EN HISTORISK KONJUNKTION I TYRENS TEGN, JULI-AUGUST 2022. UMAMI.

Italian Pasta Recipes Instagram Post

”This is umami”, sagde damen. ”It is very important in cooking”.

”Uma-what-for-en-fish”, tænkte jeg mens hun fortalte videre.

Året var 2009.

Jeg boede til daglig i Indien, men da min daværende kæreste som er mexicansk skulle have fornyet sit visa og derfor skulle opholde sig en måned uden for Indien som reglerne foreskrev dengang, valgte vi at tage til Thailand for bl.a at lære at lave ægte thai-mad i Chiang Mai.

”Umami is the essence of the food”, fortsatte hun. ”You must include it in the meal to feel full and satisfied”.

Hun fortsatte med at uddanne os i brugen af tomater, svampe og andet for at få denne specielle velsmag der giver kroppen en følelse af dybere tilfredshed.

Mars, Uranus og Den Nordlige Måneknude i Tyren er på vej til at mødes i en historisk konjunktion, der selvsagt er en af de større transitter i 2022. Selv om mødet i dette kosmiske vejkryds nøjagtigt finder sted den 1. – 2. august kan den mærkes det meste ca fra den 17. juli – 17. august.

Find 18 grader af Tyrens tegn i dit fødselshoroskop (læg det evt gratis på min hjemmeside louisefalkenberg.dk). Tyren ligger mellem Vædderen og Tvillingerne hvis du ikke kan finde den (Taurus på engelsk). Er du født 8. - 10. maj tør jeg garantere, at du kan mærke den allermest, men alle steder med den placering vil det være signifikant.

Mars kommer med handlekraft, power og action. Uranus står for revolution, gennembrud og innovation. Den Nordlige Måneknude er vores kollektive ledestjerne som frem til sommeren 2023 leder os alle i retning mod at bygge det gode liv for os selv.

Det er en pænt eksplosiv transit uden at der af den grund behøver at blive smidt med bomber eller ryge finker af pander. Et par stykker kan man dog godt forvente, men det skal forstås som en tiltrængt forandring i vores liv, individuelt såvel som kollektivt, og med Mars i aspekt kommer der unægteligt benzin til et bål der måske allerede var ved at kaboom´e.

Sidder den nøjagtigt et sted i dit horoskop hvor du har 18 grader Tyren kan der være trang til at bryde fri, bryde ud, være rebelsk, revolutionær og endda progressiv eller kontroversiel.

Uranus er neutral og vil bare gerne give os indsigt og åbne nye døre til den fremtid, denne forandring bringer. Det kan være mentalt, at man får ideer eller perspektiv som et lyn fra en klar himmel (Uranus hersker over lyn), ”nå det havde jeg ikke set komme” eller ”det vidste jeg ikke” eller måske ”Nåh sådan kan man også gøre tingene, aha” og videre i den dur.

Da det er en skæbnetransit i et år hvor det overordnede tema er ”mit livs kærlighed” vil et clean break eller hurtigt ryk være kvantespringet til en ny tidslinje.

Det er en af de transitter hvor vi kan opdage, at man aldrig skal sige aldrig. Det der du aldrig troede ville lykkes er nu pludselig let som ingenting eller sker helt naturligt. Den helt rigtige person dukker pludseligt op, man stopper en afhængighed ud af det blå, vinder en million i lotto, slår en gammel rekord etc etc.

Forvent mange nyheder, sikkert en del kaos, måske helt nye teknologiske opfindelser vi pludselig skal håndtere og lignende.

Det er et godt tidspunkt at være ekstra overbærende med andre mennesker da det nok ikke er alle der vil håndtere denne mundfuld lige godt. Forvent ekstra drama i perioden.

For den der har ro på og er stabil (hvilket klart anbefales) kan der være fokus på det fundament man bygger det gode liv på. Hvad skal der egentlig til for at jeg selv synes, at jeg har et godt liv?

Tyren handler i høj grad om hvad vi indtager, så det kan være noget med om vi spiser for at spise eller fordi vi rent faktisk er sultne? Det er også penge – om vi shopper fordi vi har brug for noget eller fordi vi keder os etc.

Denne lettere vanvittige transit vil være fremherskende den kommende måned som også er det meste af Løvens sæson, og i den forbindelse tænker jeg på at Løvens store tema er at være i nuet. Det er en god måned for at holde fokus på hvad man gør som flytter en fra nuet og ikke mindst hvorfor? Hvad er grundlaget for, at jeg føler jeg må flygte fra min nuværende reelle situation på jorden?

Det gode liv vil i Tyrens version være bygget på det simple og naturlige. Luksushotel er fint, men jeg kan også være lykkelig i en hjemmebygget tipi i haven. Luksushotellet redder ikke nødvendigvis mit ægteskab eller giver mig en god nats søvn.

Det handler altså om kvalitet, om ægte tilfredsstillelse og hvor det mangler i ens liv har man nu alletiders måned for lynhurtigt at få det indført.

Det er umami. Det er den der usynlige smag som giver livet mere kvalitet og velsmag. Et gladere, sundere, lykkeligere og kærligere liv.

Det er i forvejen en periode hvor vi stopper ethvert projekt hvor vi forsøger at vride saft ud af en sten.

Der kan ikke længere mangle juice, saft, kraft, kærlighed og ikke mindst smag i vores liv.

Det går ikke uden umami.

Louise Falkenberg


Kategorier