EN SKÆBNEBETONET WEEKEND DEN 6. – 8. oktober 2023. KLAR TIL NÆSTE KAPITEL.

Pink Illustration The Magic of a Book EBook Cover

Det er en ret speciel weekend der venter forude. Komfortabel er den nok for de færreste, til gengæld kan man glæde sig til lidt af en genfødsel mod next level, når vi har passeret søndag.

Der er mange aspekter i luften nu, og de er hardcore. Der kan kommer mudder eller endda lava op fra det inderste, og i nogle tilfælde ligefrem eksplodere. Det kommer som altid an på hvor meget eller lidt man har presset ned der gennem tiden uden at have en ventil.

For langt de fleste handler det om forhold og relationer i det hele taget. Her sker de største forandringer. Skal jeg blive eller skal jeg gå – og hvis jeg bliver, hvordan skal det så være fremadrettet?

En ting man kan være sikker på er, at det skal være ærligt. Med en Pluto der er ved at gå direkte, skæbnebetonede eklipser på vej, Saturn over for Venus og en hardcore Mars-Pluto kvadrat er det autenticiteten, der prøver at komme til overfladen om vi så skal kaste det op.

Pluto er en stor medspiller her, også når Plutos planet Skorpionen huser Solen fra slutningen af denne måned. Pluto hersker over underverdenen hvor tingene er ved at koge over – primært for at slippe vores sjæl fri.

Forandring er der aldrig nogle der kan lide. Problemet her og ved eklipserne er, at vi ikke ved hvordan vi skal fortsætte. Larven ved kun, at den skal dø – ikke hvordan livet som sommerfugl bliver.

Hvor det for nogle vil udspille sig i 1:1 relationer, handler det generelt også om vores forhold til verden. Hvordan skal man være, leve eller se ud for at være accepteret. Og hvem eller hvad der bestemmer, om man er accepteret.

Et banalt eksempel fra mit eget liv er, at jeg aldrig har drukket kaffe. Jeg synes, at det smager frygteligt og ville være en frygtelig ting at byde min krop og sundhed. For mig er kaffeindtag dumhed på højde med at ryge cigaretter - der er bare ikke nogen god grund.

Alligevel har jeg altid været hende den mærkelige, der ikke drak kaffe. Ved møder i mine corporate days fjumrede folk rundt for at finde en kop vand til mig i stedet (så jeg jo ikke stod der uden en container med væske i hånden og så endnu mere mærkelig ud) ligesom jeg ikke kunne grine med på fælleshistorien om, at ”åh jeg har ikke fået kaffe, jeg kan ikke tænke/har ikke fået øjne/er ikke tålmodig/vågen osv endnu”.

I dag går folk vildt meget op i deres kaffe. De tager på eksotiske rejser for at få kaffe lavet af abelort, og har lange detaljerede lister til hvordan de vil have serveret kaffe på nede på den lokale.

For det er jo det man gør. Det er trenden. Du træder vel ikke øhh...uden for stregerne, gør du?

Trenden kan også være at løbe maraton eller gennemføre en Ironman. Begge åbenlyst idiotiske ting at foretage sig (sagde hende, der selv dyrkede kampsport i 30 år), men alligevel opfattes det som en ekstra sej ting skarpt efterfulgt af vinterbadning, som man må have meget lidt kontakt til sin krop for at tro, at det har nogen som helst positiv effekt på noget som helst.

Og så skal vi jo også forkæles, ikke sandt.

Vi skal wellnesse, skal vi. I skumbad med dejlige grannåledufte og sladder med veninderne.

Jeg garanterer for, at jeg ikke forbinder wellness med at sidde med et hvidt håndklæde om hovedet og høre på nogle, der brokker sig mens jeg skal inhalere kemikalier hvis vej fra laboratoriet jeg kun kan gisne om.

Jeg ”synder” heller ikke ved at spise chokolade for ”jeg skal jo have det lidt godt” for jeg ved godt, at chokolade ikke gør noget som helst godt for min krop og mentale tilstand.

Nu er det ikke fordi jeg skal sidde og diktere hvordan vi skal have det godt, sådan skal det ikke forstås. Hvis du (oprigtigt) elsker kaffe, chokolade og wellness - more power to you.

Pointen er, at det ens egen underbevidsthed i de her prøver at fortælle en er, at man med fordel kan udvide sin bevidsthed. Virkeligt tage udgangspunkt i hvem man er nu, hvad ens personlige værdier er.

Om man nu også foretager åbenlyst smarte valg der bidrager til mere livskvalitet eller om man hovedløst følger flokken (hvilket skam også kan have sine fordele, det er bare ikke det energierne dikterer lige nu).

Grunden til, at jeg lige opfanger sundhed som omdrejningspunkt er nok, at Venus er på vej i Jomfruen og Venus hersker over begge eklipser denne måned.

Sundhed, klarhed og renhed er store temaer, både mentalt, fysisk og følelsesmæssigt.

Skal man blive ved med at gå på kompromis med sin mentale, fysiske, følelsesmæssige og endda økonomiske sundhed for at opfylde et kollektivt og kommercielt narrativ om, at kaffe, granskumbade og chokolade er gode valg? Måske også alkohol?

Det er selvfølgelig op til en selv. Plutos "trend" er bare at se på hvor man i sit forhold til omverdenen, i sin iver efter at ”please” kollektivet (Vægten) gør ting, der ikke er smarte eller man ikke har lyst til.

Smiler man når man ikke har lyst? Har man forskellige masker på i forskellige situationer så andre aldrig lærer en at kende? Så man altid er gæst eller turist?

Egentlig har vi været igennem den dybere del af denne transit. Det er bare nu resultatet kommer. Heldigvis for os går Måneknuderne jo baglæns, så 18 måneder med Skorpionen på den sydlige Måneknude har vist os, hvem og hvad der er ”gift” for os i vores liv.

Hvor vi eller andre ikke kunne vise den grimme og ærlige side vi alle har.

Hvor vi troede, at vi måtte undertrykke os selv (Stenbukken hvor Pluto er) og ikke være ærlige omkring vores behov

Hvor vi troede, at vi skulle gemme os af vejen (Skorpionen)

Hvor vi troede, at vi skulle selvudvikle os til et punkt hvor vi var helt perfekte (Jomfruen) så alle ville elske os (Vægten)

Tror man ikke, at man har lov til at blive elsket for den man er på godt og ondt, skal man nok også kigge mod barndommen. Er der et traume her kommer det op nu.

For lige at ende på den høje vibe, så er Venus også i trigon til den Nordlige Måneknude nu and I am loving it.

Ja, det hele er måske lidt ukomfortabelt her lige inden vi skal fødes på ny, men vi er 100% sikre på at komme ud på den bedre og ikke mindst mere korrekte side fremover.

Venus i Jomfruen vil de kommende måneder kunne hjælpe os til langsomt at skabe nye rutiner og vaner, der er oprigtigt meget sundere for os.

Mentalt, fysisk, økonomisk og følelsesmæssigt.

God weekend :)

Louise Falkenberg

Kategorier