektivt, desto bedre.

Især når det kommer til vores eget helbred.

Louise Falkenberg

Er du Guldmedlem kan du under ”månedshoroskoper september 2023” se hvilke livsområder der er aktiverede for dig.

Kategorier