FULDMÅNE I KREBSEN, DEC 2023. FODSPOR FRA FORTIDEN.

Neutral Background with Simple Footprint Vector Quote Instagram Story Template

Natten til onsdag den 27.12.2023 har vi en fuldmåne i Krebsens tegn. Det er en af de måner, der kan og vil blive oplevet meget forskelligt alt afhængig af den nuværende situation.

Noget, man kan være sikker på når det er Krebsen er, at alle er yderst sensitive. På en fuldmåne er det dobbelt op. Det er altså en fin tid for at være i trygge rammer, måske i hjemmet, måske med familie og at hygge sig.

Har man til gengæld et drama – især familiedrama – på vej og det har brygget nogle dage, foreslår jeg på det kraftigste at man prøver at undgå det.

Samtidig med fuldmånen har vi nemlig også en Merkur og en Mars i Skytten, som er i kvadrat til Neptun. Det betyder helt grundlæggende, at folk er hurtige på aftrækkeren når det kommer til at sige ”sandheder”. Det er en rastløs, taktløs, filterløs energi som efter alt at dømme kommer af en misforståelse.

Kvadraten til Neptun er forvrængede sandheder. Merkur er i retrograd, vi har misforstået det hele eller agerer på nogle gamle følelsesmæssige mønstre, antageligvis fra barndommen når det er en måne i Krebsen.

Til gengæld lægger vi ikke fingre imellem, så som man nok kan fornemme er det noget med at slås med dæmoner ingen andre end en selv kan se og risikoen for at ødelægge en god relation er absolut til stede ligesom der er forhøjet risiko for at blive helt og aldeles til grin.

Der vil altså være mange forskellige versioner af hvordan dagens julefrokost eller endda hele julen gik. Og vi sidder alle med vores halve vind og har helt og aldeles ret.

Den gode version af denne fuldmåne er som nævnt hygge. En god film på flimmeren, tøflerne op og comfort food. Det er måske endda en af de sidste chancer for virkelig at slappe af for 2024 bliver ikke et år for at sidde hjemme i den forstand.

Samtidig kan det med Pluto på sidste grad af den traditionsrige Stenbuk også meget vel være, at vi undervejs i alt dette beslutter, at det er sidste gang vi holder jul på den måde.

Meget er kollektive impulser, jeg tror at julens traditioner i den grad står for skud de kommende år – i hvert fald de åbenlyst kritiske af dem – og med den individuelle tilgang vi får til...ja, til alt de næste mange år med bl.a Pluto i Vandmanden er det et meget fint tidspunkt at tænke lidt innovativt i forhold til hvordan man egentlig har lyst til at fejre f. eks julen.

Som nævnt mange gange er julen det bedste tidspunkt på året at være alene på, så er du alene eller har du lyst til at være alene er du energimæssigt absolut ikke på vildspor.

Stenbukkens sæson lægger primært op til tilbagetrækning, til at sidde alene og få et overblik over sit liv og sit fremskridt samt planlægge næste skridt.

Det er ikke rigtigt familietid energimæssigt og de ofte intense stimuli, der hører med til julens traditioner som vi i hvert fald kender dem lige nu er på mange måder unødig overdreven energimæssig stimulans, der skal detoxes senere og som forsinker vores proces. Det bliver Vandmanden ikke specielt glad for at skulle beholde.

Det kan vi altid tale om ved LIVE på lørdag hvis nogle ønsker det – min pointe er, at hvad enten familiedramaet er ved at eksplodere eller man bare ikke kan sidde der og tage flere stive selfies til Instagram, er det virkeligt godt lige at trække sig hen over dagen eller her til aften som fuldmånen nærmer sig.

En fuldmåne indikerer altid en afslutning af en art, og det kan som nævnt være familiestrukturer og traditioner der lever på sidste vers.

Jeg vil dog nævne, at kommer man i konflikt med sin familie i dag for nu er folk totalt klar til at sige deres egentlige sandhed og det danner seriøse rifter i den relation – for det kommer den til – hjælper det ikke som sådan at ”slå op” med sin familie. Det er slet ikke det, det handler om.

Det handler om de aftryk vi har med fra slægten. Det er Krebsen. Det er de samme mønstre og temaer og skæbner som vores forfædre- og mødre, vi udlever.

Den der ikke kender historien er dømt til at gentage den. Det gælder også slægtens historie. Jo mere indgående man kender den, desto bedre.

Og det behøver ikke at være gennem billeder og overleverede historier. Det er vægge og mure og floder og træer. Der kan vi kontakte forforældrene ligesom de kan kontakte og hjælpe os.

Som man nok kan fornemme kommer denne fuldmåne både med popcorn og advarselsskilte, så den er selvfølgelig bedst brugt til hygge eller aktivitet som en tur i skoven. Har man vild trang til at ”sige sandheden” kan man starte med at finde et spejl og undgå unødig karma og totalt klovneshow. Kilden til konflikten vil uden tvivl være…tadaaaa….en selv.

Måske vi ikke skal røre ved Peters gamle jul.

Men modernisere og modne den lidt, det kan vi vist godt.

Louise Falkenberg

Venner, vi ses til LIVE vejrudsigt for januar 2024 på lørdag den 30.12 kl 14! Det er ganske gratis og det er lige her:

https://www.facebook.com/events/268409989537823 

Tryk ”deltager” så du får besked når LIVE går i gang.

Er du Guldmedlem kan du under "månedshoroskoper december 2023" se hvilket livsområde ovenstående handler om for dig.

Kategorier