MERKUR I STENBUKKEN DEC 2023-FEB 2024. EN SKØNNE DAG.

Blue & Yellow Professional Future Technology Presentation

Merkur træder i morgen fredag den 1. december 2023 ind i Stenbukkens tegn og starter en ret interessant proces, hvilket ellers ikke er det man normalt ville sige om Merkur i Stenbukken for det er jo her vi må foretage et reality tjek.

Det er her vi må være logiske, praktiske og realistiske efter en spændende runde med Merkur i Skytten, hvor alt nærmest kan lade sig gøre, må vi her tage stilling til hvad der så reelt skal arbejdes for, bygges og ikke mindst hvornår.

Vi jordboere kan jo have tendens til at ville noget ”en skønne dag”.

En skønne dag vil jeg bygge en udestue, skrive en bog, blive berømt, starte en virksomhed, tabe 15 kg eller rydde op i garagen - også kendt som ”the golden tomorrow”.

Ah, det er skønt at have den 1. januar til at gå i gang med det hvert år for det der er jo sker den 1. januar eller på mandag eller hvad vores startdato er, at der er man jo en helt anden. Der er man klar til det for det er vi jo ikke liiiige nu…men til den tid – der er jeg en helt anden og langt mere motiveret person, der kan stå hvad som helst igennem!

Sarkasme kan forekomme - en anden af Merkur i Stenbukkens egenskaber.

Hvad planlægning angår skal vi jo være glade for, at Merkur en gang imellem skal igennem Stenbukkens skarpe analyse. Duer, duer ikke. Duer, duer ikke. Merkur i Stenbukken er kvadratisk, praktisk og god, men kan også være rigid, konservativ og stærkt pessimistisk. Det er godt her at finde en solid balance mellem Skyttens farvestrålende visioner og Stenbukkens fornuftige tilgang.

Grunden til, at det bliver en interessant proces er, at Merkur vil gå retrograd mellem Skytten og Stenbukken i perioden. Det skriver jeg mere om på et senere tidspunkt, men temaet er for os alle at der er et bjerg vi gerne vil bestige og at Skytten undervejs drysser lidt magi på og lærer os noget om, at der er mange måder at bestige et bjerg på.

Et helt oplagt tema her er de overbevisninger og principper, vi navigerer gennem livet med.

Stenbukken er jo denne her lidt sjove arketype, der helst vælger den hårde vej. Er der ikke en vej med forhindringer, der kan hjælpe en til at blive stærkere, mere moden, disciplineret og kompetent skal man nok selv sørge for at anlægge den. Tendensen til at tillægge et resultat større værdi hvis det var hårdt at opnå er stærk her. Tag det fra en, der selv har 5 planeter i Stenbukken (inkl. Merkur).

Jeg anfægter ikke modningsprocessen – overhovedet – den er lige så god som at være i militæret eller på efterskole og hvad vi ellers har af hjælp til at komme til næste udviklingstrin og lære at stå selv, hvilket vi jo skal mens vi er i inkarnation, men det kan være ret godt at begynde at tænke i om det kunne være på tide at være lidt hurtigere, lidt smartere – lidt mere kvante i sine processer.

Det skyldes, at Pluto koger på de sidste grader af Stenbukken og at Pluto ved sit indtog i Vandmanden januar 2024 fuldstændigt vil forandre vores måder at opnå noget på og måske endda vores tidsbegreb. Vandmanden er jo det næste tegn efter Stenbukken og fordi Zodiakken beskriver en evolutionær proces skal vi nu til at være smartere end før.

Selv om begge tegn er Saturn-styrede (det er det her med det hårde og at blive voksen, modstandsdygtig etc), så er er alligevel stor forskel på dem. Hvor Stenbukken altid leder efter et bjerg at besejre, at klatre op til toppen af, så har Vandmanden allerede nået toppen. Vandmanden er hvor vi er nået herop på egen hånd, kigger rundt og ser andre der også hver især har besteget deres bjergtop.

Når vi taler Vandmanden taler vi derfor om grupper af ligesindede, der løfter i flok – meget ofte med et humanitært fokus, for Vandmanden ved jo selv hvilke udfordringer folket på forskellige stadier af bjergklatringen har….men det er ikke et tegn der selv rejser ned og hjælper den enkelte hvilket Stenbukken kunne finde på – endda at tage vedkommendes rygsæk på og bære personen for det skal jo ikke hedde sig. Stenbukken elsker at hjælpe andre og kan nemt finde på at tage andres skæbne på sin kappe, hvilket ikke er særligt smart for nogle af parterne.

Vandmanden er jo som nævnt den tand mere udviklet og ved, at det er mere effektivt at skabe systemer og strukturer der kan lette processen for folket, men at det ikke er effektivt med forældede traditioner, regler og strukturer. Det er et langt mere detached og innovativt tegn, der ikke selv koncentrerer sig om den enkelte.

Derfor er Merkur i Stenbukken denne gang primært en vandren frem og tilbage mellem hvad vi har og har manifesteret i vores liv (hvoraf meget faktisk kan være ved at slutte eller opløse sig) samt om det kan gøres smartere, mere effektivt og moderne – og hvis ikke, hvad er det så for begrænsende, forældede overbevisninger eller systemer og principper der holder os tilbage?

Det ville være en fantastisk brug af transitten at gennemgå sit liv her de næste 2 måneder for derefter at være klar til Merkurs indtræden i Vandmandens tegn den 5. februar 2024. Der kan vi rent faktisk opleve ”en skønne dag” i virkeligheden og ikke som noget vi fortryder på vores dødsleje. Det er i løbet af januar og februar 2024 man kan manifestere sin skønne dag.

Der er så meget at fortælle om den transit og retrograd, så jeg vender tilbage med andre temaer i andre indlæg. For nu er det bare at klø på med Merkur i Stenbukken inden den går retrograd den 13. december 2023 for så skal vi lige en anden retning for en stund.

Køb også gerne julegaver og færdiggør trafikale juleplaner inden, hvis muligt. Det er ikke en katastrofe hvis man ikke når det - det er bare...smartere.

Louise Falkenberg

Er du Guldmedlem kan du læse om hvad det betyder for dig under ”månedshoroskoper november 2023”.

Kategorier