DEN 14. JANUAR 2024. EN HISTORISK DAG I DANMARK.

kong frederik

Wow, siger jeg bare. Sikke en velkomst, sikke en tale, sikke en konge.

Jeg havde egentlig sat mig for at skrive lidt mere om Merkur, der i dag atter er trådt ind i Stenbukkens tegn, men jeg blev slået helt bagover af de kræfter, der i dag var med vores nye kongepar. Derfor kan du læse eller genlæse om Merkur i Stenbukken på bloggen (link: https://www.louisefalkenberg.dk/blog/92620-merkur-i-stenbukken-dec-2023-feb-2024-en), for jeg skrev allerede om den den 1. december 2023.

Siden da har det bølget frem og tilbage med retrograd, mens vi gjorde klar til den 14. januar 2024 hvor vi ville være helt klar når Merkur kom tilbage i Stenbukken. ”Helt klar” betød, som du kan læse i indlægget, at vi nu ville komme til at opleve noget vi altid havde troet ville ske ”en skønne dag”.

Dengang vidste jeg selvfølgelig ikke hvor bogstaveligt det ville blive for vores Kronprins og jeg må sige, at både ham og hans kone (som får Merkur i sit tegn på sin fødselsdag den 5. februar 2024 – en af de rigtigt gode datoer i 2024) står til at blive nogle meget populære, men også progressive ledere.

Kong Frederik er måske mest kendt for sin Sol i Tvillingerne, som typisk er en jovial ven alle kan relatere til, men han har faktisk også nogle virkeligt seje leder-placeringer der netop bliver aktiveret i disse tider.

Han har en tung Stenbukke-ascendant, der netop blev aktiveret og sendte både hans Sol og hans Måne i 1. hus da han blev udråbt som konge. Så har man svært ved at skjule sine begejstring og sine følelser.

Hans Nordlige Måneknude i Vædderen er næsten hjemme, så det er for alvor tid til at træde i karakter de kommende måneder. Det sker kun hvert 18. år, og det gælder alle jer der enten er født omkring samme tid som ham eller med 18 års mellemrum derfra (han er fra maj 1968). Jeres skæbnevej er også højaktiveret.

Det er alle mænd eller snarere det kollektivt maskuline også. Som nævnt flere gange er 2024 mændenes år og et skifte til en konge må siges at være en stærk start her.

Det er jo impulser der går igennem den generelle bevidsthed, og jeg ved ikke om der bliver lavet statistikker over antallet af tøffelhelte i DK, men hvis der gør så forudsiger jeg hermed, at den graf er kraftigt nedadgående herfra. Det er et maskulint år og det gælder for os alle når det kommer til at tage lederstokken og styre vores eget liv, som vi ønsker at det skal være.

Lidt tungt har det dog lov at være hvis vi lige hopper tilbage til Kong Frederik for Saturn står i hans 1. hus sammen med Pluto og Neptun. Den er også i kvadrat til hans Sol og den Nordlige Måneknude (skæbnevej) i konjunktion til hans egen Saturn (!). Der er måske nogle rosenblade der skal fjernes fra brillerne den kommende tid og en identitet, der skal skabes, men magt og opbakning – det får han.

Det er ikke så lidt interessant at det her sker samtidig med, at vi alle er ved at skifte ham her op til ”en ny verden” fra den 20. – 21. januar 2024 (ja, det er derfor det hele er lidt ukomfortabelt lige nu), for det betyder at godt nok forbliver Pluto i et Saturntegn, men som skrevet og talt om mange gange, så er Vandmanden meget forskellig fra Stenbukken fordi den tager de gamle traditioner og laver dem om på en meget hurtig og meget progressiv måde, så de passer til nutiden.

Nu har vores tidligere dronning heldigvis været god til at følge med tiden, men alligevel – lige så ”kvante” (meget hurtigt) som vi så at det her tronskifte skete (det er jo kun 14 dage siden vi fik det at vide, 17 dage hvis man var prins) lige så hurtigt tror jeg, at vi vil se outdatede elementer af kongehuset få kniven – sikkert i overraskende grad.

Det skyldes ikke mindst Mary, der som bekendt er Vandmand og derfor får Pluto i sit tegn. Selv om der går mange år før den står præcis på hendes Sol er intensiteten og magten ved Plutos ankomst ikke til at overse her.

Jeg har svært ved at forestille mig, at man kan være mindre kongelig end en Vandmand hvilket nok vil komme hende til gode i en mangeårig transit, hvor der vil være massiv modstand på alt, hvad der er ”kongeligt” – er der nogle der vil kunne følge med tiden, reformationen og lynhurtigt tage transparente, innovative og ikke mindst fair beslutninger så er det hende.

De har begge meget medvind hele 2024 og adskillige år frem. Jupiter sætter sig på Frederiks Sol på hans fødselsdag 26. maj 2024 (!) ligesom han går ud af et 8. hus profektionsår i Løven – vi arver (8. hus) kronen (Løven) og fortsætter op mod lyset de kommende år, hvor vi bliver mere og mere "offentlige".

Hans progressive Sol træder ind i Løvens tegn den 1. april 2025 hvor vi af den ene eller anden grund for alvor vil se ham træde endnu mere i karakter (indtil da afvikler han Krebsen = mor), men også starter en ny identitet når han har progressiv nymåne i Løven december 2027. Mere royalt bliver det vist ikke. Det er måske der de er færdige med at skifte alle monogrammer, skilte, mønter, våbenskjold og hvad ved jeg.

Pluto i Vandmanden er måske klar til at omstrukturere alle former for kongelighed de næste 20 år, men er også med på at redefinere begrebet. Pluto er massiv kraft og Vandmanden er masserne. Det er folket der samles og frivilligt giver den nye Konge sin tillid og opbakning – ikke fordi de er blevet tvunget til det.

Se, det er måske det største i alt det her. Et fællesskab om en eller endda to moderne ledere, som ydmygt tager titlen på sig og som i den grad er klar. Hvis der kommer OL i kongepar synes jeg godt, at vi kan tillade os at sende Frederik og Mary – de vil kunne danne præcedens for nye måder at være kongelige på på globalt plan, hvis du spørger mig. Et meget stærkt, venligt og progressivt par. Han er måske konge af folket, men hun er så sandelig også folkets dronning.

Nå, et lille skriv med begejstret mine herfra. Hvor var det dog en flot ceremoni og hvor er det dog lovende. Det tror jeg godt, at vi kan være glade for.

Louise Falkenberg

Kategorier